15 decembrie 2012

Prima jumătate de adevăr


Cealaltă ar fi că nici PDL nu e de dreapta.
Bulakov • 2 days ago

Corect !

de fapt PNL a fost reinfiintat in 1990 de catre fosta Securitate taman ca si contrapondere fata de PNTul Seniorului Coposu, pentru a disipa voturile opozitiei antifeseniste si pentru a crea, de-a lungul timpului, pana in ziua de azi, tot soiul de ambuscade, lovituri sub centura, scenarii si perdele de fum.

PNL a fost mereu cainele de paza al PSDului. Cea mai clara dovada,in opinia mea, este refuzul penalilor lui Tariceanu de a declansa alegeri anticipate in 2006, lucru ce ar fi adus Aliantei DA o majoritate confortabila, capabila sa reformeze Romania.

Liberalii, la ordinul sefilor din fosta Securitate, au rupt Alianta DA si au trecut la stanga, dezechilibrand total scena politica.

Totul se trage din momentul ala.

5 comentarii :

Riddick spunea...

Se găsesc destui idioţi care votează inerţial-nostalgic cu PnL (adică, cu USL !), fără să fie de fapt de acord cu USL sau cu PSD.

Stoica si Stolojan au scăpat din mână partidul treptat, între 1999 si 2004 (deja în 2004 erau în parlament toate răpciugile de la PnL care se opuneau public colaborării cu PD şi vroiau colaborare cu PSD).

Gogu spunea...

In ianuarie 1990 , in Romania, erau fosti membri ai PCR, rudimente ale variantelor tirzii ale PNT, PNL si PDSR, precum si romani nationalisti, membrii activi sau fosti ai partidelor sus-mentionate.
Se mai impune sublinierea ca, ''revitalizarea'' celor trei ''partide istorice'' s-a realizat cu/prin implicarea nemijlocita si activa a structurilor informative romanesti.
Evolutia ulterioara a Tarii este, in buna masura, opera acestor partide(aici includ si FSN, structura inglobind o ''aripa'' a PCR) care, din creatii a serviciilor secrete s-au transformat in beneficire ale muncii acestora, in interes ingust, de multe ori antinational !
Daca, pe ici, pe colo, distrugerea a mai fost incetinita sau, chiar, zadarnicita, acest fapt a fost realealizat, in exclusivitate prin actiunea asidua a ''romanilor nationalisti'', tot mai putini odata cu trecerea timpului ! Este momentul refacerii fortelor nationale !

Riddick spunea...

Partid, Gogu, partid. Naţionalist. Ar putea fi PP-DD unul. Să vedem.

Gogu spunea...

Partid nationalist INTELIGENT !!! Despre PP-DD iti voi spune ce-mi spunea si mie un apropiat al lui DD: PP s-a facut cu bani si ''impuls''... mozaic ! Acest element nu trebuie exclus din analiza, fie si numai ca ipoteza de lucru !

Riddick spunea...

Gogu, depinde cine l-a "impulsionat": cei care citesc Haaretz (stânga), sau cei care citesc "Jerusalem Post" (dreapta). ;-)

Nu-i acelaşi lucru.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: