08 decembrie 2013

Cosmetizarea

 
"Da' tot îl facem, c-aşa vrem noi" 

Macovei: "Comisia Europeană a anunțat pe 27 noiembrie că își menține proiectul privind înființarea instituției Procurorului European, în ciuda unor avize negative transmise de unele state membre. România, prin Camera Deputaților, este una dintre țările care au spus “nu” acestui demers."

Cazanciuc: "Și aici a fost o dezbatere destul de aprinsă în Consiliul JAI. După cum știți, au fost decizii în numeroase parlamente care nu susțin această structură în forma în care aceasta a fost prezentată. Noi susținem ideea înființării parchetului european, dar evident că trebuie ținut cont de opiniile exprimate de parlamentele statelor membre. Doamna vicepreședinte a făcut un document care a strâns laolaltă opiniile parlamentelor statelor și a formulat unele răspunsuri. Concluzia întâlnirii a fost destul de clară. Va fi revăzut documentul inițial în așa fel încât el să răspundă la preocupările parlamentelor statelor membre. Fără ca această instituție să pornească cu sprijinul cât mai multor state membre evident că nu va putea fi eficientă."

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: