04 iunie 2013

Atacul la identitatea naţională şi la statalitate, din ce în ce mai bine definit


Comisia pentru revizuirea Constituţiei a aprobat introducerea noţiunii de "regiune" şi modificarea drapelului naţional, pe care va fi pusă o stemă (nu se ştie de care; "regală" ?). De-abia că actuala stemă ar trebui modificată, fiindcă pare a aparţine unui stat federal.



continuarea explicaţiei stemei de la 1921 - aici

E clasicul fals argument - Pâi, Ciadul are tricolorul "simplu" mai de dinainte (de pe la 1960, când au plecat francezii din colonie). Diferă nuanţele, şi parcă şi raportul laturilor "dreptunghiului".

Comisia are 23 de membri, din care opoziția doar cinci (UDMR nu-i în opoziție, Ponta are consilieri de la UDMR - Frunda, de exemplu). Doar doi din cei cinci au făcut opoziție la regionalizare, un vot contra şi o abţinere. De la ce partid/e or fi, și ce au făcut ceilalți trei (din cinci) ? Comisia a avut întruniți doar 20 de membri.

PP-DD și PDL au cinci oameni în comisie, au avut amendamente, dar au fost respinse, deci au fost efectiv reprezentate la dezbaterea revizuirii articolului respectiv.

Un comentariu :

Riddick spunea...

Constituţia României (textul din 2003):

Articolul 12: Simboluri naționale

1. Drapelul României este tricolor; culorile sunt așezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roșu.
2. Ziua națională a României este 1 Decembrie.
3. Imnul național al României este „Deșteaptă-te române”.
4. Stema țării și sigiliul statului sunt stabilite prin legi organice.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: