07 decembrie 2013

Ponta e menajat, iese-n faţă EuroBăse ca să pledeze pentru "armata (S)UE"


Echipa Băsescu de la CCR trage sforile. Ca să fie Băsescu cel care "stabileşte" mandatul românesc la Consiliul European din 19-20 decembrie 2013, pe tema "securităţii şi apărării comune (europene)".

Suntem pe 7 decembrie şi CCR nu a publicat încă motivaţia respingerii contestaţiei lui Băsescu. Dacă ajungem la (sau trecem de) 9 decembrie, mai poate sta legea încă zece zile nepromulgată, taman bine cât să treacă Consiliul European, la care Băsescu va adopta o poziţie "pe barba lui", neconfirmată de parlament (adică, de USL).

MEDIAFAX:
Legea privind afacerile europene, iniţiată de Guvern, stabileşte că Executivul "transmite celor două Camere ale Parlamentului, cu minimum 10 zile calendaristice înaintea reuniunii Consiliului European, propunerea de mandat pe care delegaţia României intenţionează să o prezinte".
"Înaintea reuniunii Consiliului European, Parlamentul poate adopta propuneri privind mandatul. Propunerile adoptate se includ în proiectul de mandat formulat de Guvern", se mai arată în proiectul de lege.

În plus, actul normativ menţionează că hotărârile Parlamentului, ori a uneia dintre Camere, "sunt preluate de către Guvern la definirea poziţiei naţionale de negociere în Consiliu, prevăzută în mandate".
De văzut şi:

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Băsescu împinge stânga la putere

Riddick spunea...

Exact !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: