14 noiembrie 2013

Stridenţe pseudo-conservatoare



 Caricaturizarea subliminală a mesajului conservator

Devin tot mai sceptic faţă de eventualitatea că am putea avea în viitorul apropiat un partid conservator (real) în România, şi mai ales faţă de aceea că el ar putea fi Partidul Noua Republică (al cărui congres care va stabili afilierea la familia partidelor conservatoare va avea loc pe 16 noiembrie a.c.). Şi la care invită un personaj-problemă precum Petre Guran (invitaţie menţinută, cu toată avertizarea privind concepţiile reale ale acestuia despre suveranitatea naţională, creştinism, statul român şi naţiunea română). Ar mai lipsi de acolo doar Macovei-pro-gay...

Fiindcă văd că PNR susţine teze ultralibertariene, în conflict cu linia conservatoare care ar trebui să sprijine capitalul autohton, interesul naţional şi identitatea naţională. Dreapta înseamnă doar "non-stat" numai pentru non-conservatori.



(desigur, şi exportul de gaze din producţia internă ar intra tot aici)


(un protest faţă de o falsă măsură de "restricţie" a guvernului, care de fapt nu restricţionează accesul străinilor la terenul agricol, este doar praf în ochi, să nu apară în faţa oamenilor că nu face nimic pentru a proteja patrimoniul funciar naţional) 
 



2 comentarii :

Riddick spunea...

P.S. Culorile de la headerul blogului sunt aceleaşi din 2009 (albastru şi verde-pal), nu au vreo legătură intenţionată cu PNR sau PMP, care au adoptat la siglele lor culorile verde şi albastru.

Riddick spunea...


Petre Guran - propaganda destatalizării, de la tribuna congresului PNR:

"Statul și națiunea, sindicatele și partidele politice sunt solidarități organizate și prin urmare nenaturale. Ele sunt fundamental instabile, fiindcă sunt instrumente de dominație.

De aceea o politică conservatoare va promova solidaritățile organice în detrimentul celor organizate, va pune libertatea deasupra bunăstării, va prefera orice formă de ordine existentă și care s-a dovedit eficace în timp împotriva oricărei încercări de a reorganiza societatea, care în mod inevitabil propun o fază de trecere prin dezorganizare și haos."

"Comunismul și Postcomunismul sunt o astfel de fază de dezorganizare și haos înghețată sau întreținută, care amână indefinit reorganizarea. De aceea spiritul conservator se află în fața unei dileme, nu poate menține dezorganizarea, dar nici nu poate promova voluntarismul organizatoric. De aceea va alege calea celei mai mici intervenții a statului, mizând pe faptul că solidaritățile organice eliberate de presiunea solidarităților organizate sunt capabile de regenerare."


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: