12 martie 2014

Pentru ei ”proiectul România” e prea mic. Lor daţi-le ”Proiectul” şi vor ţine în degetul mic Universul!



Ziarul Financiar :

De dimineaţă până seara, de ani şi ani, ei tot caută. Sub plapuma de scoarţă de dosare şi coperţi de CD-uri expirate, ei caută. Au fost într-o vreme seducători şi au convins şi pe alţii că, fără căutarea lor, în faţă se aşterne pustiul, iar în spate potopul. De la tribune publice roase de coatele căutărilor lor sau corodate de saliva lor, ei azvârle braţele spre cer şi invocă precum străjerii dimineaţa, “Proiectul”.

Pentru ei nu este de-ajuns un proiect micuţ – cum ar fi acela că, în acest colţ ostenit de lume, oamenii nu doar să nu mai pară, ci chiar să nu mai fie atât de încruntaţi şi îngrijoraţi de ce o să fie mâine. Un proiect doar un pic mai măricel decât cel micuţ de dinainte, cum ar fi creşterea cu o idee a bunăstării oamenilor în urma deciziilor de bun simţ care pot fi luate la nivel de politici publice, nu este o încercare pe măsura virtuţilor lor, astfel încât acesta să primească termene măcar aproximative de realizare, cum ar primi “Marele Proiect”.

Zarea este oarbă, iar aşteptarea asta îi seacă. Dacă Dumnezeu şi-ar mai întoarce o dată faţa către ei să le descopere Marele Proiect atunci, da!, s-ar dedica lui cu ardoarea cu care Noe s-a înhămat la munca batjocorită de semeni a construcţiei corăbiei mântuirii sau cu credinţa blestemată de îndoială cu care preoţii vechimilor ardeau în altare sângele şi carnea jertfelor de tot.

Aşa? Ce haz are dacă nimeni nu observă cum se bat ei pentru neam?

Aici este una dintre explicaţiile pentru care programul pentru care îşi angajează astăzi răspunderea în Parlament este minimalizat în fel şi chip. Nu e ”program de guvernare”, nu e un program de ceva mai de Doamne-ajută!, e pur şi simplu ”program” – o chestie mică, pentru o ”acţiune” mică (posibil ”program de acţiune”), în fine ceva banal.

Plictiseli şi obsesii din astea cu reducerea taxelor, cu creşterea de salarii, cu soarta românilor plecaţi, cu familii destrămate, cu spitale mizerabile, cu şcoli dărăpănate, cu români, ţigani sau unguri chinuiţi deopotrivă de traiul lor – acestea nu sunt probleme ce merită termene precise de rezolvare. Vor vedea ei ce-o fi, ”dacă va fi spaţiu fiscal!”

Proiectul, în schimb Proiectul, da! Aderarea la euro? Oooo! Ar putea fi ea Proiectul “atât de major” precum aderarea la NATO, la UE? Atunci un altul, ceva acolo măreţ, nu nimicuri precum traiul zilnic, nu gândacii din Spitalul Municipal Constanţa. Catedrale nu bisericuţe!

”Jalnic ard de vii chinuiţi ca Nessus,/Ori ca Hercule înveninat de haina-i;/Focul lor a-l stinge nu pot/Cu toate apele mării!”

Pentru ei ”proiectul România” nu există sau e prea mic. Lor, daţi-le ”PROIECTUL” şi vor ţine în degetul mic Universul!

11 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Super scris !

Crystal Clear spunea...

Pare că nimic nu se rezolvă şi nici speranţe nu sunt...

Riddick spunea...

Da. E cam la fel ca păţania unui amic de-al meu cu banca: "Domnuu', noi aici ne ocupăm de credite serioase !" (încercase un credit pentru o Dacie "papuc"):

http://riddickro.blogspot.ro/2014/03/daca-vom-arunca-banii-pentru-salvarea.html?showComment=1394559072923#c6803300505396683545

Crystal Clear spunea...

Suntem ai nimănui.
Nici poliţia nu ne apară de infractori,dacă primesc spagă de la cei care te-au vătămat. Mi-a lovit unul maşina, a fugit fără să-mi dea RCA şi Politia mă pune să declar că renunţ la căutare...Deşi are proba video..

Riddick spunea...

Nu renunţi la nimic, nu semnezi aşa ceva, chit că ai intrat la cheltuială.

Au luat probe de vopsea "de-a inamicului" ? (imposibil să nu fi lasat urme). Dacă nu, e clar.

Crystal Clear spunea...

L-au dentificat, în Buzau-proprietarul este o firmă dar nu-mi vor să-mi spună cum se numeşte.
Problema este că din 22-1-14 umblu cu maşina lovită : are uşa, aripa înfundate.Arată ca dracu'
Am fost în audienţă la Udrişte...ce circ si acolo,

Riddick spunea...

Sesizare la Parchet, ar fi pasul următor. Atenţie la termenul de decădere.

Crystal Clear spunea...

Aha...
Cred c-o să caut un avocat să-l întreb.Oare or mai fi avocaţi de serviciu ?
Chiar am drum pe la Tribunal

Crystal Clear spunea...

Aha...
Cred c-o să caut un avocat să-l întreb.Oare or mai fi avocaţi de serviciu ?
Chiar am drum pe la Tribunal

Riddick spunea...

La "Tribunalul mare" era - cândva - "fumoarul" (la parter). Acolo pot fi găsiţi, ori la Bibliotecă (la etajul 1, de-o mai fi şi aia). Vorbesc de ce ştiam prin 1997. :)

Crystal Clear spunea...

O să merg pe acolo.
Şi eu ţin minte de prin '90 :)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Mirel Axinte ("Bleen"), 2016: "A vorbi despre o Uniune a națiunilor e absurd atâta timp cât Uniunea în sine e o reacție împotriva națiunilor. Est-europenii au văzut aderarea la UE ca o ocazie pentru afirmarea națională, după 50 de ani de bocanc rus. Sunt națiuni tinere și întârziate, nedezvoltate, care nu și-au dus copilăria național-acneică până la capăt. De națiuni nu mai poate fi vorba în UE. Națiunea e un onanism sinucigaș și păgubos. Fuse și se duse. Da, noi, esticii, suntem neterminați național dar asta e, timpul nu stă în loc pentru noi. Nu ne-am exersat suficient statalitatea și națiunea dar nu ne mai putem întoarce în secolul XIX.
Singura șansă a UE e transformarea în federaţie.
E nevoie de federație din două motive:
1) Guvernările statelor, indiferent de ce grupări s-ar afla la putere, nu pot influența sau bloca politicile federale. Indiferent ce țăcăniți ajung la putere în unele state componente, UE și politicile federale nu sunt afectate.
2) Statele membre nu pot părăsi uniunea și nu se pot juca de-a șantajul.
Cum se vor împăca etniile, națiunile, într-o astfel de construcție federativă?
Cum se vor aglutina?
Imigrația din afara Europei și migrația în interiorul Europei. Ăsta e răspunsul. Marile centre urbane nu mai au identitate națională și acest trend se va extinde. Dinamica socială și economicătransformă identitatea națională în identitate europeană."


Mirel Axinte ("Bleen"), 2017: "Orice acțiune de subminare a suveranității naționale pentru occidentalizarea României e o acțiune benefică. Obiectivul final și idealul nostru ar trebui să fie topirea statalității românești într-un stat (federal/confederal) european-occidental. De fapt, nu ar trebui să fie, chiar ăsta e."

Postări populare (nu P.P.E. !):