19 februarie 2010

Hoo-pa! Fifty/fifty ?!

O ştire UNIMEDIA spune că doi deputaţi din Parlamentul Republicii Moldova şi-au depus mandatul : premierul Vlad Filat şi Valentina Buliga, ministrul muncii.

Nu ştiu exact dacă legea electorală moldovenească prevede "rezerve" la listele de aleşi (adică în cazul în care deputatul moare ori părăseşte parlamentul pentru alte motive, pe locul rămas vacant vine primul din listă care nu a dobândit statut de parlamentar, de la acelaşi partid). Dacă ştim că la alegerile pentru funcţia de preşedinte alianţa guvernamentală a avut 53 de voturi (dintr-o sută), iată că acum ramân cu 51 de voturi, teoretic. Cel puţin până la completarea lor prin proceduri legale. Oare vom asista la răsturnarea "democratică", prin moţiune de cenzură, a guvernului Filat ?!
 
ULTIMĂ ORĂ. Vlad Filat şi-a depus mandatul de deputat

ULTIMĂ ORĂ. Vlad Filat şi-a depus mandatul de deputat
Foto: inconstantin.ro

Premierul Vlad Filat a renunţat la mandatul său de deputat în Parlament. "Îmi depun mandatul pentru a mă putea dedica în totalitate activităţii mele de premier. Am luat această decizie acum pentru că a luat sfârşit perioada când era necesară prezenţa mea. Pentru viitor lucrurile sunt clare, am adoptat legile necesare pentru ca Guvernul să-şi poată exercita o activitate bună", a declarat Filat, azi 19 februarie, în cadrul şedinţei Parlamentului.

Prim-ministrul a specificat că nu va indica ministrilor PLDM să renunţe la mandatul de deputat. "Fiecare din colegii mei care sunt miniştri şi deputaţi urmează să ia decizii de sine stătător. În cadrul partidului nostru predomină democraţia şi colegii mei urmează să beneficieze de acest lucru", a mai spus liderul PLDM.
 
 
Tot astăzi, la mandatul de deputat în Parlament a renunţat şi Valentina Buliga, ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.
  
Două interpretări mai puţin plăcute ale "schimbării" de la Chişinău - aici şi aici.

4 comentarii :

Despina spunea...

Ce mizerie !

Riddick spunea...

Să vedem, să vedem... cuvântul din poveste înainte mult mai este.

Anonim spunea...

e vorba de aia "cooptati" de la comunisti? om vedea, dar la romani interesul poarta fesul indiferent daca sunt pe dambovita sau dupa prut...

Riddick spunea...

Să vedem cum vor curge evenimentele, dar pare ciudată opţiunea abandonării a 2 locuri (deocamdată).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: