14 mai 2013

Dragnea minte cu nonşalanţă


"Pentru Spania, s-a dovedit că regiunile sunt un motor de dezvoltare şi este important pentru noi să cunoaştem structura şi competenţele lor, relaţiile de colaborare între diferitele structuri ale administraţiei, cum este organizat procesul de descentralizare în această ţară", a declarat Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Fals - în Spania regiunile au dat faliment şi cerşesc bani de la guvern:
“Catalonia cere să fie salvată”, titrează ziarul El País, după anunţul lui Artur Mas, cum că regiunea pe care o conduce, Catalonia, va cere asistenţă financiară din partea Guvernului central de la Madrid. Catalonia este una dintre cele mai bogate regiuni din Spania, dar şi cea mai îndatorată, până la nivelul de 42 de miliarde de euro, având de rambursat 5,7 miliarde de euro în 2012. Este a treia regiune, după Valencia şi Murcia, care se vede nevoită să solicite asistenţă prin intermediul Fondului de lichidităţi al regiunilor (FLA), care are o capacitate de 18 miliarde de euro.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: