25 august 2014

Statu'-Palmă-Barbă-Cot: guvernul eurosocialist Ponta este marioneta plutocraţiei globaliste


La Electrica, statul român (cel mai mare acţionar... minoritar) alege un Rothschild în Consiliul de Administraţie, deşi acţionarul care făcuse propunerea mai avea trei nume pe listă, şi deci se putea opta pentru altcineva. Ministrul delegat pentru energie (Răzvan Nicolescu) a lucrat la OMV pe o poziţie importantă, şi încă este în Comisia pentru Energie a Uniunii Europene. "Reprezentarea intereselor naţionale" ? Ce-o fi aia ?!

Ziarul Financiar

Miza din spatele noii conduceri de la Electrica: tranzacţia cu Enel şi reprezentarea BERD şi a fondurilor de pensii private

Baroneasa Arielle Malard de Rothschild este susţinută de statul român pentru un loc în Consiliul de administraţie al Electrica, grupul de distribuţie care alimentează cu energie Transilvania şi nordul Munteniei. Miza din spatele noii conduceri a Electrica este ridicată pentru că grupul ar avea în plan achiziţia uneia sau mai multor distribuţii de la grupul italian Enel, care se retrage din România.

Statul român, care controlează prin Ministerul Economiei 48,7% din capitalul grupului de distribuţie Electrica (EL), a anunţat duminică dimineaţă că o susţine pe baro­neasa Arielle Malard de Rothschild, vice­preşedinte pentru Europa de Est la banca de investiţii Rothschild & Cie din Franţa, pentru funcţia de membru independent în consiliul de administraţie al Electrica.

Pentru locurile rezervate statului în CA-ul companiei, ministerul îi susţine pe Victor Cionga, fost director general al Bursei de Valori Bucureşti, şi pe Victor Grigorescu, expert în cadrul Direcţiei de Privatizări.

Miza numirii noului consiliu de admi­nistraţie al Electrica este ridicată pentru că de viitori cinci administratori ar putea depinde posibila achiziţie de către Electrica a uneia sau mai multor din cele trei distribuţii de energie scoase la vânzare de grupul italian Enel, care a anunţat că se retrage din România.

„Am discutat mult cu doamna de Rothschild despre perspectivele Electrica, o societate aflată la un nou început de drum, după listarea pe bursa de la Bucureşti şi pe cea de la Londra. Sunt absolut convins că aducerea unor personalităţi la conducerea societăţilor din energie este extrem de benefică şi, de aceea, intenţionez să continui să încurajez acest lucru“, a declarat Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru energie.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: