26 iunie 2014

Pentru europeiști, socialismul e preferabil "populismului"


Cristian Preda, pe blog (Ce nu e bun pentru bulgari e încercat în România):
Din 2012 încoace, socialiștii bulgari au guvernat împreună cu partidul minorității turce și cu sprijinul Ataka, populiști greu de situat la stânga sau la dreapta. Rudele europene n-au avut nimic de spus în privința colaborării cu un partid ca Ataka.
Acum câteva săptămâni, mai precis după europene, formula a fost abandonată, iar la toamnă se vor face alegeri anticipate.
Ce nu merge în Bulgaria e poate bun pentru europenii de la nord de Dunăre?
Așa își vor fi spus amicii domnului Ponta, care l-au încurajat să completeze acordul guvernamental cu partidul minorității maghiare cu un acord parlamentar încheiat cu PPDD, tot un partid populist pe care e greu să-l așezi într-o parte sau alta a spectrului politic.
Ataka sau PPDD sunt considerate nefrecventabile în plan european.
La Sofia și la București sunt tolerate.
Cauțiunea socialistă pentru alianțele partidelor de stânga din România și Bulgaria cu populiștii e semnul unui dispreț față de cele două țări intrate în UE în 2007.
De parcă nu tocmai (euro)socialismul ar fi o formă de dispreț !

Ar fi BINE dacă PP-DD ar fi un fel de Ataka (care este anti-UE) și ar avea sprijinul popular pe care-l are Ataka. Dar PP-DD n-a fost decât o operațiune de dezinformare care a căutat să ducă-n derizoriu ideea de partid antisistem, iar acum se topește în PSD, și-i dispare susținerea populară.

2 comentarii :

Anonim spunea...

Preda marsi la cusca fiindca bati cimpii si esti tot mai penibil !!!

Riddick spunea...

:) :) :)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: