19 aprilie 2013

Reformagii "spală mortul" (coaliţia PSD-Băsescu)


Articolul lui Sever Voinescu din Evenimentul zilei.

Începe aşa : 
"Pe zi ce trece, Victor Ponta adună tot mai multă putere. Parteneriatul cu Traian Băsescu, o fi sau nu în interesul ţării, anihilează ultimul opozant serios. Poate că Traian Băsescu nici nu mai avea de ales. Oricum, această ”coabitare” înseamnă, de fapt, trecerea paşnică a puterii pe care o mai are Traian Băsescu, încet-încet, spre Victor Ponta."
Şi se încheie zugrăvind făcăturile create/girate de Băsescu drept... opoziţie :
"Totuşi, o soluţie de revigorare a dreptei există. E nevoie de curaj şi de viziune. Veţi vedea, în următoarele trei luni, o explozie de noi iniţiative de dreapta. Cel mai probabil, vor urma şi ele scenariul ştiut: la început o fundaţie, vedem cum e primită, apoi partid. Acordaţi-le răgaz, dacă nu puteţi acorda direct încredere. Ponta va avea opoziţie serioasă, nu bleagistă, mai repede decît crede, căci el crede că nu va avea nici un obstacol în următorul an. Şi nu e vorba despre PDL şi nici despre PNL."

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: