08 iunie 2013

Invazia imposturii în PDL - rezultate aşteptate


Pe cine a promovat Boc în conducerea ISP (fundaţia oficială a PDL): pe unul care are asemenea viziuni antinaţionale - Cristian Pătrăşconiu.

"Viitoarea Constituţie este îmbibată de un naţionalism ieftin şi un patriotism de paradă, încă de la primul său articol. Acesta prevede că România este un „stat naţional”. Fals. În totalitate. România nu este doar ţara celor de naţionalitate română. Este şi a celor care se declară - şi aparţin de drept - naţiunii maghiare. Sau celei germane. Dacă tot am decis să păstrăm sintagma de „stat naţional” în Constituţie, ar trebui să nu mai recunoaştem prin lege existenţa minorităţilor naţionale. Ar fi o dovadă de coerenţă. Preferăm însă să rămânem schizofrenici.

În nota patriotismului de vodevil se înscrie şi un amendament adoptat de comisie, care prevede că „sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii”. Defăimarea cărei naţiuni? A naţiunii române? Cel mai probabil, la asta s-au referit legiuitorii. Naţiunea maghiară poate fi defăimată? Constituţia nu interzice. Dar maghiarii nu sunt cetăţeni români? Sunt. Pot fi ignoraţi de legea fundamentală a României? Nu. De ce? Pentru că toţi sunt egali în faţa legii, iar maghiarii plătesc impozite ca şi românii. Cum rezolvăm această dilemă? ”Ştiu” Crin Antonescu şi colegii săi.

În SUA, Curtea Supremă de Justiţie a stabilit, cu mulţi ani în urmă, că incendierea drapelului este permisă, fiind vorba de libera exprimare a cetăţeanului. În România, dacă recurgi la un astfel de gest rişti câteva zile la zdup. Sau mai multe. Nici drapelul nu poate fi defăimat. Un creator de modă, care lansează un costum de baie în culorile drapelului, este şi el în pericol? Mai ales dacă-i trece prin cap să plaseze stema pe bikini. Ce te faci însă că stema va fi obligatorie pe drapel? Dacă o plasează pe sutien e la fel de grav. E clar: e un duşman al poporului."

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: