25 martie 2013

Şi dacă Constantin Pîrvulescu rupea PCR, după congres ?


Punct și de la capăt

Pseudodreapta a parcurs un traseu mai sinous, dar şi-a descoperit treptat vocaţia de stânga. Liberalii au descoperit-o timpuriu şi acest avans a plătit dividente în 2012, prin victoria în alegeri alături de PSD. Ţărăniştii şi-au făcut harakiri în perioada 1994-2000, dar au reapărut în 2012 sub formă de zombi politici părtaşi la coaliţia ARD. A treia încarnare a dreptei nu exista în 1990. Dacă Ion Iliescu şi Petre Roman ar fi reuşit să rezolve divergenţele dintre ei într-un mod tovărăşesc şi constructiv, foarte probabil că Partidul Democrat nu s-ar fi întrupat din supa primordială a Feseneului în 1993. În primii doisprezece ani PD a rămas un partid de stânga, afiliat la Internaţionala Socialistă.

Lecţia de democraţie a lui Traian Băsescu

El a spus așa: ați refuzat să faceți ce am vrut eu, deci nu sînteți democrați. Alegerea pe care ați avut-o azi nu era între Blaga (v-am zis să nu) și Macovei (v-am zis și asta să nu, am spus clar că mai bine candida Cristi Preda, chit că doar ca să se afle în treabă), ci între Udrea (faceți ce vă spun) sau vă rup partidul. Nu sînteți democrați, nu ați priceput să alegeți planul A, trec la planul B. Vă scufund. Feseniștilor!
Dacă ar fi ieșit planul A, am fi avut primul partid din România dat la cheie unui grup de interese de afaceri, chiar de marele luptător contra grupurilor de interese. Că precedenții măcar au cheltuit integral din buzunarul lor, ca Voiculescu, să-și facă partid. E adevărat că la banii UE de dezvoltare îi vedem prin cele două trusturi care o sprijină pe dna Udrea s-au adăugat în ultima clipă și camerele libere din hotelele Cocoș, și mesele calde, și ce se mai poartă de alegeri.

DILEMA LUI BLAGA: La 11, Băsescu spunea că PDL a salvat România, iar la 9 seara îi spunea adio

Am rămas, cred eu, în raporturi foarte corecte cu domnia sa. De aceea am fost surprins şi aseară de declaraţiile domniei sale pentru că la ora 11 ne spunea un lucru clar, că acest partid a salvat România, ceea ce e adevărat. Iar la ora 9 seara îi spune adio. Aici nu prea am înţeles lucrurile. Cum nu am înţeles nici faptul că nu doreşte să fie o piatră de moară pentru noi, dar nici noi pentru domnia sa. În primul rând că nu a fost niciodată o piatră de moară pentru noi. Nu am avut nicio problemă.

Blestemul dreptei româneşti

La primele alegeri am avut rezultate zdrobitoare, aproape penibile, in favoarea stangii si scoruri jalnice in dreptul partidelor istorice, revenite pe scena ca exponenti ai unei drepte, pe cat de anemice, pe atat de nepopulare in optiunile electorilor.
Acest raport s-a perpetuat in varii ipostaze si pe mai departe, repurtand si multe alte succese de etapa. Tendinte spre compromisuri ale unor segmente ale dreptei (PNL), achizitionarea in bloc a urmasilor social-democratiei interbelice de catre actualul PSD si victorii multe-multe in majoritatea confruntarilor electorale.

Chiar şi Zeus ajunge în amurg

Nu odată, în discuţiile cu parlamentari arădeni ai PDL, am avut surpriza ca aceştia să-mi spună că nu sunt deloc de acord cu transformarea guvernării într-o dictatură, la comanda lui Zeus, recte Traian Băsescu, pe care l-au urmat cu ochii închişi, deoarece părea cu adevărat preocupat de soarta poporului român. Spuneau că, desigur, comandantul suprem are un plan care nu este la îndemâna lor, s-au dus pe principiul biblic crede şi nu cerceta, ştie Zeus ce face, că de aia-i Zeus. S-au lămurit, destul de târziu, că nu era Zeus, ci un actor al dracului de bun care juca acest rol.

Udrea şi Băsescu pun la cale ruperea PDL, Blaga le promite funcţii perdanţilor de la congres

Ca un prim pas, Blaga şi-a luat dinainte de Convenţie o măsură de precauţie, incluzând, prin statut, foştii lideri ai partidului din oficiu în conducerea centrală a PDL. În acest sens, s-ar miza tocmai pe Emil Boc să găsească un numitor comun între semnatarii celor două moţiuni.

Ponta despre o nouă suspendare a lui Băsescu: De ce să întrerupem cearta din PDL?

Eu sunt un tip mai pragmatic de felul meu. De ce să ne băgăm acum la treburile PDL ? Nu-i păcat să-i întrerupem, nu-i bine să-i lăsăm în continuare, încă o săptămână, două, trei, să se certe, să-şi arate cum şi-au furat voturile, să-l cheme pe domnul Daniel Morar să facă o anchetă, să meargă la Curtea Constituţională ?

Regionalizarea, tichia de mărgăritar a României

E greu sa-si inchipuie cineva ca n-are destula mamaliga pe masa sau destui cartofi in sacosa doar pentru ca teritoriul patriei nu-i suficient de regionalizat, lipsindu-i vreo cativa guvernatori cu masini, secretare, functionarime si tot ce mai trebuie, in vederea iesirii tarii din criza.

Un adio politic

Prin reacţia băsesciană frustrată se pricepe mai bine şi natura raporturilor intime dintre Băsescu şi PDL până acum, şi regula funcţionării cuplului longeviv Băsescu–Boc, şi mecanismul guvernării printr-un premier de paie, simplă curea de transmisie, braţ activ al creierului de la Cotroceni.

Voluptatea eşecului (şi de ce Traian Băsescu şi-a făcut-o cu mâna lui)

Dacă a crezut că Blaga va avea vreo reţinere din cauză că luptă împotriva şefului, s-a înşelat amarnic. Dar eroarea de calcul îi aparţine şi este total lipsit de fair-play să acuze fraude electorale, după modelul lui Geoană post ”Mihaela, dragostea mea”.

De ce Traian Băsescu face greşeala vieţii lui dacă se rupe de PD-L

11 comentarii :

Riddick spunea...

http://ro.wikipedia.org/wiki/Constantin_P%C3%A2rvulescu


Congresul XII - PARVULESCU CONTRA CEAUSESCU

http://www.youtube.com/watch?v=UXjlz5S0JGQ


Constantin Pîrvulescu îl critică virulent pe Nicolae Ceauşescu la Congresul al al XII-lea al PCR

http://www.historia.ro/video/constantin-pirvulescu-il-critica-virulent-nicolae-ceausescu-congresul-al-al-xii-lea-al-pcr

Crystal Clear spunea...

Apropos de prima ştire.
Aseara am zăppuit pe Naşul şi am prins un tip care dădea denumirea ştiinţifică a ceea ce in articol se numeşte "centru dreapta", econimie socială de piaţă , justiţie socială :

" Capitalism civic "

Crystal Clear spunea...

Vor sa facă o societate in care nimeni nu este sarac , dar nici foarte bogat.Adica vor exista milionari dar nu miliardari....

Crystal Clear spunea...

Apropos de :regionalizare=tichie de margaritar.
Autorul articolului era "de dreapta", pe bune si pe vrema lui Ceausescu.Mereu il dadeau afară de pe unde lucra.De profesie este inginer, dar şi scria.

Cred ca are mai mult de 80 de ani
Mi-a fost şef de serviciu la Investitii. Stie cât şi cum s-a contruit in Romania

Crystal Clear spunea...

Apropos de regionalizare: tichie de margaritar
Piigoi era cu adevarat "de dreapta "

Crystal Clear spunea...

Asta este emisiunea de la Nasul despre "capitalismul civic "
egalitarism=comunism

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=aUW6Hy43zjs


Riddick spunea...

O nouă utopie. Cum opreşti milionarii oneşti (care-şi plătesc dările), dar şi activi şi inventivi, să devină miliardari ?

Crystal Clear spunea...

Stanga curata !

Riddick spunea...

Se pare că Pârvulescu era plasat într-o schemă URSS-KGB (s-a sugerat asta după 1989). Nu cred că era "de capul lui". Poate era o dezinformare regizată, ca Ceauşescu să apară ca "recalcitrantul lagărului socialist".

Crystal Clear spunea...

Bineinteles ca era teatru..."scurt" asa-i zic eu :)

Anonim spunea...

Mai copii voi chiar nu realizati ce spune Pirvulescu? Daca stau bine si ma gindesc c-am dupa aceea s-a infiintat si celula aceea FSN-ista. Asa ca sa lasam istorici sa-si spuna cuvintul dar dupa arhivele straine. Eu am retinut citeva fraze memorabile "eu nu te-am intrebat daca ai luptat cu arma in mana in al doilea rasboi mondial impotriva URSS. Se refera la o parte din LEGIONARI care s-au inscris in PCR dupa 1946? Alta fraza" ne-am impus si celor...". Eperimentul PITESTI oare era impunerea de care altii nu aveau habar? Judecati singuri revenind la zilele noastre dar analizind CONGRESELE: PSD, PNL, PD-L... . Mai iesiti si voi afara sa vedeti ca suntem la rascruce de vinturi imperialiste. Cu toate ca NOI N-AM PRIGONIT PE NIMENI. Doamne ajuta.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: