07 iunie 2014

Mark my words !


Iohannis este doar o distragere de la mutarea principală.

A fost băgat în cursa prezidenţială ŞTIINDU-SE că nu are şanse, omul establişmentului (şi care are aprobare Obama&Bruxel) fiind Ponta. Sau Maior-SRI ?

Căcărău le strica ploile, având şanse reale de a câştiga turul doi în faţa lui Ponta. Contrar "sondajelor".

Mai mult - de-aia n-a fost demis Băsescu în 2012: venea-n loc Antonescu. Care a fost prostit (sau era şi el în piesă) să promulge revenirea la cvorumul de validare de 50% ÎNAINTE de ziua referendumului. Putea ţine legea 20 de zile înainte de promulgare sau o putea returna la reexaminare, şi trecea referendumul pe prag de 30%.

O fi Antonescu agreat sau neagreat, dar nu asta e cel mai important, ci faptul că se vrea transmis - şi deci, receptat ! - un mesaj aproape explicit: "Altcineva decide cine iese preşedinte, nu voi, românilor ! Hai, executaţi-ne ordinele."

Cu alegerea Udrei preşedinte la Partidul Băsesc ("PMP"), EuroBăse dă semnal către "dreapta" că alege confruntarea. E clar că PnL+PDL nu vor avea colaborare cu partidul condus de el prin Udrea. Nu-i exclus un sprijin PMP pentru Maior-SRI la turul doi. Ba nici pentru Ponta, aş zice...

3 comentarii :

Riddick spunea...

”Noi am spus că suntem de acord să susținem un candidat unic al dreptei, dacă este un candidat care respectă un set de principii, de valori…Îl susținem pe acel candidat care va intra în turul doi și își va asuma valorile pe care și le-a asumat și le susține PMP” a spus Udrea.

Ea nu a exclus a priori, însă, posibilitatea de a vota un candidat al PSD în turul doi, fiind întrebată explicit dacă ar vota obligatoriu cu dreapta: ”Din punctul meu de vedere și cred că și al partidului, ideea e să nu dăm voturile unui candidat al PSD care să fie omul baronilor PSD, omul care vrea să controleze justiția(…) Dacă vorbim de turul doi unde Mișcarea Populară nu am avea un candidat și în competiție ar fi toți cei de acolo (Iohannis, Meleșcanu, Isărescu, Geoană, prezentați pe ecranul din studioul TV n.n.) și dl.Maior, personal cred că l-aș susține pe dl.Maior (…) L-aș susține pe acela care și-ar asuma linia pe care o are Traian Băsescu, a mai spus deputata.

Afirmația Elenei Udrea este spectaculoasă, pe-o parte pentru că e greu de crezut că ea reprezintă un punct de vedere strict personal – deputata e cunoscută de ani de zile drept portavocea președintelui -, iar pe de alta pentru că lansează pe piață teoria potrivit căreia Mișcarea Populară e mai interesată de un președinte care să îmbrățișeze principiile lui Băsescu, personal, decît ale dreptei, în general.

Motiv pentru care acesta poate fi și de stînga, ba chiar candidat al PSD, marele adversar al popularilor. Și care ar putea cîștiga în turul doi, cum spuneam, tocmai cu sprijinul popularilor, în dauna candidatului dreptei.

http://inpolitics.ro/o-bomba-a-elenei-udrea-ar-putea-limpezi-soarta-prezidentialelor_1899946.html

Crystal Clear spunea...

Sunt curioasă ce fel de relaţii or fi între Udrea şi nevasta lui Băsescu..... oricum să suporţi aşa un circ te descalifică ,în rolul de nevastă

Riddick spunea...

Da, am observat că nu s-a făcut un efort deosebit pentru a se demonta imaginea unei "anumite relaţii" între TB si EU.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: