06 octombrie 2013

Meciul PSD-PnL(-Băsescu) se va juca la CCR


Şi s-ar putea vedea o alianţă formată din PSD+PC+minorităţi+traseişti care ar impune un candidat al PSD la CCR, nu al USL. Pe locul rămas vacant (cu voia lui Băsescu).

De Ce News:

Ponta are o nouă majoritate parlamentară. De Ce nu o poate folosi

[...] Antonescu va invoca la CCR că Ponta încearcă eliminarea liberalilor deși Parlamentul a învestit un Guvern USL ca structură politică unită și electoratul a votat același tip de USL.

Argumentația lui Antonescu ar depinde nu atât de mult de puterea ei juridico-constituțională, cât de componența CCR. Însuși președintele Curții explica anul trecut, de pe treptele sediului CCR, că dreptul este interpretabil, în asta constând “măreția” lui. Iar la CCR oamenii PSD (Valer Dorneanu și udmristul Valentin Zoltan Puskas) sunt depășiți de cei ai PNL (Mona Pivniceru și Tudorel Toader) adăugați judecătorilor numiți de Băsescu sau pe filieră PDL. Aceștia din urmă nu ar avea motive să-l susțină pe Victor Ponta, mai ales după rafala de critici administrată de el și de oamenii apropiați lui judecătorilor considerați ai lui Băsescu. Un astfel de vot l-ar aduce pe Ponta în pragul demisiei și ar crea un blocaj guvernamental.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: