25 iunie 2014

Până şi Germania demontează aberaţia


Aberaţie oarecum similară cu "interdicţia guvernului de a se amesteca în activitatea BnR".

Deutsche Welle :

Falsele incompatibilităţi ale primarilor

Legile anticorupţie din România au fost, la vremea lor, produsul unei admirabile îndrăzneli politice, dar este momentul ca excesele pe care le conţin să fie corectate.

[...] O largă majoritate politică din care face parte şi PNL şi-a luat, în fine, inima în dinţi şi a înfruntat dogma ”gândirii corecte”, amendând legea care interzicea primarilor să fie membri în consiliile de administraţie ale Asociaţiilor de dezvoltare comunitară. Proiectul a fost votat marţi cu 215 voturi pentru şi 36 de voturi împotrivă. Este cât se poate de firesc. Dacă primarul ales de cetăţeni prin vot direct nu participă la discuţiile legate de infrastructura oraşului, apă şi salubrizare, atunci cine să participe? În realitate primarul ar trebui să fie vioara întâi în acest concert. Este straniu modul în care dezbaterea politică din România a reuşit să transforme lupta împotriva corupţiei într-un literalism cu consecinţe absurde.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: