22 iunie 2013

BA PRINCIPIUL ESTE PROBLEMA !Pe vremea guvernului Boc "era bună" regionalizarea introdusă prin angajarea răspunderii guvernului (odată cu legislaţia aferentă), acum (pentru Ungureanu) nu-i bun pachetul legislativ pe care guvernul şi-ar angaja răspunderea. DACĂ ar trece referendumul de regionalizare ("de revizuire a Constituţiei"), fiindcă altfel n-ar avea obiect.

Pâi nu-i bun, dar ar deveni inutil (caduc) dacă n-ar trece referendumul. Măcar mai este un obstacol. Nu l-am auzit pe Ungureanu să critice principiul regionalizării, ba dimpotrivă. Şi nici nu l-am auzit recomandând boicotarea referendumului constituţional.
Ungureanu a afirmat, într-o conferinţă de presă, la finalul reuniunii Colegiului director naţional al Forţei Civice, care a avut loc la Arcuş, în judeţul Covasna, că nu principiul regionalizării este problema, ci modul în care decurge acest proces demarat de Guvernul USL, pe care îl consideră "capabil să sacrifice o ţară întreagă" pentru propriile interese. "Este o utopie să credem că pachetul legislativ referitor la regionalizare ar fi bine făcut, oportun, util cetăţenilor României şi că ar garanta prosperitate şi stabilitate economică. Este de fapt o mare manipulare politică pusă în scenă de USL, dar în principal de partidul stat PSD. În acelaşi timp, este şi o dovadă de inconştienţă politică, în condiţiile în care efectele regionalizării vor fi enorme la scară economică, socială, demografică şi culturală."
Lăzăroiu (2011) despre regionalizare prin angajarea răspunderii guvernului: "Dar e atât de important acest proiect pentru România încât o amânare ar fi un dezastru. Înseamnă patru ani pierduţi. De deblocat se poate debloca doar prin asumarea răspunderii. Până la urmă regionalizarea e atât de importantă încât merită să cadă un guvern pentru ea."

7 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Tradatori nemernici !

Riddick spunea...

Se vor da pe faţă iar, la referendum. Îi şi văd la urne, cu buletinul împăturit: "Votez în interesul naţional, chiar dacă proiectul nu este foarte aproape de viziunea noastră".

Crystal Clear spunea...

Dacă-i intrebi tac, se ascund.
Ceea ce este inimaginabil este ca sunt foarte multi romani din afara tarii care fac propagandă impotriva Romaniei.O vor desfiinţată .O văd moartă.
Am observat multi de acest fel activi pe FB.Am impresia ca primesc ceva facilitati in strainatate ca sa faca acest tip de propaganda pe net.Cum naiba sa ajunga un roman sa aiba firme de telefonie in SUA? Sau de distributie de gaze ?

Riddick spunea...

Mi se face scârbă, cunosc "marfa".

Crystal Clear spunea...

Cunosc o multime de acest tip.Problema e că interferează cu cei de aici şi le răsucesc minţile îndemnăndu-i să plece, cum că acolo umblă câinii cu covrigi în coadă. Cand ajung acolo constata că sunt sclavi şi nu mai au nici familie...

Ăsta-i război , ne decimează

Riddick spunea...

Soluţia este să nu pierdem timpul cu ei şi cu cei intraţi sub influenţa lor (este un consum inutil de energie), ci să ne adresăm unora care sunt interesaţi de ce se întâmplă în mod real.

Crystal Clear spunea...

Da, n-ai ce face. Trebuie lăsaţi să-şi rupă gâtul şi eventual ajutaţi când se întorc acasă..


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Victor Ponta, 2012: "Mai multă autonomie, mai multă libertate, mai multă iniţiativă pentru Transilvania este în favoarea Transilvaniei şi a României. Oamenii au un spirit mai european aici şi nu trebuie să existe o rivalitate prost înţeleasă între Transilvania şi alte regiuni ale ţării. Sunt un adept convins al ideii de descentralizare şi de dezvoltare regională a Transilvaniei. Trebuie să facem acest lucru şi din punct de vedere politic. Sunt lucruri care definesc Transilvania şi care nu trebuie stricate de Guvernul central. Nu înţeleg de ce banii din taxele din Transilvania să vină în Bucureşti. Cred că dezvoltarea judeţelor din Transilvania se face mult mai bine de aici, decat de la Bucureşti".

Victor Ponta, 2013: "În niciun caz nu trăiesc vreo spaimă că ia cineva vreo bucată din România și o duce la Bruxelles, nu am asemenea spaime, dimpotrivă, eu unul nu doar că sunt pro-european dar cred că Europa are ca șansă să supraviețuiască integrându-se mai mult și fiind mai unită decât este acum. Nu știu, poate găsim o soluție - există și în Constituția actuală - ca atunci când e vorba de tratatele europene, cu două treimi, să nu mai treci prin toată procedura cu referendum, ci cu două treimi din Parlament să poți să faci modificări sau să adopți legi cu caracter constituțional. Cred cã aceastã variantă va acoperi orice modificare din următoarea perioadă la nivel european. Sunt unul dintre cei care cred în acel proiect - și sper să se realizeze pe parcursul vieții mele politice - al Statelor Unite ale Europei."

Victor Ponta, 2013 (interviu Deutsche Welle):
DW: Nu demult s-a desfăşurat în mediul public românesc o mică dispută pe tema ”Statelor Unite ale Europei”. USL a fost destul de reticent faţă de această formulă adoptată de preşedintele Traian Băsescu.
Victor Ponta: Eu nu.
Eu sunt total convins că, - sigur proiectul ideatic de State Unite ale Europei probabil că va mai necesita ceva timp, - dar eu sunt convins că acesta este proiectul pe care trebuie să-l susţină orice om politic cu viziune.
DW: Indiferent de costuri, indiferent de cedările de suveranitate?
Victor Ponta: Indiferent de cedările de suveranitate sau costuri. În cei 50-60 de ani de construcţie europeană, toate costurile sau cedările de suveranitate s-au dovedit mai mici decât beneficiile.

Postări populare (nu P.P.E. !):