10 februarie 2013

Lor ce le iese ?

 
Secretarul de stat de la finanţe, Claudiu Doltu (PnL) susţine că este preferabilă o "finanţare dirijată" (de la UE, FMI, BM), cu o dobândă ceva mai mică decât cele de pe pieţele financiare, dar cu condiţii politice:
Majoritatea ar spune “Cum domnule, să-mi spună mie ăştia ce să fac cu banii lor? Mai bine mă împrumut din piaţă şi gata, sunt liber!” Doltu spune că „Poate să nu fie nimic greşit cu acest punct de vedere. Atât doar că ar fi bine să nu uităm că niciodata nu este înţelept să pui toate ouăle într-un singur coş. Este, poate, cumpătat să laşi şi o uşă deschisă pe care ai vrea să intri atunci când “pieţele” pot să nu fie foarte “prietenoase”. Mai mult, banii de care putem beneficia de la băncile de dezvoltare sunt încă mai “ieftini” decât cei pe care îi accesăm direct prin emisiuni de titluri pe diferite pieţe.
Întrebare: lor ce le iese la afacerea asta, de-şi permit să împrumute mai ieftin ("sub piaţă") ? Sau, te pomeneşti că or fi prins drag de noi...

Ce vrea PDL trecut în Constituţie : regionalizarea şi eurodiktatul fiscal

PDL va participa la dezbaterile pentru revizuirea Constituţiei şi va susţine Parlamentul unicameral cu 300 de aleşi, păstrarea imunităţii parlamentarilor raportată strict la declaraţiile politice, dizolvarea Legislativului în cazul invalidării unui referendum de demitere a şefului statului, regionalizarea prin renunţarea la judeţe şi menţionarea unui deficit de 3% din PIB, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Daniel Buda, preşedinte al Comisiei democrat-liberale pentru revizuirea Constituţiei şi fost preşedinte al Comisiei juridice din Camera Deputaţilor.
  • Parlamentul unicameral cu 300 de mandate este o temă-parazit, justificarea tip "vox populi" la umbra căreia PDL promovează agenda reală - regionalizarea.

Guvernul tace, dar dă voie la protest pentru IICCMER

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) îşi exprimă dezaprobarea fermă faţă de decorarea fostului general de Securitate Iulian Vlad de către oficialii Ambasadei Chinei la Bucureşti şi consideră această acţiune drept un gest regretabil, se arată într-un comunicat al IICCMER.
  • Guvern, MAE, Cotroceni - nimic. Tace şi opoziţia, până acum - nimic.

Cum se bat Ponta şi Băsescu pe nişte cifre care nu înseamnă nimic

Ceea ce uită să vadă atât Băsescu cât şi Ponta este dezastrul pe care îl are România în atragerea fondurilor europene. Amândoi liderii politici, plus camarilele lor, au administrat şi au girat într-un fel sau altul, atât de la putere cât şi din opoziţie, catastrofa denumită "Fonduri Europene". Din 30 de miliarde de euro, cât i s-a alocat României în exerciţiul financiar 2007-2013, toate guvernele care fost la putere, plus partidele din spatele lor, au reuşit să atragă şi să aducă în economia Românească numai trei miliarde de euro, adică 10%.
  • De fapt, au fost trimise doar cereri de rambursare pentru aproape trei miliarde de euro (1:10 faţă de alocarea 2007-2014), s-a vărsat efectiv puţin peste un miliard. În şase ani, România  a vărsat contribuţii la bugetul UE de circa 7 miliarde euro. Situaţia absorbţie vs contribuţie (1:7) - aici.

România se angajează să cultive soia "normală". Pentru alţii.

„Luând aceasta decizie, în baza unui document ambiguu, eliberat probabil sub presiune de conducerea ASAS, fără acordul comisiei de specialitate din cadrul Academiei, domnul ministru Daniel Constantin nu face altceva decât să continue politicile de dezastru, promovate de politicienii responsabili cu agricultura, în toată perioada postdecembristă. Informăm opinia publică, agricultorii, ca domnul Ministru lasă impresia executării unor obligații asumate față de un anume ONG, care, printr-un reprezentant al ei, declara cu siguranță publicatiei germane, înca din 20 ianuarie, că România va semna acest document exact în data de 6 februarie, adică astazi”, a conchis Baciu.
  • Este vorba de soia non-OMG, dar chimizată. Povestea reală cu soia OMG - aici, propaganda ecologistă - aici.

Unii de la USL (sau USL ca atare ?) lucrează la destructurarea serviciilor secrete româneşti

„Da, am dovezi. Și vă spun de acum: în momentul în care vom face legile siguranței naționale, asemenea lucruri vor fi devoalate și nu se vor mai petrece după asta, în viitor. Nu am nici un fel de conflict și nu am avut niciun fel de conflict cu acest individ, dar eu urmăresc și văd ce se întâmplă. Foarte repede, legile siguranței îi vor devoala pe toți ăștia, că nu-s puțini”, a afirmat Stănescu.
  • A combate abuzurile şi traficul de influenţă e una, a deconspira agenţii, e altceva.

