17 iunie 2013

"Referendumul-bis" al lui Băsescu este absolut inutil scopului anunţat


... Adică, de a exercita presiune asupra parlamentului pentru a introduce ca amendament, la revizuire, parlament unicameral cu maxim 300 de mandate, conform referendumului aprobat şi validat, din 2009.

Alţii au altă părere, că ar avea ca scop sabotarea revizuirii, eu am mai scris că dimpotrivă, ar ajuta-o.

Băsescu, azi:
"Nu iau în calcul un referendum 2 în 1. Refedendumul pe care eu îl propun va fi cu cel puţin o săptămână înaintea celui pentru Constituţie.

Referendumul va fi declanşat după ce se întâmplă două lucruri: adoptarea noii legi a referendumului şi aprobarea de către Parlament a Constituţiei revizuite. După aceea voi lua decizia cu privire la dată. Din punctul meu de vedere nu este nicio diferenţă între referendum validat cu 30% sau 50%. Voi declanşa referendum dacă voi constata că noua Constituţie nu respectă referendumul din 2009."
Prin urmare:

- "referendumul-bis" se va convoca DUPĂ o eventuală (sigură!) menţinere a parlamentului bicameral în textul final
- şi DUPĂ "adoptarea noii legi a referendumului", care de fapt este doar un amendament care reduce cvorumul de validare la 30%
- deci IA DREPT SIGURĂ aprobarea reducerii cvorumului de către majoritatea pro-Băsescu de la CCR
- în concluzie: care este SCOPUL REAL al acestui re-referendum?

5 comentarii :

Simeone spunea...

Sa mascheze...

În conformitate cu tratatele constitutive şi actele legislative ale Uniunii Europene, prin lege organică se pot reglementa: a) transferul de prerogative ale Băncii Naţionale a României la Banca Centrală Europeană, b) recunoaşterea circulaţiei şi înlocuirea monedei naţionale cu moneda euro", precizează amendamentul adoptat în Comisie.
...
Actualul articol 138, aliniatul 2 din Constituţie "Guvernul elaborează anual proiectul bugetului de stat şi pe cel al asigurărilor sociale de stat, pe care le supune, separat, aprobării Parlamentului", va avea următoarea formă: "Guvernul elaborează anual sau multianual proiectul bugetului de stat şi pe cel al asigurărilor sociale de stat, pe care le transmite instituţiilor Uniunii Europene, după informarea prealabilă a Parlamentului asupra conţinutului acestora".

http://www.mediafax.ro/economic/noua-constitutie-comisia-a-adoptat-un-amendament-bnr-legat-de-transferul-de-prerogative-si-adoptarea-euro-10978244

Adio Romania!

Gogu spunea...

Pina aflam ce e in capul basescului, delectati-va putin !
http://www.bigloveturkey.com/pages/istanbul-webcams.asp?id=6
Acum e cam neclar dar poate devine palpitant !

Riddick spunea...

Simeone, mai bănuiam eu că este ceva. Updatez "DUDA ZILEI".

Gogu, va fi şi la noi, la fel sau mai rău.

Crystal Clear spunea...

Fara nici un dubiu.
Mai mult ca sigur la momentul fraudarii referendumului

Anonim spunea...

Simeone noi am invatat ceva din trecut. PUPINCURISMUL SI TURNATORIA. Ma intreb cind trecem la capitolu doi.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: