19 iulie 2013

USL îi bagă la plată pe proprietarii "despăgubiţi"


Ticăloşia USL: recuperarea posesiei asupra proprietăţii (prin despăgubiri băneşti plătite de statul spoliator) este văzută ca o dobândire "nouă" de proprietate/venit, care... ar trebui impozitată.

După samsari, proprietarii "mari" (de unde va începe "pragul", mare-mic?). Adică, ce fel de taxe ar fi trebuit să plătească? Ce, statul le-a dat chirie în ~60 de ani? (decretul de naţionalizare a imobilelor din 1952).

Ponta: "Facem eforturi cu cei de la ANRP şi cu Ministerul de Finanţe pentru a găsi sistemul de impozitare pentru cei care au încasat despăgubiri în sume foarte mari şi nu au plătit până acum niciun fel de taxe."

Scriam, în 2011: "Citiţi cu atenţie prospectul"
În atenţia eventualilor simpatizanţi liberali ai USL, care au revendicat proprietăţi naţionalizate - iată viziunea USL în privinţa restituirilor, exprimată de Victor Ponta:
''Să reparăm ceea ce a fost neclar şi ceea ce s-a stricat în special prin Legea 247 din 2005, atunci când retrocedările s-au făcut dincolo de ceea ce se datora din punct de vedere istoric şi legal şi susţinem în totalitate şi solicităm celor din coaliţia de la putere să sprijine proiectul legislativ pe care l-am depus în Parlament privind confiscarea bunurilor provenite din activităţi ilicite. Cred că asupra acestui lucru putem avea un consens politic şi în acest fel bunuri, averi provenite din surse ilicite pot face obiectul confiscării.''

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: