25 iunie 2014

Până şi Germania demontează aberaţia


Aberaţie oarecum similară cu "interdicţia guvernului de a se amesteca în activitatea BnR".

Deutsche Welle :

Falsele incompatibilităţi ale primarilor

Legile anticorupţie din România au fost, la vremea lor, produsul unei admirabile îndrăzneli politice, dar este momentul ca excesele pe care le conţin să fie corectate.

[...] O largă majoritate politică din care face parte şi PNL şi-a luat, în fine, inima în dinţi şi a înfruntat dogma ”gândirii corecte”, amendând legea care interzicea primarilor să fie membri în consiliile de administraţie ale Asociaţiilor de dezvoltare comunitară. Proiectul a fost votat marţi cu 215 voturi pentru şi 36 de voturi împotrivă. Este cât se poate de firesc. Dacă primarul ales de cetăţeni prin vot direct nu participă la discuţiile legate de infrastructura oraşului, apă şi salubrizare, atunci cine să participe? În realitate primarul ar trebui să fie vioara întâi în acest concert. Este straniu modul în care dezbaterea politică din România a reuşit să transforme lupta împotriva corupţiei într-un literalism cu consecinţe absurde.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: