06 decembrie 2014

Cine suge și pe cât subsolul României?


Bietule cetățean român care umbli în bejenii nesfârșite căutând un salariu de argat! Bietule tu, bietule eu, bieții de noi! Nu poți, țipă Băsescu la Ponta, să umbli la redevențe decât dacă vor ăștia 44. Și ăștia 44 sigur nu vor.
AM Press:

În stilu-i cunoscut, la orele 18,30 trecute fix, Traian Băsescu a ieșit între steagurile de la Cotroceni. A spus destule, cele mai multe rele, l-a bumbăcit pe Ponta, ceea ce nici nu-i complicat, a făcut volute de inteligență economică menite să determine leșinul admirativ al multora. Eu m-am ales cu o singură informație care, dacă-i reală și e reală, 44 de companii sug pământul românesc în perimetre concesionate. Nici mai multe și nici mai puține – 44. Președintele, încă în funcție polemică, se certa cu premierul care nu poate umbla la redevențe decât ”cu acordul celor 44”. Cine-s ăștia? Presupun că majoritatea, dacă nu toți, reprezintă companii și concerne străine care au închiriat pe veșnicie, la preț de doi lei, din care un leu peșcheșuri, pământ românesc sub care se află petrol, gaze, gaze de șist (știu că la Pungești, jandarmii băteau țăranii fiindcă violau, în propriul lor sat, teritoriul unei companii străine care concesionase zona, deci era proprietară pe sol și subsol), aur, minereuri rare, utilizabile în industria de vârf, și altele. E prima oară când aud câți sug de sub gumarii mei de cetățean român, de sub tenișii mei găuriți, mereu oropsit și mereu sărac, averi colosale – 44. Bietule cetățean român care umbli în bejenii nesfârșite căutând un salariu de argat! Bietule tu, bietule eu, bieții de noi! Nu poți, țipă Băsescu la Ponta, să umbli la redevențe decât dacă vor ăștia 44. Și ăștia 44 sigur nu vor.

Observ o predilecție a procurorilor de a umfla capitaliști români. Niciun străin n-are a se teme. Se zice că un capitalist face primul milion faultând legea. Pe celelalte le face respectând legea. Unii, care-s acum în pușcărie, au mii de angajați. Ceva îmi sună strâmb. Strâmb și enervant îmi bâzâie în urechi și cifra 44. Am și eu un teren pe care austriecii se plimbă la niște sonde care-s făcute de români și acum sunt ale lor. Dau drumul la robinete și vane, prin persoana unor autohtoni mândri că poartă uniforma OMV și ca atare, găsindu-mă pe locul meu, nu catadicsesc nici măcar să mă salute, îngâmfați cu șurubelnițele lor ca niște târnăcoape de la Viena. Cine publică o hartă cu cât din teritoriul României a fost concesionat? Și dacă a fost concesionat, de ce firma străină îmi vinde mie petrolul pe care-l torn în rezervorul mașinii și gazele din butelie mai scumpe decât în Austriile ei? Cine a încheiat și cu ce preț aceste concesionări nea Băsescule, fiindcă unele sunt încheiate în mandatele matale? Firește și în guvernările Ponta care încep să fie la fel de numeroase ca ale lui Boc. Cine publică acea hartă? Nu mă refer la un ziarist, ci la măria sa oficialitatea română care-i obligată, prin lege, să mă informeze fiindcă nu-i România doar țara mă-sii, mai e și a mea și a vecinilor mei și a concetățenilor mei care umblă sclavi prin lume. Ia să vedem cărei companii, din Canada sau Madagascar, din Kirghistan sau Australia, aparține bătătura mea și în ce condiții mi-ai înstrăinat-o? Vreau să știu și eu cine vine mâine să-mi găurească grădina cu pătlăgele sau direct sufrageria, dându-mi un brânci în uliță fiindcă-l incomodez.

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Zilele astea sapăm un şanţ are să ne lege la conducta cu apă potabilă care a ajuns şi la noi după 15 ani de când ne-am mutat.

Am rugat un vecin să ne ajute.
Tipul a lucrat astă vară în agricultură în Italia.

Spunea că acolo cu 50 de euro îşi cumpăra mâncare pentru o lună întregă .
Aici se duc 4 milioane numai dacă cumperi pâine, brânză, carne şi iaurt pentru 2 săptămâni.

Asta-i diferenţa : alimentele, benzina , gazul ,energia sunt mai ieftine in Vest

Iar noi plătim facturile astronomice pentru ca cei din vest sa le aibă mici :

Curentul : la italieni
Benzina : la autrieci
Gazul _ la francezi
Etc, etc, etc.
Am început să cumpăr carne de la măcelarie pentru că-i mai ieftină.

Nu se mai poate !

Crystal Clear spunea...

Şi nu sunt de acord că primul milion trebuie să-l faci neapărat furând !

Poate greşind ceva acte, chichiţe ale legislaţiei etc, etc..si nu cu intenţie...

Riddick spunea...

Nici doi euro pe zi ? Poate doar gustarea. Oricum, mai ieftin ca aici.

Am început şi eu să drămuiesc, nu mă mai "arunc".

Legislaţia e special făcută să nu te poţi ridica în mod cinstit, sau să nu ajungi la un anumit nivel. Se poate începe şi cinstit, dar eşti iniţial pe pierdere un termen destul de lung, care pune la încercare psihicul celor neantrenaţi.

Riddick spunea...

"eşti iniţial pe pierdere un termen destul de lung, care pune la încercare psihicul celor neantrenaţi"

... şi "cheagul" (din muncă, împrumut, vânzări de imobile sau moşteniri).

Crystal Clear spunea...

Da, aşa este, trebuie să accepţi ca la început eşti pe pierdere. am avut o astfel de experienţă .
Când mă obişnuisem cu idea că trebuie să trecă timp, au trimis hoţii care mi-au furat 2 calculatoare noi . 60% din firme închid după o astfel de experienţă.

Dacă nu se întâmpla asta, azi aveam profit ! S-a făcut vad bun în zonă.

Este mafie mare de tot ca să te oblige să vinzi...

Crystal Clear spunea...

Mai ştiu pe cineva care periodic traieste in Germania 1-2 saptamani si se aprovizionează de la Kaufland Acolo preturile aceloraşi produse sunt mai mici.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Mirel Axinte ("Bleen"), 2016: "A vorbi despre o Uniune a națiunilor e absurd atâta timp cât Uniunea în sine e o reacție împotriva națiunilor. Est-europenii au văzut aderarea la UE ca o ocazie pentru afirmarea națională, după 50 de ani de bocanc rus. Sunt națiuni tinere și întârziate, nedezvoltate, care nu și-au dus copilăria național-acneică până la capăt. De națiuni nu mai poate fi vorba în UE. Națiunea e un onanism sinucigaș și păgubos. Fuse și se duse. Da, noi, esticii, suntem neterminați național dar asta e, timpul nu stă în loc pentru noi. Nu ne-am exersat suficient statalitatea și națiunea dar nu ne mai putem întoarce în secolul XIX.
Singura șansă a UE e transformarea în federaţie.
E nevoie de federație din două motive:
1) Guvernările statelor, indiferent de ce grupări s-ar afla la putere, nu pot influența sau bloca politicile federale. Indiferent ce țăcăniți ajung la putere în unele state componente, UE și politicile federale nu sunt afectate.
2) Statele membre nu pot părăsi uniunea și nu se pot juca de-a șantajul.
Cum se vor împăca etniile, națiunile, într-o astfel de construcție federativă?
Cum se vor aglutina?
Imigrația din afara Europei și migrația în interiorul Europei. Ăsta e răspunsul. Marile centre urbane nu mai au identitate națională și acest trend se va extinde. Dinamica socială și economicătransformă identitatea națională în identitate europeană."


Mirel Axinte ("Bleen"), 2017: "Orice acțiune de subminare a suveranității naționale pentru occidentalizarea României e o acțiune benefică. Obiectivul final și idealul nostru ar trebui să fie topirea statalității românești într-un stat (federal/confederal) european-occidental. De fapt, nu ar trebui să fie, chiar ăsta e."

Postări populare (nu P.P.E. !):