31 iulie 2014

PSD susţine o propagandă subliminală pentru federalizarea României


Activistul eurosocialist Victor Negrescu, europarlamentar PSD: "Şi Germania are reprezentanţe ale landurilor la Bruxelles". Dar Germania este stat federal !
Victor Negrescu, care este şi vicepreşedintele PSD Alba, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că “Ambasada Moţilor” este o idee a preşedintelui PSD Alba Ioan Dârzu şi o va susţine în paralel cu un proiect mai larg, care se referă la deschiderea primei reprezentanţe regionale din România la Bruxelles - ”Delegaţia Transilvaniei”.

"Provinciile din Polonia, landurile din Germania, regiunile din Spania au reprezentare regională la Bruxelles, noi nu aveam acest lucru şi, din păcate, neavând acest lucru, nu aveam modalităţi de a promova anumite regiuni şi mai ales de a atrage fonduri europene direct de la Bruxelles. Spre exemplu, pentru autorităţile publice locale există 300 de oportunităţi de finanţare direct de la Bruxelles pe care noi nu le fructificăm pentru că nu avem un contact direct. Aceste oportunităţi pot fi accesate numai de către beneficiar într-o manieră directă şi aici mă refer la autorităţi publice sau ONG-uri sau antreprenori dintr-o anumită regiune”, a spus Negrescu.
El a adăugat că ideea sa de deschidere a unei reprezentanţe a Transilvaniei la Bruxelles este un proiect îmbrăţişat şi de alţi colegi europarlamentari din PSD şi va presupune deschiderea unui birou ”în adevăratul sens al cuvântului” la Bruxelles, cu angajaţi care se vor ocupa de promovarea regiunii.

"Practic se va deschide un birou în adevăratul sens al cuvântului la Bruxelles, cu angajaţi care se vor ocupa de promovarea oportunităţilor turistice pe care noi avem să le oferim, intereselor economice regionale, a proiectelor pe care vrem să le susţinem, mă refer aici la proiectele cu accesare direct la Bruxelles. Acele persoane vor fi un punct de contact pentru toţi cei interesaţi să afle mai multe despre ceea ce se întâmplă la nivelul instituţiilor europene”, a spus Negrescu.

El a adăugat că, în primă fază, îşi propune să susţină financiar reprezentanţa din bugetul său de europarlamentar, însă scopul este să identifice cât mai multe surse ca să nu fie considerat un proiect personal.
Potrivit europarlamentarului, atât "Ambasada Moţilor", cât şi "Delegaţia Transilvaniei" de la Bruxelles ar urma să fie funcţionale de anul viitor, iar delegaţia ar dori să fie înfiinţată pe modelul celei pe care o are Landul Bavaria la Bruxelles.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: