Cum pot fi identificaţi complicii ocupantului: deviază atenţia de la agenţii străini ajunşi la butoane în România, la ţinte secundare pe care le numesc "statul mafiot", "sistemul băsist", "corupţia generalizată".

06 decembrie 2014

Cine suge și pe cât subsolul României?


Bietule cetățean român care umbli în bejenii nesfârșite căutând un salariu de argat! Bietule tu, bietule eu, bieții de noi! Nu poți, țipă Băsescu la Ponta, să umbli la redevențe decât dacă vor ăștia 44. Și ăștia 44 sigur nu vor.
AM Press:

În stilu-i cunoscut, la orele 18,30 trecute fix, Traian Băsescu a ieșit între steagurile de la Cotroceni. A spus destule, cele mai multe rele, l-a bumbăcit pe Ponta, ceea ce nici nu-i complicat, a făcut volute de inteligență economică menite să determine leșinul admirativ al multora. Eu m-am ales cu o singură informație care, dacă-i reală și e reală, 44 de companii sug pământul românesc în perimetre concesionate. Nici mai multe și nici mai puține – 44. Președintele, încă în funcție polemică, se certa cu premierul care nu poate umbla la redevențe decât ”cu acordul celor 44”. Cine-s ăștia? Presupun că majoritatea, dacă nu toți, reprezintă companii și concerne străine care au închiriat pe veșnicie, la preț de doi lei, din care un leu peșcheșuri, pământ românesc sub care se află petrol, gaze, gaze de șist (știu că la Pungești, jandarmii băteau țăranii fiindcă violau, în propriul lor sat, teritoriul unei companii străine care concesionase zona, deci era proprietară pe sol și subsol), aur, minereuri rare, utilizabile în industria de vârf, și altele. E prima oară când aud câți sug de sub gumarii mei de cetățean român, de sub tenișii mei găuriți, mereu oropsit și mereu sărac, averi colosale – 44. Bietule cetățean român care umbli în bejenii nesfârșite căutând un salariu de argat! Bietule tu, bietule eu, bieții de noi! Nu poți, țipă Băsescu la Ponta, să umbli la redevențe decât dacă vor ăștia 44. Și ăștia 44 sigur nu vor.

Observ o predilecție a procurorilor de a umfla capitaliști români. Niciun străin n-are a se teme. Se zice că un capitalist face primul milion faultând legea. Pe celelalte le face respectând legea. Unii, care-s acum în pușcărie, au mii de angajați. Ceva îmi sună strâmb. Strâmb și enervant îmi bâzâie în urechi și cifra 44. Am și eu un teren pe care austriecii se plimbă la niște sonde care-s făcute de români și acum sunt ale lor. Dau drumul la robinete și vane, prin persoana unor autohtoni mândri că poartă uniforma OMV și ca atare, găsindu-mă pe locul meu, nu catadicsesc nici măcar să mă salute, îngâmfați cu șurubelnițele lor ca niște târnăcoape de la Viena. Cine publică o hartă cu cât din teritoriul României a fost concesionat? Și dacă a fost concesionat, de ce firma străină îmi vinde mie petrolul pe care-l torn în rezervorul mașinii și gazele din butelie mai scumpe decât în Austriile ei? Cine a încheiat și cu ce preț aceste concesionări nea Băsescule, fiindcă unele sunt încheiate în mandatele matale? Firește și în guvernările Ponta care încep să fie la fel de numeroase ca ale lui Boc. Cine publică acea hartă? Nu mă refer la un ziarist, ci la măria sa oficialitatea română care-i obligată, prin lege, să mă informeze fiindcă nu-i România doar țara mă-sii, mai e și a mea și a vecinilor mei și a concetățenilor mei care umblă sclavi prin lume. Ia să vedem cărei companii, din Canada sau Madagascar, din Kirghistan sau Australia, aparține bătătura mea și în ce condiții mi-ai înstrăinat-o? Vreau să știu și eu cine vine mâine să-mi găurească grădina cu pătlăgele sau direct sufrageria, dându-mi un brânci în uliță fiindcă-l incomodez.

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Zilele astea sapăm un şanţ are să ne lege la conducta cu apă potabilă care a ajuns şi la noi după 15 ani de când ne-am mutat.

Am rugat un vecin să ne ajute.
Tipul a lucrat astă vară în agricultură în Italia.

Spunea că acolo cu 50 de euro îşi cumpăra mâncare pentru o lună întregă .
Aici se duc 4 milioane numai dacă cumperi pâine, brânză, carne şi iaurt pentru 2 săptămâni.

Asta-i diferenţa : alimentele, benzina , gazul ,energia sunt mai ieftine in Vest

Iar noi plătim facturile astronomice pentru ca cei din vest sa le aibă mici :

Curentul : la italieni
Benzina : la autrieci
Gazul _ la francezi
Etc, etc, etc.
Am început să cumpăr carne de la măcelarie pentru că-i mai ieftină.

Nu se mai poate !

Crystal Clear spunea...

Şi nu sunt de acord că primul milion trebuie să-l faci neapărat furând !

Poate greşind ceva acte, chichiţe ale legislaţiei etc, etc..si nu cu intenţie...

Riddick spunea...

Nici doi euro pe zi ? Poate doar gustarea. Oricum, mai ieftin ca aici.

Am început şi eu să drămuiesc, nu mă mai "arunc".

Legislaţia e special făcută să nu te poţi ridica în mod cinstit, sau să nu ajungi la un anumit nivel. Se poate începe şi cinstit, dar eşti iniţial pe pierdere un termen destul de lung, care pune la încercare psihicul celor neantrenaţi.

Riddick spunea...

"eşti iniţial pe pierdere un termen destul de lung, care pune la încercare psihicul celor neantrenaţi"

... şi "cheagul" (din muncă, împrumut, vânzări de imobile sau moşteniri).

Crystal Clear spunea...

Da, aşa este, trebuie să accepţi ca la început eşti pe pierdere. am avut o astfel de experienţă .
Când mă obişnuisem cu idea că trebuie să trecă timp, au trimis hoţii care mi-au furat 2 calculatoare noi . 60% din firme închid după o astfel de experienţă.

Dacă nu se întâmpla asta, azi aveam profit ! S-a făcut vad bun în zonă.

Este mafie mare de tot ca să te oblige să vinzi...

Crystal Clear spunea...

Mai ştiu pe cineva care periodic traieste in Germania 1-2 saptamani si se aprovizionează de la Kaufland Acolo preturile aceloraşi produse sunt mai mici.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Teodor Baconschi, 2011: "România nu a ajuns târziu și din întâmplare în construcția Europei unite, ci a participat încă de la început, prin voci precum Gafencu și Ciorănescu, la gândirea acestui proiect.Totodată, îmi permit să evoc în acest ilustru sediu ideea federalismului european, concept creștin-democrat căzut în desuetudine. Consider că a reînvia astăzi ideea Statelor Unite ale Europei nu este lipsit de importanță, ba chiar de o anumită urgență. Asistăm cu toții nu doar la o criză de creștere sau la o reticenţă a lărgirii Uniunii (enlargement fatigue), ci la o adevărată criză a spiritului european. Criza actuală nu e pur economică sau financiară, ci e o criză a valorilor fondatoare, a viziunii și a identității europene. Mai mult ca oricând, trebuie să evităm riscul revenirii, pe fondul crizei, a discursurilor naționaliste, xenofobe, rasiste. Tentația închiderii în sine e mare. O Europă care se îndoiește de beneficiile euro sau ale spațiului Schengen este deja o Europă în devoluție. Tocmai fiindcă știm că alternativa la partidele populare riscă să fie partidele populiste, dorim să creăm în România o Mișcare Populară cu vocație majoritară, asemănătoare cu UMP în Franța sau PDL în Italia. Europa are nevoie să mențină în guvernele naționale partide populare capabile să răspundă întreitului imperativ al momentului: să reformeze în spiritul responsabilității, să se opună populismului crescând al stângii și al extremei drepte, și să continue construcția europeană. În fine, criza Europei nu are ca soluţie resurgența discursului naționalist și redescoperirea frontierelor, ci determinarea creștin-democraților, a tuturor guvernelor și partidelor afiliate PPE, de a continua până la capăt proiectul Statelor Unite ale Europei, oricât de extrem ar părea acest lucru."


Postări populare (nu P.P.E. !):