31 august 2013

Stop-cadru: 2013-2014


Atrag atenţia cu maximă seriozitate asupra faptului că USL nu dă semne de rupere, contrar propagandei diversioniste a unor eurobăsişti gen Lăzăroiu, care dădea ca sigură instalarea "unui alt cabinet" în această toamnă.

Din moment ce au stabilit programarea referendumului în aceeaşi zi cu turul întâi al alegerilor prezidenţiale, e greu de crezut că "vor da rasol" unei comenzi externe (regionalizarea), antagonizând sau derutând electoratul USL cu apariţia unui candidat PSD. Ponta a repetat de mai multe ori că nu doreşte să candideze. Dar, în acelaşi timp, Căcărău nu entuziasmează "poporul PSD". Un eventual candidat PSD nu va fi Ponta, asta însemnând că nu va mai fi nici premier, nici preşedintele PSD (greu de imaginat, dar nu imposibil ! fereastră de oportunitate: iunie-august 2014, după alegerile europarlamentare). PDL se iluzionează cu un ipotetic candidat propriu, în loc să-l susţină încă de la turul întâi pe Dan Diaconescu. Mai văd o posibilitate: "rocada" Ponta-Antonescu (dar numai dacă procentele lui Căcărău vor fi în scădere continuă, şi opoziţia vine cu candidaţi care să conteze).

Băsescu este pentru USL exact acelaşi lucru ca volantul pentru un motor (cu ardere internă): aparent, îl încetineşte, dar de fapt îl scoate din punctul mort la fiecare ciclu (rotaţie), prin energia înmagazinată. Inclusiv cea negativă: prezenţa sa în continuare în funcţie, deşi demis de facto, este principalul motiv al conservării procentelor USL (demis de facto, nu de jure; datele - tardive - ale INS arată că a fost satisfăcută condiţia prezenţei de peste 50% la referendumul din 2012). Iar Echipa Băsescu de la CCR validează toate porcăriile mari ale USL (acordul cu FMI, reducerea cvorumului de la referendumuri la 30%...).

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ce cacialma ni se pune pe tavă, ce cacialma ! Ce bătaie de joc ! Suntem conduşi de un boschetar si un alcoolic..

Riddick spunea...

Sămânţa s-a plantat demult, de pe vremea Alianţei Civice şi a CDR-ului.

GLOABE la concurs ?!


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: