25 februarie 2013

Cei patru Reformişti erau trei: Preda, Macovei



Macovei, despre candidatura la şefia PDL: Cineva trebuia să ia steagul din noroi: "Am foarte multe mesaje venite din partid ce îmi cer de un an, doi să intru în politica partidului (...) Cineva trebuia să ia steagul din noroi. L-am luat eu", a mai spus Monica Macovei.

Petrom şi-a activat lobby-ul: Nu se pot creşte "prea mult" redevenţele:
Guvernul nu va putea obţine de la OMV Petrom (SNP) o creştere a redevenţei pentru resursele extrase dincolo de pragul de 10% din veniturile de explorare şi producţie de hidrocarburi, potrivit analiştilor consultaţi de ECONOMICA.NET. În prezent, nivelul redevenţei este de circa 7%.

Viktor Orban către unguri: „Să nu vă preocupe previziunile UE“:
Începând din 2010 Ungaria nu a mai ascultat sfaturile altora şi şi-a ales propriul drum, a declarat premierul făcând aluzie la Comisia Europeană şi FMI. “Acum construim o ţară în care oamenii nu muncesc pentru profitul străinilor, o ţară în care nu bancherii şi birocraţii străini ne spun cum să trăim, ce fel de constituţie să avem, când putem majora pensiile şi salariile,  o ţară în care nimeni nu-şi va putea impune interesele asupra ungurilor”.

Câteva întrebări pentru ctitorul nibelung Iohannis:
1. In anii ’70-’80, multi sasi in varsta au parasit Romania, iar statul comunist le-a luat casele cu japca. Dupa revolutie, acei batrani au fost contactati de catre samsari, care le-au oferit 10-20.000 de marci pe proprietatile lor din centrul Sibiului. Pentru ca nu mai aveau punti cu Romania, sasii aflati la apusul vietii au acceptat ofertele. Are incoruptibilul Iohannis  vreo legatura cu aceste invoieli, pardon, retrocedari?

A treia trădare a lui Tăriceanu: Nu mi-am legat niciodată vreo speranţă de acest personaj. Mi-a rămas înfiptă în minte o scenă din primele săptămâni ale lui 1990, când doi tineri, Tăriceanu şi Patriciu, participau la una din şedinţele „cu activul” prezidate de Ion Iliescu. Părea să fie o împărţire de roluri. Multă vreme, participanţii la acea şedinţă aveau să joace într-o piesă multicoloră, distribuiţi după necesităţi: care ecologişti, care naţionalişti, socialişti, ţărănişti, liberali. Că au lucrat direct sub bagheta lui Iliescu sau că acesta doar le-a permis să facă figuraţie, e de importanţă secundară. Astăzi se văd cu limpezime rezultatele balului mascat derulat vreme de două decenii.

Geopolitica luxului de a pierde un popor aliat:
Nu am auzit nici un ambasador american vorbind de necesitatea unei industrii, sănătăţi, educaţii puternice în România. Cum nu am auzit pe nici un eurocrat. Toţi cer ceva de la poporul român. L-ar vrea schimbat. Asta nu ştiu dacă se poate, oricât de mult s-ar strădui să-l cloneze pe Funeriu. Dacă America vrea, cu adevărat, un aliat la Nistru, în condiţiile în care configuraţia de putere europeană se apropie tot mai mult de cea din 1939, e cazul să se uite mai bine cum îşi susţine ... interesele. Dar mai poate să o facă?

Oameni şi gunoaie din Bucureşti:
Am muncit o săptămână cot la cot cu gunoierii din Bucureşti, am mâncat cu ei hamsii şi parizer pe ziar, am fost cu ei la cârciumă, i-am vizitat acasă, le-am cotrobăit discret în suflet, în portofel, le-am desluşit amărăciunea şi aşteptările. Am simţit la un loc cu ei dispreţul bucureştenilor cărora le luam gunoiul de sub nas şi, în final, lecuit eu însumi de prejudecăţi, am rămas cu respectul pentru nişte oameni care fac ceva ce eu nu sunt în stare să fac, dar fără de care nu aș putea să trăiesc.

Urmele Ceauşimei - Cum au influenţat blocurile modul de viaţă:
Ce i-a ramas Bucurestiului dupa 40 de ani de comunism poate fi sintetizat in trei mari idei: paradigma blocului inca foarte prezenta, absenta comunitatilor care odata dadeau farmec orasului si Palatul Parlamentului, cladirea intrata de trei ori in Cartea Recordurilor si ridicata pe locul cartierului Uranus.

Gigi către Ludovic Orban: "Băi păcăliciule, ești handicapat fizic și psihic, dobitoc și prost!":
"Am avut o discuţie cu Orban şi îmi zice 'Hai să îngropăm securea războiului'. L-am luat în braţe, un metru jumate. 'Ce război să fac cu tine? Eu sunt Gigi Becali' şi după asta îl văd la televizor că Gigi Becali nu reprezintă PNL-ul... M-am dus la el şi i-am zis 'Mă, păcăliciule, pe tine n-am cum să te reprezint că eşti handicapat fizic şi psihic, că eşti dobitoc şi prost'. Atunci s-au supărat liberalii pe mine", a spus deputatul.

Cine zice ăla e !: Aşa că, în asemenea condiţii de alocare a contractelor, dacă admitem că în achiziţiile publice din infrastructură se fură, atunci în primul rând fură firmele străine, iar dacă admitem că se cheltuie bani pentru autostrăzi dar nu avem autostrăzi, atunci nu avem în primul rând din cauza companiilor străine! Si, mai ales, dacă admitem că de situaţie este responsabilă corupţia din sistemul achiziţiilor publice, atunci vehiculul principal al acesteia este capitalul străin, adică cel care strigă în gura mare că în România este corupţie! Cine zice ăla e! 

Eroicul popor bulgar, un exemplu pentru mămăliga românească: Bulgarii nu mai acceptă, cum o fac românii, să mai fie minţiţi de rotativa partidelor guvernamentale, de fapt acelaşi partid, cu alte feţe, provenit din vechile structuri securisto-comuniste , ca în România post-decembristă. Bulgarii nu se mai lasă păcăliţi, ca şi românii, să creadă că Năstase e altceva decât Iliescu, că Ponta e altceva decât Sorin Oprescu, că Blaga e altceva decât Băsescu şi că viitorul opoziţiei e favorita preşedintelui, blonda de la Drept, Elena Udrea. În Bulgaria, cei care au îndatorat ţara la FMI şi Banca Mondială şi au pus economia bulgară pe butuci plătesc preţul fiind acuzaţi de procuratură ca vinovaţi de subminarea economiei naţionale.

8 comentarii :

Gogu spunea...

Te rog verifica-ti casuta de mail !

Gogu spunea...

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-14300900-sondaj-ires-romanii-declara-incredere-urma-sfaturile-tema-modificarii-constitutiei-victor-ponta-30-traian-basescu-11-crin-antonescu-6.htm

Riddick spunea...

Intoxicare PSD, atac la Căcărău.

Crystal Clear spunea...

Sper ca după toate astea să nu se succeadă un guvern naţionalist-comunisto-ortodox si anti-gay... a la Rusia...

Riddick spunea...

Nu cred. PDUSL e vândut Berlinului şi Bruxelului. Nici nu se mai feresc, merg pe faţă cu trădarea.

Crystal Clear spunea...

Ma refeream si la Bulgaria...apropos de "curajul" bulgaresc..

Riddick spunea...

Bulgaria are infiltrare rusească mai ceva ca România.

Crystal Clear spunea...

La asta m-am gandit


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: