09 decembrie 2013

Un blogger USL pune punctul pe i


"M-am săturat de cretinismele de la Pungești ca de mere acre. Protestele de acolo nu au nimic în comun cu democrația, libertatea, ecologia, cu sfânta proprietate privată. Nu, este expresia condensată a unei bătălii cu mize economice enorme, între UE, respectiv Germania, adevăratul conducător al adunăturii de rațe șchioape care o alcătuiesc, și americani. Miza războiului? Complicat de spus în câteva cuvinte. Dar să zicem că UE nu este tocmai fericită din cauza faptului că noii membri din Est, trecând peste capul stăpânilor de la Bruxelles, au făcut din țările lor un soi de cap de pod pentru americani, care astfel trec peste tot felul de bariere protecționiste ridicate de UE în calea americanilor, și nu numai împotriva lor.

Gazele de șist, exploatate de americani, ar intra grav în concurență cu gazele vândute de europeni aici (toate distribuțiile de gaze din Est sunt controlate în general de nemți și de francezi), lipsindu-i pe europeni de profituri uriașe, făcute din condei. La noi și gazele rusești ne sunt vândute de nemți, iar gazele proprii de OMV sau de Gaz de France.

Ia să vedem noi: cine finanțează masiv ONG-urile implicate în proteste și în caftelile cu jandarmii: rușii, sau europenii, recte nemții, francezii sau olandezii? Sigur, nu e cușer să-i arăți cu deștu pe ”europeni”. Dar nici să te faci că plouă, și să-i faci pe ruși vinovați de organizarea manifestațiilor, numai pentru că ești la mâna birocraților de la Bruxelles, nu e cușer. Pentru că nimeni nu mai înțelege nimic."

3 comentarii :

Riddick spunea...

Nu-l numesc și nu pun link, sunt multe alte chestiuni în care suntem în "divergență de percepție".

Riddick spunea...

Corolar: vocile "de dreapta" care se opun gazelor de șist, fie și punctual, "pe cazul Pungești", mai degrabă par a fi voci ale BerlinBruxelului, dar și ale Moscovei.

Iar, nu mai dau exemple. Cine a fost interesat le-a întâlnit pe net.

Riddick spunea...


Rusia şi-a manifestat opţiunea privind linia protestelor

http://riddickro.blogspot.ro/2013/10/rusia-si-manifestat-optiunea-privind.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: