08 februarie 2013

Între bagatelizare şi drobul de sare


Prefectul cere scoaterea "steagului secuiesc" din încăpere, asta înseamnă "aroganţă" pentru Cristian Câmpeanu (România liberă): "Fiind însă vorba de secui şi de steagul Ţinutului Secuiesc, domnul Munteanu şi-a putut permite să facă un gest stupid şi arogant care a confirmat, dintr-o dată, temerile maghiarilor care se plâng că sunt trataţi ca cetăţeni de mâna a doua, iar ţinutul secuiesc ca o colonie."

Pentru Dan Tăpălagă
(HotNews), UDMR este un partener de guvernare pe deplin onorabil, care ar putea fi o alternativă la PnL: "Lui Victor Ponta îi este practic imposibil de azi încolo să-i mai ameninţe pe liberali cu eliminarea de la guvernare,  apelând la o eventuală majoritate alternativă cu UDMR. Demonizarea maghiarilor în ochii opiniei publice blochează pentru o vreme orice plan de cooptare la guvernare a celor de la UDMR."

Să nu uităm: bazele regionalizării le-a pus CDR, în 1997

Academia Română pregătește, pentru luna martie,  o dezbatere despre regionalizarea României, a afirmat academicianul Răzvan Theodorescu. Acesta a spus, joi seara, la RTV, că în cadrul dezbaterii se va arăta “eroarea fundamentală care s-a făcut, să pui Prahova lângă Călărași de pildă. Mai sunt și alte aberații, dar urmază o dezbatere academică. Sper că Executivul va ținea seama de acest lucru, în care se va arăta că tot ceea ce s-a făcut în ’97 s-a făcut deandoaselea”, a afirmat Răzvan Theodorescu.
  • Trepăduşii USL critică modul în care s-a gândit regionalizarea, nu principiul regionalizării sau "necesitatea" ei. În 1997 România adoptă documentul "Carta Verde. Politica de dezvoltare regională în România", în care se menţionează principiul regionalizării şi apar definite regiunile de dezvoltare (realizat în colaborare cu Comisia Europeană). Tot în 1997 apare în România "Statul ţiganilor" (Cem Romengo), o tatonare privind reacţia la federalizare.

Destrămarea României

Acum, boala a fost agravată de lucrarea criminală a pontobăsismului autohton pe care îl scurma în fund să modifice constituția și să pregătească sinuciderea națională prin regionalizare. Îl scurma și îl scurmă tot din direcția occidentului corupt, UEist și germanist. Că avem de a face cu trădători de țară, nu cred că mai există multe dubii. Nu numai că nu fac nimic să apere legea, să contracareze acțiunile antistatale, dar, iată, stîrnesc cel mai periculos viespar prin tentativa de a modifica constituția împotriva interesului românesc.

Bravo, Forţa Civică. Spuneţi-o cât mai des, şi mari succesuri veţi avea !

Chiar pentru aceia dintre noi care nu sunt euroentuziaști, cred că nevoia de punere în practică a conceptului de Statele Unite ale Europei constituie o necesitate pragmatică.
  • De remarcat că deşi USL (şi toate componentele sale) gândesc la fel, nu formulează explicit, ba chiar mimează naţionalismul şi euroscepticismul.

O componentă a ex-ARD respinge revizuirea Constituţiei: Noua Republică

Vom vota împotriva oricărui proiect propus de incompetenţii deveniţi complici ai infractorilor. Este bizar că neruşinarea a ajuns aici: în România puşcăriabilii doresc să scrie legea fundamentală.
  • Blaga aşteaptă să vadă dacă trec amendamentele PDL, "după care se va lua o decizie". Nimeni din opoziţie nu atacă EXPLICIT regionalizarea, care de departe e cel mai mare pericol în urma revizuirii.

Clasa politică ne-a transformat într-o colonie a UE și a FMI

Rezultatul faptelor unei clase politice corupte și trădătoare sunt acum evidente: suntem o colonie a UE și a FMI ! Exagerez ? Ar fi bine. Dar să ne punem niște întrebări. Majoritatea produselor ce le cumpărăm zi de zi sunt străine sau românești? Câte întreprinderi românești au fost cumpărate de companii occidentale? Ce suprafață de pământ dețin străinii în România ? Cât de mare e influența UE în politica noastră internă ? Adevăratele răspunsuri nu sunt cele necesare ca un stat să se numească independent.

Ponta va anunţa momentul trecerii la euro după ultimele indicăţii de la BNR

"Aşteptăm ca în luna februarie comitetul să prezinte un material din care să reiasă cam ce propuneri poate să facă acest comitet, din care face parte nu numai echipa Băncii Naţionale, sunt şi echipe de la Ministerul de Finanţe, de la Comisia de Prognoză. Deci să vedem, să analizăm cam care ar fi propunerile pe care acest comitet le face Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale şi Guvernului României şi apoi putem să vă dăm mai multe detalii", a afirmat guvernatorul BNR.

Mona Pivniceru, în serviciul amantului său tomnatic, Mihail Vlasov

Liberalul Mihail Vlasov, şeful Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), este tot mai aproape de a prelua una dintre cele mai profitabile instituţii de stat, Registrul Comerţului (RC). El este prietenul ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru - în subordinea căreia se află instituţia publică - şi socrul senatorului PNL de Vaslui, Cristian David, în prezent ministru delegat pentru românii de pretutindeni.

Este timpul pentru nişte anateme

Este un drept şi o datorie sacră a Bisericii să anatemizeze ( mai exact să declară oficial în afară Bisericii ) pe orice individ care prin faptele sale şi prin ideile pe care le susţine se pune singur în afară Bisericii. Asta ar fi făcut toţi ierarhii Bisericii Primare, toţi ierarhii Bizanţului, numai ierarhii hipioţi ai zilelor noastre se feresc de această măsură extrem de necesară, cerută chiar de către dogma Bisericii. O astfel de măsură, anatemizarea liderilor politici care susţin homosexualitatea, avortul şi care combat Biserica, ar arăta lumii că Biserica mai are încă păstori capabili să lupte pentru apărarea valorilor eterne ale Ortodoxiei şi nu doar nişte oameni cu barbă care apără o Creştinătate pur formală, lipsită de înfăptuiri. 

R.P. Chineză - gest ostil împotriva României

Ambasada Chinei la Bucuresti l-a decorat pe fostul sef al Securitatii de pe vremea lui Ceausescu, Iulian Vlad, pentru dezvoltarea relatiilor bilaterale dintre China si Romania. In prezent, Iulian Vlad este vicepresedintele Camerei de comert Romania-China.

Obama dă o mână de ajutor Rusiei, în dauna GPS-ului american

Moscova şi Washingtonul au convenit să desfăşoare pe teritoriul SUA echipamentele pentru sprijinirea sistemului de navigaţie prin satelit GLONASS. Sistemele prin satelit au fost concepute în interesul militarilor, însă staţiile terestre sunt amplasate exclusiv în interesul utilizatorilor civili.

9 comentarii :

Riddick spunea...

Sunt curios dacă la dezbaterea de la Academie va participa şi Dinu Giurescu (senator USL/PC), care a combătut regionalizarea, dar cu o voce din ce în ce mai scăzută dupa venirea la guvernare a USL.

Individul este un cameleon, slujind înainte PCR, acum USL şi pe globalişti (membru al ARCoR):

Dinu Giurescu si mascarada dublului discurs

Cu o ipocrizie demna de “profesorul” – turnator Dan Voiculescu, caruia ii este subordonat politic, istoricul Dinu Giurescu practica pretutindeni in spatiul public un discurs nationalist, “patriotic”, in timp ce afilierea sa mai putin cunoscuta la Clubul de la Roma se afla in perfecta contradictie cu alegatiile sale raspandite in aparitiile mediatizate intens, pe tema regionalizarii. Clubul de la Roma este o institutie de tip masonic, cu o agenda definita clar de catre fondatorii sai, agenda ce invoca dezarticularea natiunilor si topirea acestora intr-o fantomatica forma de organizare suprastatala.

Intr-o luare de pozitie gongorica si demagogica, Giurescu a lansat un asa zis “Manifest pentru sanatatea Romaniei!” in care invoca ipocrit patriotismul. Pe site-ul PNL-ului Brasov, dar si in numeroase publicatii ale arcului USL se gasesc astfel de mostre de discurs (http://www.pnlbrasov.ro/articole.php?stid=2928):
„Ce se intampla acuma cu desfiintarea judetelor, v-am spus, se inscrie in doua tendinte foarte clare din ultimii ani. Pe de-o parte destramarea teritoriala a Romaniei, si pe de alta parte stergerea identitatii noastre ca romani, sa nu mai fim romani. Si iata sa va dau exemple: Intai: regiunile de dezvoltare. Acel faimos proiect, din pacate al UDMR-ului: 50.000 Km², tai Transilvania in doua, pe linia trasata de arbitrajul de la Viena din ’40. Acesta este un fapt. Am sentimentul ca sunt in 1940, in preajma prabusirii hotarelor noastre!!

Initiativa de regionalizare, federalizare, de a desfiinta judetele se inscrie intr-un sir de actiuni care sunt menite, pe de-o parte, sa destrame unitatea teritoriala a tarii si, pe de alta parte, sa stearga identitatea noastra nationala. Se anuleaza, cu o trasatura de pix, toata aceasta intocmire care are o vechime intre 600 si 700 de ani, intrata in constiinta noastra, a mea!

http://riddickro.blogspot.ro/2012/12/ajunge.html

Riddick spunea...

Giurescu este academician.

Anonim spunea...

Poate mosul e ''infiltrat'' in Club ! Crezi ca ar fi rau ! Sau stii exact ca nu e si se afla acolo ''pe bune''? !

Riddick spunea...

Nu-i în Club, e într-un "ong" care sprijină clubul. În Club sunt Isarescu şi Călin Georgescu.

Tr.P. spunea...

Pentru a înţelege ceea ce ni se întâmplă trebuie plecat de la citirea cuvântării de la Harvard a lui Soljeniţîn, bine, pentru un liberal poate fi pierdere de vreme, dar în numele toleranţei pe care o clamează trebuie să-l citească. Poate fi sau nu de acord. Căutare pe Google ''soljeniţîn discurs harvard"

Referitor la regionalizare aici sunt două aspecte principale.

PRIMUL este crearea Europei federale (SUE) care doreşte slăbirea guverenelor naţionale şi transferarea deciziei la Bruxeles, acest curent este susţinut făţiş de băsism şi mai cu perdea ca să păcălească masa de votanţi de celelate forţe politice, până şi un PRM-ist de la Bistriţa, Pop parcă (într-o emisiune azi pe Transilvania Live cu Sabin Gherman şi un membru al partidului civic maghiar), susţine regionalizarea doar că ea nu trebuie să se facă pe criterii etnice după cum susţinea omul de la PCM şi S. Gherman.

AL DOILEA aspect este CRIZA în care suntem şi cărei nu i se găsesc soluţii şi atunci toate taberele sunt interesate în exarcebarea problemei etnice. La acestea se adaugă fitilele FSB-iste care trag speranţă să recapete influenţă în zona estică.


Din link-urile puse mai jos observăm acest tipar al manipulării de-a lungul istoriei, manipularea cu descentralizarea, a contrazice acest lucru nu face decât să ne mai amăgim pentru o perioadă de timp că se va schimba ceva, cât vom experimenta revoluţia bruxeleză.

Se vor crea două tabere, una radicală, gen autonomie pe criterii etnice şi una moderată. Învingătoare va ieşi cea pe care O VOR TOŢI, cea moderată. Este politica paşilor mărunţi.

Aici, link-urile cu o istorie a regionalizării şi descentralizării ]n România de-a lungul timpului. Toate făcute în numele binelui şi al progresului.

http://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php/1969-Reorganizarea-administrativ-teritorial%C4%83-%28I%29

http://www.dezvoltaregionala.ro/docs/28ian/4.pdf

http://www.geopolitic.ro/Modele%20de%20regionare%20politico-administrativa%20ISBN%20973-86673-6-4.pdf

http://www.scribd.com/doc/54995655/Organizarea-Administrativ-Teritoriala

http://istorie.uab.ro/publicatii/colectia_bcss/bcss_7/28_negru.pdf

Dacă nici acum nu este clar, e clar că e gata.

PS: Dinu C Giurescu acum (17.30)la A3, pare să înţeleagă cum stă treaba cu regionalizarea.

Tr.P. spunea...

Dinu Giurescu este membru al Clubului, cine nu este membru al vreunui club nu are loc la bucate:

http://www.clubofrome.ro/arcor/aboutus.php

Au proiectul pregătit, dacă dă rasoale UE, cum place românului, sistem bancar propriu, resurse controlate de stat, memorie, credinţă, raiul pe pământ nu alta:

http://www.youtube.com/watch?v=SWx9Jt89QHI

''Iezuiţii'' au bunul obicei de a susţine amblele tabere.

Aici discursurile celorlaţi invitaţi de la masă:

http://www.youtube.com/watch?v=AVv2C8zyFV4

http://www.youtube.com/watch?v=ogmTmsy-WGQ

http://www.youtube.com/watch?v=0KBTNrezgXc

http://www.youtube.com/watch?v=7uGIYNeigaA

Riddick spunea...

Interesante linkurile. Cred că se face presiune pe individ să preia părerile "distribuite de la Centru", şi să acţioneze în consecinţă. Giurescu să vorbească şi în parlament şi să voteze conform spuselor.

Tr.P. spunea...

Mie mi se pare o piesă de teatru.

http://www.cotidianul.ro/fara-un-guvern-global-omenirea-va-disparea-182069/

Riddick spunea...

Eu sunt atent la manuale şi la ce e prin scoli. Ceea ce se vrea trebuie obţinut pin manipulare pe minim două generaţii (30-40 de ani de acum înainte).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: