16 decembrie 2013

Mai uşor cu piar-ul pe scări...


Ce văd eu c-ar fi acum în lucru:
  • Se coace o alternativă "în sistem", care nu pare a fi PP-DD (de văzut verdictul pentru Dan Diaconescu, din 18 decembrie). Un nou partid de stânga, moşmondit din mitingurile eco-anarhiste.
  • Băsălăii (PFC, PMP) mimează mitinguri anti-Ponta. Eu unul nu cred nici măcar o secundă că Băsescu ar fi contra lui Ponta. Sau invers.
  • După cum nu cred că UE ar scoate la anul un raport MCV devastator, chiar dacă s-ar face manopera cu Codul Penal şi cu amnistia. Şi dacă l-ar scoate negativ, ce ?! S-ar schimba guvernarea ?
  • Ochii mari la revizuirea Constituţiei şi la referendumul de regionalizare (de "revizuire a Constituţiei") ! Acolo se vor vedea coaliţiile şi majorităţile, cine face opoziţie şi cine face figuraţie. După toate semnalele, ne putem pricopsi c-o regionalizare pâş-pâş ("Planul B"), prin comasarea de judeţe şi tratarea "judeţului mare" ca regiune, fără revizuirea Constituţiei, deci fără referendum. De văzut ce va spune CCR despre constituţionalitatea legii descentralizării (care pune bazele regionalizării prin "Planul B").
  • Fiindcă adusei vorba de CCR. De văzut cum va funcţiona USL la desemnarea (de către Senat) a judecătorului pe locul rămas vacant la Curte.

Un comentariu :

Riddick spunea...


Piar = pronuntarea in engleza a literelor PR = Public Relations = Relatii cu publicul (reprezinti imaginea unei firme si esti legatura dintre institutie si media).

E ca in cazul sufrageriei. In loc sa-i zicem sufragerie, ii zicem de living.

Cei mai multi consultanti de relatii publice ofera consultanta de tipul "full service", care poate sa includa:

Relatii cu media
Marketing (pentru produse, servicii sau concepte)
Copy - writing
Birou de presa
PR online
Training pentru media/prezentari
Strangere de fonduri
Managementul evenimentelor si al conferintelor
Cercetare
Evaluare
Identitate corporationala
Planificare strategica

http://pctroubleshooting.ro/topic/21538-ce-inseamna-piar-pr/


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: