22 iunie 2013

BA PRINCIPIUL ESTE PROBLEMA!


Pe vremea guvernului Boc "era bună" regionalizarea introdusă prin angajarea răspunderii guvernului (odată cu legislaţia aferentă), acum (pentru Ungureanu) nu-i bun pachetul legislativ pe care guvernul şi-ar angaja răspunderea. DACĂ ar trece referendumul de regionalizare ("de revizuire a Constituţiei"), fiindcă altfel n-ar avea obiect.

Pâi nu-i bun, dar ar deveni inutil (caduc) dacă n-ar trece referendumul. Măcar mai este un obstacol. Nu l-am auzit pe Ungureanu să critice principiul regionalizării, ba dimpotrivă. Şi nici nu l-am auzit recomandând boicotarea referendumului constituţional.
Ungureanu a afirmat, într-o conferinţă de presă, la finalul reuniunii Colegiului director naţional al Forţei Civice, care a avut loc la Arcuş, în judeţul Covasna, că nu principiul regionalizării este problema, ci modul în care decurge acest proces demarat de Guvernul USL, pe care îl consideră "capabil să sacrifice o ţară întreagă" pentru propriile interese. "Este o utopie să credem că pachetul legislativ referitor la regionalizare ar fi bine făcut, oportun, util cetăţenilor României şi că ar garanta prosperitate şi stabilitate economică. Este de fapt o mare manipulare politică pusă în scenă de USL, dar în principal de partidul stat PSD. În acelaşi timp, este şi o dovadă de inconştienţă politică, în condiţiile în care efectele regionalizării vor fi enorme la scară economică, socială, demografică şi culturală."
Lăzăroiu (2011) despre regionalizare prin angajarea răspunderii guvernului: "Dar e atât de important acest proiect pentru România încât o amânare ar fi un dezastru. Înseamnă patru ani pierduţi. De deblocat se poate debloca doar prin asumarea răspunderii. Până la urmă regionalizarea e atât de importantă încât merită să cadă un guvern pentru ea."

7 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Tradatori nemernici !

Riddick spunea...

Se vor da pe faţă iar, la referendum. Îi şi văd la urne, cu buletinul împăturit: "Votez în interesul naţional, chiar dacă proiectul nu este foarte aproape de viziunea noastră".

Crystal Clear spunea...

Dacă-i intrebi tac, se ascund.
Ceea ce este inimaginabil este ca sunt foarte multi romani din afara tarii care fac propagandă impotriva Romaniei.O vor desfiinţată .O văd moartă.
Am observat multi de acest fel activi pe FB.Am impresia ca primesc ceva facilitati in strainatate ca sa faca acest tip de propaganda pe net.Cum naiba sa ajunga un roman sa aiba firme de telefonie in SUA? Sau de distributie de gaze ?

Riddick spunea...

Mi se face scârbă, cunosc "marfa".

Crystal Clear spunea...

Cunosc o multime de acest tip.Problema e că interferează cu cei de aici şi le răsucesc minţile îndemnăndu-i să plece, cum că acolo umblă câinii cu covrigi în coadă. Cand ajung acolo constata că sunt sclavi şi nu mai au nici familie...

Ăsta-i război , ne decimează

Riddick spunea...

Soluţia este să nu pierdem timpul cu ei şi cu cei intraţi sub influenţa lor (este un consum inutil de energie), ci să ne adresăm unora care sunt interesaţi de ce se întâmplă în mod real.

Crystal Clear spunea...

Da, n-ai ce face. Trebuie lăsaţi să-şi rupă gâtul şi eventual ajutaţi când se întorc acasă..


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: