25 septembrie 2014

Cine este ţinta lui Turcescu. Singura variantă posibilă

 
Tuciurescu a anunţat ca "Iohannis se va retrage"; sau "nu va avea încotro şi se va retrage" ? ANI (adică Băsescu !) a cerut un termen de urgenţă pentru judecarea dosarului de incompatibilitate al lui Iohannis, iar ÎCCJ (adică Sistemul) a aprobat - 25 septembrie 2014, cu amânare pentru 30 septembrie. Ca să mai treacă o săptămână nevalorificată pentru "candidatul de adopţie" al ACL (Macovei ? Udrea ? Meleşcanu ?) şi ca să aibă Ponta mai puţine probleme.


Cătălin Striblea (Adevărul):

Atât politicienii, cât şi media conturează, din ce în ce mai mult, un scenariu, potrivit căruia Robert Turcescu este un doar un actor într-un plan mai mare. Că nu s-ar fi detonat doar dintr-o criză de conştiinţă, ci că urmăreşte ceva mai mult.

Şi că, de fapt, ar fi un soi de kamikaze îndreptându-se înspre unul dintre candidaţi. Adică să spună: „eu, ca ofiţer, vă informez că x sau y este la rându-i ofiţer”.  Vlad Petreanu descrie foarte bine procesul. Doar că îl contrazic atunci când vine vorba de ţintă. Nu Ponta este cel vizat. 

Eu cred că victima lui Turcescu, dacă va exista una, este Klaus Iohannis. 

Argumentul logic

Presupunând că Robert Turcescu este manevrat de Traian Băsescu, atunci preşedintele nu are niciun interes să îl scoată din joc pe Victor Ponta. Nu pentru că au o înţelegere, ci pentru că nu poate supravieţui fără el. Fără Ponta, Iohannis are cale liberă spre Cotroceni. Iar toată dreapta se va uni în jurul lui. PSD va rămâne la locul lui, iar Traian Băsescu va fi un marginal. Chiar dacă îl sprijină pe ascuns pe Iohannis, Băsescu nu îl va arunca în aer pe Ponta, pentru că el îşi doreşte să fie omul în jurul căruia se reface dreapta până în 2016. Asta spun toate mesajele sale. O victorie a lui Iohannis îl va scoate la pensie, căci nu va fi decât un mic opozant. Un altul, pe lângă PSD. Aşadar, Băsescu îl vrea pe Ponta. 

Argumente circumstanţiale 

Robert Turcescu este cel care a anunţat că Iohannis se va retrage. Să fi fost o altă diversiune? Nu cred. În culise jocurile sunt ştiute mai bine şi nu e nevoie de avertismente. 

PNL e cel care s-a sesizat imediat de pericol şi a cerut o prezenţă a ministrului Apărării în Parlament, pentru a răspunde întrebărilor. Ministrul va merge acolo, dar va lăsa să plutească un dubiu: pur şi simplu nu ştie ofiţerii acoperiţi. Dubiul este oricum lăsat să plutească de comunicatul MApN, care nu comentează. 

PSD a şi transmis mesajul politic că ar putea urma şi alţii. Iar fostul şef al SIE numai că nu i-a spus gradul lui Turcescu aseară la Rareş Bogdan. De asta cred că Iohannis ar fi victima. Un singur lucru nu înţeleg. 

Ce lucru îngrozitor de rău sau poate de bun i s-a întâmplat lui Robert să accepte asta?

8 comentarii :

Anonim spunea...

Si eu nu credeam ca sasul va fi scos din cursa, ca sa nu se se supere rdgista.
Dar, cind am vazut ca a fost scos la inaintare Mele, atunci am inteles ca ''victimele holocaustului'' nu accepta o conducere germana, cu procura, la Bucuresti.
Si, cind am vazut si poza ''micului Titulescu'' cu gazdele sale, a fost gata; e clar ca sasul pierde, prin neprezentare sau iese din cursa.
Asta fiindca nici francezii, ce-l mina in lupta pe Tariceanu, nu se lasa in lupta cu ''reconciliatii'' germani si, oricum, nu cred ca au vreo retinere sa-i ajute pe adversarii sasului.
Deci, de sas scapam dar abia acum incep dilemele, ca toti ceilalti mor cu regionalizarea in suflet !

Riddick spunea...

Toţi, mai puţin Funar.

Anonim spunea...

Asa este !
Si ar mai fi o informatie care-i este favorabila acestuia dar pe care nu poto sa o evoc public .
Deocamdata asa stau lucrurile si jocurile se fac in continuare(afara).

Anonim spunea...

Se incinge lupta !!!
Inseamna ca situatia e naspa rau daca ''unchiul'' vrea sa fie sigur ca au omul lor la Bcuresti !!!
Acum sa vedem daca poporul roman pricepe ce are de facut, caci daca nu pricepe nu mai are scuze sa schelalaie la doua saptamini dupa scrutin !!!

Anonim spunea...

Cred ca am omis esentialul : http://www.dcnews.ro/bogdan-chirieac-ponta-a-ob-inut-ok-ul-american-pentru-pre-edin-ie-totu-i_454731.html

Riddick spunea...

Citisem articolul lui Chirieac.

Jocurile se fac demult pentru Ponta, chiar şi PnL şi PDL participă, cel mai mult contând retragerea candidaturii lui Antonescu, singurul care-l putea învinge SIGUR pe Ponta.

Anonim spunea...

Urmam NOI !!!!
Si nu stiu daca in plan economic sau TERITORIAL !!!
Ne va fi de folos ''critica'' pronuntata ieri de Obama la adresa Rusiei ?!

http://www.frontpress.ro/2014/09/ucraina-atacata-economic-de-ungaria.html

Riddick spunea...

Obama e globalist. Putin, la fel (zic unii: http://riddick2.blogspot.ro/2014/09/putins-east-vs-globalist-west-merging.html     http://riddick2.blogspot.ro/2014/09/putin-key-player-in-new-world-order.html ).

Ungaria nu "atacă", doar ţine cont de avertismentul Gazprom, care a anunţat că sistează livrarea de gaz dacă se inversează sensul în conducte (adica UE pompează gaz în Ucraina).

Se comite o diversiune etichetând Ungaria drept "aliatul Rusiei", spre a submina un guvern (Orban-Fidesz) care nu este obedient faţă de Bruxelles şi Washington.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: