12 iunie 2013

Dan Diaconescu: "Sunt complici"


"La noi, Băsescu e deja de 8 ani, Iliescu a fost aproape 10 ani, parcă lumea se săturase... Oamenii se şi plictisesc. De aia eu cred că ar fi bine chiar clasele politice, în întregimea lor, să se tot schimbe. Oamenii se plictisesc în general şi când citesc o carte bună, dar când se uită la un film prost, ca cel al evenimentelor politice din România?... De aia cred că politicienii se ajută între ei. În opinia mea, Traian Băsescu şi Victor Ponta se ajută între ei de 23 de ani să stea la putere. Ei se ceartă doar la TV sau în Parlament, dar în realitate se înţeleg atât de bine şi preferă acest joc politic de putere 'să stăm noi 4 ani, tu 4, să furăm, să nu ne anchetăm unii pe alţii'", a spus Dan Diaconescu, în emisiunea "Jocuri de putere".

În opinia sa, clasa politică funcţionează după un mecanism prestabilit, care presupune trecerea cu vederea, de la o guvernare la alta, a tuturor "neregulilor" făcute de predecesori.

"Niciodată un premier, când a venit la putere, nu a cerut anchetarea vechiului premier. Aţi auzit de anchete solide făcute de Ponta împotriva Guvernului Boc sau MRU, sau un preşedinte să vadă ce a făcut celălalt preşedinte? Ei sunt foarte bine înţeleşi între ei. Acum l-au readus pe Băsescu unde-i place cel mai mult lui Traian Băsescu, vedeam în această seară că e fericit cumva Băsescu...", a adăugat Diaconescu.

Astfel, susţine Diaconescu, "coabitarea" s-a transformat în "complicitate".

"Aş vrea să schimbăm sintagma "coabitare" în "complicitate". Una e să coabitezi spre binele poporului, aşa mă gândisem că vor să facă, nu să faci o complicitate la hoţii... Când Ponta anulează azi cu mare fală datoriile CFR... Sunt sute de milioane de euro... Se puteau mări pensii. Pe de altă parte, trebuia găsit vinovatul. Stau şi mă întreb, în cazul Oltchim, Ponta a spus că nu se pot şterge datoriile istorice, dar acum cum s-au putut şterge în cazul CFR? Dacă câştigă un apropiat, pesemne, al lui Ponta, se pot sterge... Din coabitare, au dat-o în complicitate. De ce Traian Băsescu nu şi-a găsit azi 1 minut să spună şi despre ilegalitatea de la CFR?", încheie Diaconescu.


2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ce s-o mai fi intamplat cu OTV ?

Riddick spunea...

Spunea că vrea să preia alt canal/frecvenţă de emisie (sau sa-l redeschidă ?), şi să-i transfere denumirea OTV. Cica ar fi în derulare treaba.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: