19 septembrie 2014

Breaking up Britain into bite size pieces


David Cameron este duşmanul Marii Britanii; după ce a aprobat referendumul de secesiune al Scoţiei (din fericire, eşuat), declară că vrea extinderea prerogativelor "regiunilor" din Marea Britanie. Deci, în final, federalizarea statului ! Cum a minţit până acum privitor la referendumul de ieşire din UE, o va face şi în viitor.
“Dezbaterea a fost rezolvată pentru o generaţie. Nu mai pot fi dispute, reluări, am auzit voinţa poporului scoţian.”
“Aşa cum Scoţia va vota separat în parlamentul scoţian pe problemele de taxe, cheltuieli şi ajutoare sociale, şi Angla, precum şi Tara Galilor şi Irlanda de Nord ar trebui să poată vota separat pe aceste chestiuni. Toate acestea trebuie să se întâmple, în tandem şi în acelasi ritm cu acordul pentru Scoţia.”


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: