Cum pot fi identificaţi complicii ocupantului: deviază atenţia de la agenţii străini ajunşi la butoane în România, la ţinte secundare pe care le numesc "statul mafiot", "sistemul băsist", "corupţia generalizată".

28 septembrie 2013

Un semn bun !O spune Vocea Rusiei ("Adio, Schengen!"), dar nici aici nu se explică tot - presiunea pentru rezolvarea cu Schengen are şi un alt înţeles: nu (prea) poţi face trecerea la euro, dacă mai întâi nu ai rezolvat Schengen-ul.

Prin urmare, este un semn bun.
"Uniunea Europeană aplică o metodă eficientă de blocare a intrării României în spaţiul Schengen care-i permite să găsească permanent noi motive pentru refuz. În trecut, motivele erau legate de securizarea frontierelor, acum romii au devenit o problemă. Când se va rezolva problema romilor, din nou se vor găsi nereguli la capitolul securizării frontierelor. Ciclul problema – soluţie – problemă poate fi veşnic. Întreaga situaţie are un aspect comic: politicienii români şi presa de la Bucureşti nu pot recunoaşte, în ciuda tuturor evidenţelor, că decizia de a nu permite intrarea României în Schengen este o decizie eminamente politică şi nu are vreo legătură cu toate tertipurile invocate de diverse capitale europene. Băsescu şi Ponta nu pot recunoaşte faptul că România nu a fost, nu este şi nu va fi vreodată un partener egal al ţărilor privilegiate din Uniunea Europeană, fiindu-i hărăzit rolul de apendice de consum al exporturilor produse de economiile dezvoltate."

6 comentarii :

Anonim spunea...

Basescu, Ponta si ceilalti activisti care cred ca dirijeaza Romania ar mai trebui, de fapt, sa recunoasca imprejurarea ca a
intrat in functiune noua impartire a Lumii care ii da motiv de satisfactie Moscovei !
Gusa, aseara, la Realitatea TV a fost mai mult decit clar cind vorbea el despre cine are ''aprobare'' si cine ar mai trebui sa faca investitii in Romania.
Ma tem ca noi nu vom intelege ce se intimpla cu noi si iarasi ne vom taia craca vreo 30 de ani, ca dupa 1945.....

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=1oDoO5QpLv0
Vedeti cum va fi la Roasia Montana DUPA !

Anonim spunea...

Daca e vorba de ''dreapta'' si UE, cititi mai jos cum decurg lucrurile in zona !!!
http://www.frontpress.ro/2013/09/au-apus-zorii-aurii-in-grecia.html

Riddick spunea...

Dacă se fac investiţii de mediu se poate reduce impactul la Roşia Montană, nu trebuie dramatizat. E chestiune de negociere aici. După mine, ar fi trebuit ca statul să se ocupe de exploatare, dar - numai un exemplu - la Baia Mare s-au demolat 80 de hectare de hale care erau pt prelucrarea minereurilor.

E gravă treaba în Grecia, am înţeles că sunt 12 mandate de arestare pt parlamentari (de la Chryssi Avghi), unul pus în executare. Clica bilderbergo-socialistă se joacă cu focul.

Anonim spunea...

Riddick ce sa negociezi. Crezi ca suntem la piata NEGOCIEM REDEVENTA DE LA 6 LA 20%. De ce sa nu facem PRIVATIZARI corecte in unele domenii de exemplu 49% cu 51%. Sa nu uitam ca CHINEZI nu au vindut un petic de pamant. Au privatizat si ei dar nu in halu asta.

Cit despre cealalta axa Buc-Atena e o diferenta mare. La Atena sunt arestati cu acte false iar la Buc. lideri sunt batuti de fosti membri acuzati ca fiind DEZBINATORI. Sa nu uitam ca totul pleaca de la ALTAR SI ICOANA. Acum ginditi si voi ce altar si ce icoana aunuii dintre noi. Doamne ajuta.

Riddick spunea...

Oligarhia pune la cale un experiment

Oligarhia din Grecia (o coaliţie deloc surprinzătoare dintre PPEişti şi socialişti), la putere în baza unei legi electorale trucate, care i-a asigurat o majoritate parlamentară fără ca aceasta să aibă în spate şi o majoritate de voturi, anunţă o eventuală interzicere a partidului "neonazist" Zorii Aurii (Chryssi Avghi), folosind ca pretext un incident (o crimă comisă "de un membru al acestui partid").

Clica bilderbergo-comunisto-socialistă se joacă cu focul, încercând eliminarea unui partid parlamentar, cel puţin tot la fel de onorabil ca şi partidele sale (Nea Dimokratia şi PASOK), care au pus bazele actualului dezastru grecesc.

http://riddickro.blogspot.ro/2013/09/oligarhia-pune-la-cale-un-experiment.html


"Post-democraţia"

Democrația politică se baza, potrivit lui C. Crouch, pe o egalitate socială relativă, pe cetățenia activă și existența unui stat regulator al activităților economice. Post-democrația se trage din promovarea principiilor inverse: politica este concepută să rămână în competența elitelor, participarea cetățenilor să fie limitată la exercitarea dreptului de vot, reducerea rolului statului ca regulator economic şi creșterea inegalităților economice.

În post-democrație, cetăţenia nu se mai defineşte ca fiind participarea la conducerea vieţii orașului (concepția activă a cetățeniei); ea se limitează la a enunţa drepturile care protejează individul împotriva altora, și mai ales împotriva statului (concepția pasivă a cetățeniei).

C. Crouch analizează, în această etapă, argumentul des invocat de partizanii post-democrației, potrivit căruia dezvoltarea de "rețele", asociații sau mișcări care urmăresc obiective specifice definesc forța democrației. Pentru el, aceste grupuri sunt dovada efectivă a unei societăţi liberale puternice, lucru ce "nu trebuie confundat, însă, cu o democrație puternică". Mai ales pentru că aceste grupuri nu au aceeași putere de a influența pe care o au grupurile de lobby care acționează în numele intereselor economice.

http://riddickro.blogspot.ro/2013/06/normal-0-microsoftinternetexplorer4.html (abia acum văd ce link îmi apare la postare: WTF ?!)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Teodor Baconschi, 2011: "România nu a ajuns târziu și din întâmplare în construcția Europei unite, ci a participat încă de la început, prin voci precum Gafencu și Ciorănescu, la gândirea acestui proiect.Totodată, îmi permit să evoc în acest ilustru sediu ideea federalismului european, concept creștin-democrat căzut în desuetudine. Consider că a reînvia astăzi ideea Statelor Unite ale Europei nu este lipsit de importanță, ba chiar de o anumită urgență. Asistăm cu toții nu doar la o criză de creștere sau la o reticenţă a lărgirii Uniunii (enlargement fatigue), ci la o adevărată criză a spiritului european. Criza actuală nu e pur economică sau financiară, ci e o criză a valorilor fondatoare, a viziunii și a identității europene. Mai mult ca oricând, trebuie să evităm riscul revenirii, pe fondul crizei, a discursurilor naționaliste, xenofobe, rasiste. Tentația închiderii în sine e mare. O Europă care se îndoiește de beneficiile euro sau ale spațiului Schengen este deja o Europă în devoluție. Tocmai fiindcă știm că alternativa la partidele populare riscă să fie partidele populiste, dorim să creăm în România o Mișcare Populară cu vocație majoritară, asemănătoare cu UMP în Franța sau PDL în Italia. Europa are nevoie să mențină în guvernele naționale partide populare capabile să răspundă întreitului imperativ al momentului: să reformeze în spiritul responsabilității, să se opună populismului crescând al stângii și al extremei drepte, și să continue construcția europeană. În fine, criza Europei nu are ca soluţie resurgența discursului naționalist și redescoperirea frontierelor, ci determinarea creștin-democraților, a tuturor guvernelor și partidelor afiliate PPE, de a continua până la capăt proiectul Statelor Unite ale Europei, oricât de extrem ar părea acest lucru."


Postări populare (nu P.P.E. !):