Adevărata opoziţie de dreapta

A apărut astfel o formulă inedită de Opoziţie civico-mediatică cu o viteză de reacţie şi o capacitate de influenţare fără precedent în aceşti 22 de ani. E o opoziţie în care nucleul, partea principală, opoziţia efectivă dinamică şi pro-activă este cea a utilizatorilor de internet; o Opoziţie, în general, instruită, implicată, atentă, combativă, inteligentă, deja cu mulţi paşi înaintea politicienet de valori care să strucilor în ceea ce priveşte nivelul cultural, pregătirea în IT, capacitatea vizionară. Şi, în mare parte, net superioară din punct de vedere al ataşamentului faţă de un stureze construcţia şi nu distrugerea.

Scârnăviilor ! Jos labele poponare de pe copiii României !

Vă stau în gât icoanele şi crucifixele din şcoli. Biserica şi învăţătura sa vă oripilează. Filosofiile creştină, mozaică şi musulmană, care stau la baza principalelor religii de pe Pământ, vă dau dureri de cap. Tot ce înseamnă tradiţie şi istorie românească vă pute. Dar muriţi de grija homosexualilor. 

În Marea Britanie este eliminată din manuale propaganda pro-UE

“UE a fost scoasă din programa şcolară pe fondul temerilor că lecţiile actuale sunt într-adevăr partinitoare, încurajând integrarea europeană”, proferează The Daily Telegraph pe prima pagină, relatând ştirea că din programa analitică britanică de geografie a fost scoasă orice referire la uniunea economică şi politică. Acest document înlocuieşte programa şcolară introdusă de guvernul laburist anterior, conform căreia elevii din ciclul primar şi inferior de învăţământ (până la sfârşitul liceului) erau obligaţi să studieze UE.
  • La şcolile şi liceele din România, aceeaşi "simetrie" ca pe vremea lui Ceauşescu, lângă steagul României - "steagul" UE (înainte era cel al PCR). În Rusia (şi parţial în Germania) se reintroduce educaţia militar-patriotică.

David Cameron, calul troian al conservatorismului britanic

Sfidînd protestele venite din partea conservatorilor (de la simpli membri pînă la seniori şi miniştri), precum şi din partea Bisericii Anglicane şi a Bisericii Romano-Catolice, facţiunea Cameron din interiorul partidului Tory, în cîrdăşie cu liberal-democraţii (aliaţi la guvernare) şi cu laburiştii din „opoziţie”, au adoptat, acum două zile, în Camera Comunelor,  proiectul Equal* Mariage Bill. Venerabila formaţiune Tory este în fierbere şi ruptă în două.
  •  *Adică gay (căsătoria persoanelor de acelaşi sex)

6 comentarii :

Riddick spunea...

În perioada negocierii aderării la UE, propaganda UEistă vorbea de o contribuţie anuală la bugetul UE de doar 800 milioane, s-a ajuns la 1,4 miliarde (1400 de milioane).

România a facut o afacere bună (2004):

"Mathias Ruete, director pentru Extindere în cadrul Comisiei Europene, a declarat ieri, într-o conferinta de presa ca pachetul financiar prezentat, marti, în Parlamentul European reprezinta o adevarata afacere pentru tara noastra. Astfel, în primii trei ani dupa aderare, România va primi 6 miliarde de euro si va contribui la bugetul comunitar, conform unor prime estimari, cu doar 800 milioane de euro pe an."

http://www.europeana.ro/arhiva/022004/Rom%E2nia%20a%20facut%20o%20afacere12022004.htm

"Astfel, în primii trei ani după aderare, România va primi 6 miliarde de euro".

Am ajuns la aproape dublul contribuţiei anuale preconizate, şi am primit... promisiuni pe jumătate din 6 miliarde, în dublul perioadei de trei ani. Fonduri vărsate efectiv - puţin peste un miliard.

Anonim spunea...

SCRIETI serviciului Blogger -APEL pentru salvarea dezvăluirilor de pe blogul de investigatii ADEVARURI NECESARE PRIN INVESTIGATII LA CHEIE
http://anonymusgerula.wordpress.com/2013/02/09/scrieti-serviciului-blogger-apel-pentru-salvarea-dezvaluirilor-de-pe-blogul-de-investigatii-adevaruri-necesare-prin-investigatii-la-cheie/#comment-108231

VA MULTUMESC !

Riddick spunea...

Cunosc problema, dar nu cred că se poate rezolva dacă ăia sunt chitiţi să blocheze blogul. Sunt cazuri când bloguri (pe Blogger) au ajuns accesibile doar pentru cei care le-au creat.

Insider Warns: Conservative Websites Targeted, Staged US Economic Collapse…Part of an International Plan

http://riddick2.blogspot.ro/2013/02/insider-warns-conservative-websites.html

Gogu spunea...

Ce sa insemne asta ?!
http://2blackjack1.wordpress.com/2013/02/10/posta-din-franta-recunoaste-romania-mare/

Riddick spunea...

Dacă nu era şi Cadrilaterul, ziceam că e o provocare/testare. Aşa, cred doar că e o greşeala de hartă. Greu explicabilă, oricum.

Riddick spunea...

Au pus harta veche, nu cea actuală + Basarabia + Bucovina de nord.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: