22 iunie 2013

BA PRINCIPIUL ESTE PROBLEMA!


Pe vremea guvernului Boc "era bună" regionalizarea introdusă prin angajarea răspunderii guvernului (odată cu legislaţia aferentă), acum (pentru Ungureanu) nu-i bun pachetul legislativ pe care guvernul şi-ar angaja răspunderea. DACĂ ar trece referendumul de regionalizare ("de revizuire a Constituţiei"), fiindcă altfel n-ar avea obiect.

Pâi nu-i bun, dar ar deveni inutil (caduc) dacă n-ar trece referendumul. Măcar mai este un obstacol. Nu l-am auzit pe Ungureanu să critice principiul regionalizării, ba dimpotrivă. Şi nici nu l-am auzit recomandând boicotarea referendumului constituţional.
Ungureanu a afirmat, într-o conferinţă de presă, la finalul reuniunii Colegiului director naţional al Forţei Civice, care a avut loc la Arcuş, în judeţul Covasna, că nu principiul regionalizării este problema, ci modul în care decurge acest proces demarat de Guvernul USL, pe care îl consideră "capabil să sacrifice o ţară întreagă" pentru propriile interese. "Este o utopie să credem că pachetul legislativ referitor la regionalizare ar fi bine făcut, oportun, util cetăţenilor României şi că ar garanta prosperitate şi stabilitate economică. Este de fapt o mare manipulare politică pusă în scenă de USL, dar în principal de partidul stat PSD. În acelaşi timp, este şi o dovadă de inconştienţă politică, în condiţiile în care efectele regionalizării vor fi enorme la scară economică, socială, demografică şi culturală."
Lăzăroiu (2011) despre regionalizare prin angajarea răspunderii guvernului: "Dar e atât de important acest proiect pentru România încât o amânare ar fi un dezastru. Înseamnă patru ani pierduţi. De deblocat se poate debloca doar prin asumarea răspunderii. Până la urmă regionalizarea e atât de importantă încât merită să cadă un guvern pentru ea."

7 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Tradatori nemernici !

Riddick spunea...

Se vor da pe faţă iar, la referendum. Îi şi văd la urne, cu buletinul împăturit: "Votez în interesul naţional, chiar dacă proiectul nu este foarte aproape de viziunea noastră".

Crystal Clear spunea...

Dacă-i intrebi tac, se ascund.
Ceea ce este inimaginabil este ca sunt foarte multi romani din afara tarii care fac propagandă impotriva Romaniei.O vor desfiinţată .O văd moartă.
Am observat multi de acest fel activi pe FB.Am impresia ca primesc ceva facilitati in strainatate ca sa faca acest tip de propaganda pe net.Cum naiba sa ajunga un roman sa aiba firme de telefonie in SUA? Sau de distributie de gaze ?

Riddick spunea...

Mi se face scârbă, cunosc "marfa".

Crystal Clear spunea...

Cunosc o multime de acest tip.Problema e că interferează cu cei de aici şi le răsucesc minţile îndemnăndu-i să plece, cum că acolo umblă câinii cu covrigi în coadă. Cand ajung acolo constata că sunt sclavi şi nu mai au nici familie...

Ăsta-i război , ne decimează

Riddick spunea...

Soluţia este să nu pierdem timpul cu ei şi cu cei intraţi sub influenţa lor (este un consum inutil de energie), ci să ne adresăm unora care sunt interesaţi de ce se întâmplă în mod real.

Crystal Clear spunea...

Da, n-ai ce face. Trebuie lăsaţi să-şi rupă gâtul şi eventual ajutaţi când se întorc acasă..


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Zoe Petre, 2012: "Am preferat votul pe liste fiindcă am considerat întotdeauna că partidele de la noi nu au forţa şi identitatea necesară pentru un alt tip de sistem electoral. Dar, unul dintre argumente pro-uninominal, explicate de Victor Ponta de la tribuna Parlamentului, mi-a trezit interesul: anume că un astfel de vot nu permite intrarea formaţiunilor anti-sistem în ParlamentSau, oricum, aceste puterea acestor partide nu devine mare. În contextul în care Europa se află într-o stare de nedumerire, ideea ca noi să ne pricopsim cu un Parlament plin de dani diaconeşti, mă înspăimântă. Totodată, îmi repugnă total posibilitatea unei guvernări PDL-Dan Diaconescu, după alegeri. Ar fi o catastrofă. Dacă se vrea prevenirea a aşa ceva, prin uninominalul pur, este foarte bine".

 

Postări populare: