19 iulie 2013

Dragoş Paul Aligică - apologia dictaturii sau a "tehnocraţiei" ?


În "22", un articol al lui Dragoş Paul Aligică, în care se defineşte "adevăratul politician":
Fiti atenti aici ce e greu cu adevarat si ceea ce inseamna a face politica: E greu sa faci reforme si sa construiesti in pofida vointei populare si elitei politice. Aia sunt meseriasii adevarati, aia merita admiratia si respectul. Ala e leadership adevarat si aia sunt politicieni si strategi adevarati. Cei care construiesc in pofida materialului clientului si valului, nu cei care se dau dusi de val. Cei care iau masa inerta sau recalcitranta de aici si o muta dincolo. Asa se construiesc societati, economii, natiuni.
"Merită respectul" cei care duc politici opuse voinţei majoritare?! Este o negare a democraţiei reprezentative! Şi este total irelevant "cine are dreptate": masele sau "înţelepţii".

Cum bine s-a spus aici:
În regimul nostru politic [cel al UE] nu mai este clară nici o ierarhie a normelor, nici o separare reală a puterilor, nici o stabilitate instituțională, nici o reprezentare egală a cetățenilor, nici o responsabilitate politică reală, nici o inteligibilitate a puterii, nici o neutralitate constituțională. Acesta nu serveşte nici democrației, nici statului de drept, nici construcției europene, refuzând, sub pretextul că intențiile și promisiunile Europei sunt minunate, să facă acea necesară "analiză critică" la care ne invita Hannah Arendt, împotriva amenințării totalitare reprezentate de degenerarea democrațiilor în tehnocrații.

Un comentariu :

Riddick spunea...

Everac: "Acum suntem în vremea democratică, când totul trebuie votat, judecat în colectiv, discutat cu masele, nu poţi să baţi un cui dacă n-ai un consimţământ colectiv, căci mintea poporului cerne adevăratele valori !"

http://riddickro.blogspot.ro/2012/02/everac-acum-suntem-in-vremea.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: