17 iunie 2013

"Referendumul-bis" al lui Băsescu este absolut inutil scopului anunţat


... Adică, de a exercita presiune asupra parlamentului pentru a introduce ca amendament, la revizuire, parlament unicameral cu maxim 300 de mandate, conform referendumului aprobat şi validat, din 2009.

Alţii au altă părere, că ar avea ca scop sabotarea revizuirii, eu am mai scris că dimpotrivă, ar ajuta-o.

Băsescu, azi:
"Nu iau în calcul un referendum 2 în 1. Refedendumul pe care eu îl propun va fi cu cel puţin o săptămână înaintea celui pentru Constituţie.

Referendumul va fi declanşat după ce se întâmplă două lucruri: adoptarea noii legi a referendumului şi aprobarea de către Parlament a Constituţiei revizuite. După aceea voi lua decizia cu privire la dată. Din punctul meu de vedere nu este nicio diferenţă între referendum validat cu 30% sau 50%. Voi declanşa referendum dacă voi constata că noua Constituţie nu respectă referendumul din 2009."
Prin urmare:

- "referendumul-bis" se va convoca DUPĂ o eventuală (sigură!) menţinere a parlamentului bicameral în textul final
- şi DUPĂ "adoptarea noii legi a referendumului", care de fapt este doar un amendament care reduce cvorumul de validare la 30%
- deci IA DREPT SIGURĂ aprobarea reducerii cvorumului de către majoritatea pro-Băsescu de la CCR
- în concluzie: care este SCOPUL REAL al acestui re-referendum?

5 comentarii :

Simeone spunea...

Sa mascheze...

În conformitate cu tratatele constitutive şi actele legislative ale Uniunii Europene, prin lege organică se pot reglementa: a) transferul de prerogative ale Băncii Naţionale a României la Banca Centrală Europeană, b) recunoaşterea circulaţiei şi înlocuirea monedei naţionale cu moneda euro", precizează amendamentul adoptat în Comisie.
...
Actualul articol 138, aliniatul 2 din Constituţie "Guvernul elaborează anual proiectul bugetului de stat şi pe cel al asigurărilor sociale de stat, pe care le supune, separat, aprobării Parlamentului", va avea următoarea formă: "Guvernul elaborează anual sau multianual proiectul bugetului de stat şi pe cel al asigurărilor sociale de stat, pe care le transmite instituţiilor Uniunii Europene, după informarea prealabilă a Parlamentului asupra conţinutului acestora".

http://www.mediafax.ro/economic/noua-constitutie-comisia-a-adoptat-un-amendament-bnr-legat-de-transferul-de-prerogative-si-adoptarea-euro-10978244

Adio Romania!

Gogu spunea...

Pina aflam ce e in capul basescului, delectati-va putin !
http://www.bigloveturkey.com/pages/istanbul-webcams.asp?id=6
Acum e cam neclar dar poate devine palpitant !

Riddick spunea...

Simeone, mai bănuiam eu că este ceva. Updatez "DUDA ZILEI".

Gogu, va fi şi la noi, la fel sau mai rău.

Crystal Clear spunea...

Fara nici un dubiu.
Mai mult ca sigur la momentul fraudarii referendumului

Anonim spunea...

Simeone noi am invatat ceva din trecut. PUPINCURISMUL SI TURNATORIA. Ma intreb cind trecem la capitolu doi.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: