15 decembrie 2012

URSS a fost iniţial un proiect globalist

 
Blocat - parţial - odată cu eşecul facţiunii troţkiste şi consolidarea celei staliniste. Să nu uităm că Stalin a trecut şi pe la un seminar ortodox, unde s-a mai prins de el şi altceva decât doctrina marxistă, a primit "din sursă autorizată" (Biserica Ortodoxă Rusă) semnale şi semnalmente ale Duşmanului Nevăzut.

Vocea Rusiei:

Rusia şi Eurasia: În aşteptarea unei uniuni noi

Apariţia URSS a obligat procesele politice să evolueze în alt mod. Pentru prima oară în istoria omenirii, statul a fost edificat pe baza unei teorii ştiinţifice şi nu a proceselor naturale, el a fost prototipul instituţiilor moderne de integrare interstatală, a declarat analistul politic, Vitali Tretiakov.

„Uniunea Europeană actuală este a doua Uniune Europeană. Prima a fost Uniunea Sovietică, creată de Lenin după concepţia Statelor Unite ale Europei.

URSS nu a reuşit să devină lider global, însă rolul ei în dezvoltarea republicilor unionale este de nepreţuit, a spus Tretiakov.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: