22 august 2014

Trebuie oprită mascarada antinaţională din Oraşul Unirii


Cetatea Alba-Iulia a fost renovată şi asta nu-i deloc rău, însă în loc de muzeu în aer liber a devenit un loc de propagandă antinaţională, prin reconstituirea în regim permanent - cu uniforme tip secolul al XVIII-lea, pălării tricorn şi peruci - a atmosferei din vremea ocupaţiei străine (austriece) din Transilvania. Scopul ? "Normalizarea" condiţiei de naţiune ocupată, inducerea acceptării condiţiei de popor de rangul doi. În context transilvănean, apar şi alte conotaţii.

Nu-mi amintesc să fi aflat de reconstituiri ("reenactments") în regim permanent, cu uniforme britanice prin SUA sau India, ori spaniole prin America de Sud. Se întâmplă doar când şi când, la comemorarea vreunui eveniment, sau ca happeninguri temporare, organizate în mod privat.

La Alba-Iulia mai apar câteodată (nu permanent !) şi "daci şi romani", dar numai ca metodă de marketing pentru propaganda anti-identitară, cea cu tricornurile şi perucile.

Tocmai aici şi-a găsit loc Festivalul Dilema veche 2014, cu un program axat pe atacul anti-identitar ("Ieşiţi din cochilia naţională!"), şi susţinut de cunoscuţi trepăduşi deconstructivişti de şcoală Soros.

Ar cam fi cazul să se închidă mustăria.

10 comentarii :

Simeone spunea...

De stiut...

Dilema veche - It was founded in 2004 as the successor to the magazine Dilema,[3] which was founded in 1993. Both magazines were founded by Andrei Pleșu. The magazine is currently part of Adevărul Holding, and is a member of the Eurozine network. It has a circulation of 31,000.

Adevărul Holding is a media joint stock company owned by Romanian businessman and politician Dinu Patriciu and named after is main publication, the daily newspaper Adevărul.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dilema_veche

http://en.wikipedia.org/wiki/Adev%C4%83rul_Holding

A se vedea si:
Central European Media Enterprises – http://en.wikipedia.org/wiki/Central_European_Media_Enterprises

Ronald Lauder – http://en.wikipedia.org/wiki/Ronald_Lauder

Riddick spunea...

Patriciu a vândut holdingul Adevărul lui Cristian Burci, dar unii zic c-ar fi SIE în spate. Oricum, tot Reţeaua Soros dă direcţia.

Simeone spunea...

Unii zic ca; nici nu exista SIE, SRI, Polita, altii ca sunt rusii. Faptele spun altceva.

Carrefour, Billa, Metro, Kaufland, Lidl, H&M, Ford, Lafarge, McDonald's, KFC, EON, Apanova, Enel, Eurocopter, etc..., etc..., etc...

Riddick spunea...

"Acaparare".

Crystal Clear spunea...

Alianţa comunisto-capitalistă

Anonim spunea...

Sa se puna capat ''mascaradei antinationale'' ?
Dar, poate, perceptia noastra difera radical de cea a romanilor din, Alba Iulia !
Poate lor le place asa !
As indrazni sa adresez cititorilor din ''zona''rugamintea de a-si spune punctual de vedere, cu speranta de a ma fi inselat !
Oricum, Mihai Viteazul este, pentru ei, ''cuceritorul care a deturnat calea spre civilizatia occidentala a Ardealului si Banatului''.
Ideea asta ma bintuie ca un cosmar pe care nu-l pot alunga, fiindca imi amintesc descrierea asasinarii Viteazului pe dealul de linga Turda; acolo nu se evoca numele sau prezenta vreunui roman, ca si cum Voievodul se afla acolo in vizita privata....
http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/asasinarea-lui-mihai-viteazul-1601
Stia el Adrian Paunescu ceva cind a scris poezia continind rusinoasa intrebare....
Deci, sa se puna capat daca vor si romanii !

Riddick spunea...

Show-ul e organizat de statul român, nu de "unii". Iar ăia care au acea opinie despre Mihai Viteazul recită din partitură. S-a văzut la 1918 ce au vrut românii ardeleni.

La Turda avea mercenari, pierduse nişte bătălii cu Bathory, acum era aliatul împăratului Rudolf (Bathory se răsculase contra acestuia). Nu e clar cât mai rămăsese din oastea (fostă) valaho-moldovenească a lui Mihai.

Riddick spunea...

Mihai pleaca la Praga spre a cere audienta imparatului german Rudolf II si a-i expune pericolul acapararii Ardealului de catre Turci, dar nu a fost primit. Insotit de episcopul de Erlan, Mihai s-a indreptat spre Viena, unde a sosit pe data de 02.01.1601, la resedinta arhiducelui Matthias, personalitate influenta, de la care spera sa obtina sprijinul necesar. Arhiducele a primit in audienta ambele parti aflate in conflict, la inceput pe reprezentantii nobilimii ardelene, apoi (la 15.01.1601) pe Mihai. Mihai si-a prezentat punctul de vedere, sustinând ca nobilimea ardeleana ar fi cea care intentioneaza sa incheie un tratat de pace cu Turcii, nefavorabil puterii germane, reafirmând totodata deplina sa fidelitate fata de Sfântul Imperiu Roman de Natiune Germana.
Intre timp, frânele conducerii Ardealului au fost luate de un comitet alcatuit din generalul Giorgio Basta, nobilii ardeleni Stefan Czaki si Kornis si cei 2 consilieri imperiali (Ungnad si Dr.Pezzen). Nobilii ardeleni doreau numirea in functia de principe al Ardealului a lui Sigismund Bathory. La 02.02.1601 a fost instalat la putere principele Sigismund Bathory, care a adoptat un curs turcofil si antigerman (antihabsburgic). Inlaturat din functie, generalul Giorgio Basta a anuntat Curtii Imperiale germane revolta antigermana din Ardeal a principelui Sigismund Bathory si reorientarea politicii acestuia spre o alianta cu Turcii. Concomitent, au fost ordonate represiuni din partea noii conduceri a Ardealului impotriva celor loiali lui Mihai. Familia lui Mihai a fost arestata, iar comandantul Baba Novac arestat si condamnat prin ardere pe rug la Cluj (05.02.1601). In aceasta situatie tensionata, Curtea Imperiala germana isi modifica cursul fata de Mihai. Delegatii nobilimii ardelene sunt arestati, spre a forta eliberarea familiei lui Mihai.
Mihai se deplaseaza din nou la Praga, unde soseste la data de 23.02.1601, fiind primit in audienta de imparatul Rudolf II la 14.03.1601. In urma audientei, se convine un acord favorabil cu Mihai. La 03.04.1601 Mihai pleaca la Viena, spre a ridica suma de bani necesara organizarii noii armate. Paraseste Viena la 29.04.1601, ajungând la Kassa (Casovia-Kaschau, azi: Kosice in Slovacia) la 11.05.1601, unde la 20.05.1601 se intâlneste cu generalul Giorgio Basta spre reconciliere si pentru formarea unei trupe unice, indreptata contra trupelor principelui rebel Sigismund Bathory. Mihai astepta trupe de intarire si din Tara Româneasca, precum si detasamente secuiesti. Reunirea armatei lui Mihai cu armata generalului Basta a avut loc la Moftin (lânga Satu-Mare). Armata lui Mihai si Basta infrâng armata lui Sigismund Bathory la Guruslau (lânga Zalau) la 03.08.1601.

Riddick spunea...

La 18.08.1601 a avut loc o intrevedere intre Basta si Mihai la Turda, soldata cu un dezacord. O parte a trupelor lui Mihai plecase deja spre Fagaras. A doua zi, 19.08.1601, Mihai urma sa plece de la Turda la Fagaras, apoi spre Tara Româneasca. Generalul Basta si ofiterul imperial Michael Szekely au intrunit un consiliu, la care a fost invitat si Mihai. Cu acel prilej urma ca Mihai sa fie arestat si dus la Satu-Mare. Mihai a participat, dar conditiile nu au fost propice unei arestari imediate, observându-se unele miscari de trupe. Dupa plecarea lui Mihai, s-a hotarît arestarea lui in cursul urmatoarei nopti, inaintea plecarii sale spre Fagaras. Tabara si cortul lui Mihai erau amplasate in preajma orasului Turda. In dimineata zilei de 19.08.1601 o trupa de soldati germani si valoni a primit ordinul de a-l aresta pe Mihai (sau de a-l ucide, in caz de nesupunere). Luat prin surprindere, Mihai s-a opus, dar in clipa cand a pus mâna pe spada a fost atins mortal cu o halebarda de catre militarul valon Jacques Beauri, dupa care i s-a taiat capul cu propria sabie. Odata cu Mihai, au mai fost ucisi 18 soldati din garda personala. Nu se cunoaste care a fost reactia restului trupelor lui Mihai, stationate in apropiere. Dupa 3 zile de tulburari, corpul lui Mihai a fost inmormântat pe furis de câtiva sârbi, pe locul executiei (la 3 km sud de orasul Turda), iar capul, intrat in posesia sotiei unuia dintre capitanii lui Mihai, a ajuns la Târgoviste, unde a fost depus la Manastirea Dealu. La 23.08.1601 generalul Giorgio Basta a comunicat oficial Curtii Imperiale despre sfârsitul lui Mihai Viteazul. Imparatul Rudolf II a dispus cercetari asupra evenimentelor de la Turda si mortii lui Mihai, ramase fara rezultat concret.

http://www.ducu.de/ist03.htm

Adrian spunea...

Iata un articol despre izvoarele istorice despre uciderea lui Mihai Viteazul si urmarea: romanii au ajuns sa se teama de austrieci, dorind mai degraba alierea cu turcii. http://istorie-furata.blogspot.ro/2014/08/asasinii-lui-mihai-viteazul-ultimele.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: