15 decembrie 2013

Aşteptăm cu interes o informare de la Corlăţean


Un briefing, ceva. Să ne spună şi nouă ce-a făcut pe la World Policy Conference, unde a mai fost invitat şi Predoiu, "să ia Lumină".

Şi ar fi bine să relateze mai pe larg, nu să ne ia la mişto, ca atunci cu "reuniunea lărgită" a Grupului pentru Viitorul Europei, despre care a spus (MAE) că a fost "reuniunea informală a miniştrilor afacerilor externe din statele membre UE privind viitorul Europei". Eh, a fost, dar numai "a unor miniştri din unele state", adică a doar 16 din 28.

Temele dezbaterilor de la World Policy Conference - aici. De remarcat conferinţa nr.7, "Destruction or metamorphosis of the legal order?". Lista invitaţilor - aici. Printre "speakeri", din România apar Corlăţean, Dăianu şi Geoană.

Între invitaţii "non-speakeri", din România (pe lângă Predoiu) mai apar: Traian Halalai, preşedintele băncii de stat EximBank, Maya Simionescu (academician), Marian Năstase (nu sunt sigur: ori cel de la ASE, ori cel de la ALRO Slatina), şi Marius Stoian, un ţambalagiu folosit de PSD pe partea de propagandă pro-globalizare şi pro-UE.

Corlăţean apare la conferinţa "Dezbateri [pe teme] generale", din 15 decembrie:

Plenary session 13: “General debate”
Moderator: Domique Moïsi, special advisor at Ifri
 

Speakers: Titus Corlatean, Minister of Foreign Affairs of Romania
Steven Erlanger, London Bureau Chief, New York Times
Jim Hoagland, Contributing Editor, The Washington Post
Yusuf Ziya Irbec, Member of the Turkish Parliament
Donald Johnston, Founding Partner, Heenan Blaikie; former Secretary-General of the Organisation for Economic Cooperation and Development (OECD)
Karl Kaiser, Harvard University; former Director of the German Council on Foreign Relations
Jean-David Levitte, Distinguished Fellow, Brookings Institution
Carlos Pérez Verdía, Head of the Private Office of the Minister of Foreign Affairs of Mexico
Igor Yurgens, Chairman of the Management Board of the Institute of Contemporary Development in Russia


Geoană:

Plenary session 12: “Politics and religion”
Moderator: Pierre Morel, Director of the Pharos Observatory of cultural and religious pluralism Bartholomew 1st, Archbishop of Constantinople-New Rome and Ecumenical Patriarch
Speakers: Faisal Bin Muaammar, Secretary-General of the Vienna-based KAICIID Dialogue Centre

Mircea Geoana, Senator; former Minister of Foreign Affairs of Romania
David Rosen, International Director of Interreligious Affairs, American Jewish Committee (AJC)
Mohammed Sammak, Secretary-General of the National Committee for Christian-Muslim Dialogue
Marcelo Sanchez Sorondo, Chancellor, Pontifical Academy of Sciences and Pontifical Academy of Social Sciences


... şi Dăianu:

Parallel workshops
2. The health and emerging risks
Chair: James D. Wolfensohn, 9th President of the World Bank
Speakers: Christian Bréchot, Director of the Institut Pasteur
Richard Cooper, Professor of International Economics at Harvard University
Daniel Daianu, member of the Romanian Academy; former Minister of Finance of Romania
Thomas Kirkwood, Associate Dean for Ageing, Institute for Ageing and Health Newcastle University

3 comentarii :

Riddick spunea...


Cum dracu' de n-apare niciun Snowden, Assange sau WikiLeak să dea pe faţă ce discută acolo pocitaniile ?!

Riddick spunea...



Nu că-i laud pe cei trei vectori de (dez)informare, care fac parte din arsenalul global/ist (să fie clar !) al Stângii...

Riddick spunea...



... şi veni "informarea":

Participarea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, la World Policy Conference

Tip: Comunicat de presă
Data: 15.12.2013

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlățean, a participat, în perioada 14-15 decembrie 2013, la Monaco, la a şasea ediţie a World Policy Conference (WPC), organizată de Institutul Francez pentru Relaţii Internaţionale (IFRI).

Ministrul român al afacerilor externe a susţinut o alocuţiune pe tema „Perspectivele României asupra relaţiilor internaţionale. Europa şi vecinii săi”, în cadrul sesiunii finale a conferinţei.

În intervenţia sa, ministrul român de externe a subliniat importanţa crescândă a vecinătăţii Uniunii Europene şi interesul major al României pentru evoluţiile din Estul Uniunii, Balcanii de Vest, dar şi din zona extinsă a Mării Negre.

Ministrul român de externe a pledat pentru „o Europă mai integrată şi mai influentă, cu un loc clar acordat vecinătăţii estice”, ceea ce ar reprezenta „o contribuţie majoră la stabilitatea şi securitatea regiunii şi a întregului continent”. În acest context, Titus Corlăţean a amintit priorităţile României ca Preşedinţie în exerciţiu a SEECP (Procesul de Cooperare în Europa de Sud Est) şi a subliniat oportunitatea majoră pe care o reprezintă proiectul Noului Drum al Mătăsii pentru toate statele pe care le parcurge, din China până în Europa.

La dezbateri au participat Herman Van Rompuy, Președintele Consiliului European, Carl Bildt, ministrul pentru afaceri externe al Regatului Suediei, Laurent Fabius, ministrul afacerilor externe al Franţei, şefi de stat, miniştri, membri ai parlamentelor naţionale, jurişti, precum şi personalităţi marcante din zona universitară şi academică, mediul de afaceri şi mass-media mondiale.

WPC este o iniţiativă a Institutului Francez pentru Relaţii Internaţionale (IFRI). A fost fondată în 2008 de către Thierry de Montbrial, directorul general al IFRI, ca un club deschis, cu caracter internaţional.

Informaţii suplimentare:

Misiunea asumată de WPC este de a dezbate atât oportunităţile, cât şi riscurile unei lumi deschise şi să identifice condiţiile în care relaţiile internaţionale ar putea fi organizate pentru a asigura stabilitatea într-o astfel de lume.

WPC îşi propune să fie o tribună nu numai pentru marile puteri, ci mai degrabă pentru puterile medii sau chiar mici, precum şi pentru cele emergente şi alţi actori internaţionali relevanţi, fiind singura conferinţă internaţională dedicată ameliorării guvernării mondiale la toate nivelurile.

http://www.mae.ro/node/23798


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: