25 august 2014

Statu'-Palmă-Barbă-Cot: guvernul eurosocialist Ponta este marioneta plutocraţiei globaliste


La Electrica, statul român (cel mai mare acţionar... minoritar) alege un Rothschild în Consiliul de Administraţie, deşi acţionarul care făcuse propunerea mai avea trei nume pe listă, şi deci se putea opta pentru altcineva. Ministrul delegat pentru energie (Răzvan Nicolescu) a lucrat la OMV pe o poziţie importantă, şi încă este în Comisia pentru Energie a Uniunii Europene. "Reprezentarea intereselor naţionale" ? Ce-o fi aia ?!

Ziarul Financiar

Miza din spatele noii conduceri de la Electrica: tranzacţia cu Enel şi reprezentarea BERD şi a fondurilor de pensii private

Baroneasa Arielle Malard de Rothschild este susţinută de statul român pentru un loc în Consiliul de administraţie al Electrica, grupul de distribuţie care alimentează cu energie Transilvania şi nordul Munteniei. Miza din spatele noii conduceri a Electrica este ridicată pentru că grupul ar avea în plan achiziţia uneia sau mai multor distribuţii de la grupul italian Enel, care se retrage din România.

Statul român, care controlează prin Ministerul Economiei 48,7% din capitalul grupului de distribuţie Electrica (EL), a anunţat duminică dimineaţă că o susţine pe baro­neasa Arielle Malard de Rothschild, vice­preşedinte pentru Europa de Est la banca de investiţii Rothschild & Cie din Franţa, pentru funcţia de membru independent în consiliul de administraţie al Electrica.

Pentru locurile rezervate statului în CA-ul companiei, ministerul îi susţine pe Victor Cionga, fost director general al Bursei de Valori Bucureşti, şi pe Victor Grigorescu, expert în cadrul Direcţiei de Privatizări.

Miza numirii noului consiliu de admi­nistraţie al Electrica este ridicată pentru că de viitori cinci administratori ar putea depinde posibila achiziţie de către Electrica a uneia sau mai multor din cele trei distribuţii de energie scoase la vânzare de grupul italian Enel, care a anunţat că se retrage din România.

„Am discutat mult cu doamna de Rothschild despre perspectivele Electrica, o societate aflată la un nou început de drum, după listarea pe bursa de la Bucureşti şi pe cea de la Londra. Sunt absolut convins că aducerea unor personalităţi la conducerea societăţilor din energie este extrem de benefică şi, de aceea, intenţionez să continui să încurajez acest lucru“, a declarat Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru energie.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: