31 decembrie 2012

Opoziţia internă din USL e tot mai vocală împotriva lui PontaDe ce v-am votat

Dar regionalizarea? Păi pentru asta îl păstram pe Boc, ce nevoie aveam de atâta agitaţie? Să păstraţi la “centru” doar apărarea, externele? Păi asta-i deja federalizare, e mai mult decât voia chiar Băsescu. Cu sau fără judeţe, e un rău enorm pe care aţi anunţat că-l veţi face României, indiferent ce v-or fi zicând “prietenii” din Europa care v-au abandonat la greu. Nu uitaţi, la greu, NOI am fost alături de dumneavostră, nu ei.
Noi ne iubim judeţele şi nu vrem regiuni – dacă nu ne credeţi, consultaţi orice sondaje sau rezultate la referendumul din Constanţa, de pildă.
Nu, nu v-am votat ca să faceţi, ci ca să stopaţi regionalizarea.

Nu e linişte deloc !

Valul de simpatie la adresa premierului va scădea odată cu primăvara. L-ar mai putea ține în loc un set spectaculos de măsuri pentru zonă privată și o eventuală scădere a impozitelor. Dar ea, știm bine, nu ascunde decât mărirea pragurilor de la 16, 12 și 8% în anii viitori, cel mai probabil în 2014.
Întreaga retorică publică se va schimba, ușor-ușor, către vară, când România va începe să realizeze că are în față cel mai dificil an economic din istoria recentă. Iar sarcina guvernului va fi una ingrată.
Politic însă, USL mai are un as în mânecă. Paradoxal, acesta se numește Traian Băsescu. Dacă lucrurile vor merge cu adevărat prost, iar cifrele o vor lua razna, Traian Băsescu va zbura de la Cotroceni într-o nouă suspendare. Cineva va trebui să plătească nemulțumirile, iar gura mare a președintelui șI faptul că nu va sta potolit în lunile viitoare vor fi argmente perfecte. Cred că septembrie va fi o lună perfectă pentru o suspendare cu scandal.

Ziua varanului

Ce-si dorea acel Apus, adica Voiculescu, in conditiile astea? Nu neaparat inca o functie sau doua de ministru. Isi doreste sa poata manevra Justitia. Sa nu uitam, senatorul nostru are un dosar in care risca sa infunde puscaria, cel din cazul Institutului de Cercetari Alimentare.
A folosit omul tot felul de tertipuri pentru a amana verdictul - si-a dat demisia din Senat, a fost reales, nu a depus juramantul, asa ca dosarul lui e blocat undeva pe drum. Geniala strategie, dar o sa-l tina ?

Comisia Naţională de Prognoză pregăteşte cumpărarea terenului agricol de către străini

"Este importantă descurajarea nelucrării terenurilor agricole prin aplicarea pentru terenurile agricole nelucrate, proprietate a persoanelor fizice, a impozitului corespunzător terenurilor intravilane cu destinaţia curţi-construcţii. O astfel de sancţiune există şi este aplicată din 2007, dar numai în cazul terenurilor deţinute de persoane juridice", se menţionează în studiu.

Dezapărarea României la început de mandat guvernamental

Domnul premier Ponta Victor are puţine şi răzleţe referiri la Armata României, toate făcute cu nonşalanţă şi chiar cu cinism. Ne este greu să ne dăm seama, pe baza acestor referiri, dacă domnul premier ştie sau nu că Armata României este instituţia naţională care produce putere militară pentru statul şi poporul său. Cum, nu putem spune dacă acelaşi domn are habar la ce i-ar trebui domniei sale această putere militară.

MRU, dezamăgirea anului 2014

Acum, sunt convins ca toate acestea il conving si mai mult pe Mihai Razvan Ungureanu ca merita cu varf si indesat postul de presedinte al tarii si izbavitor al neamului. Imi imaginez ca in degringolada care troneaza in PDL exista destule minti care se pot intoxica cu fantasme cu MRU candidat imbatabil la prezidentialele din 2014.

Va fi 2013 anul despărţirii de teama de a trăi, nu de a muri ?

Când un taximetrist din Tecuci mi-a spus că în oraşelul acela de provincie - unde în vremea copilăriei mele mama ne ducea să ne cumpere pantofi de Paşti (la Magazinul Universal) - "s-a deschis" hipermarketul Kauflaund nu mi-a venit să cred. Înseamnă că lucrurile merg…
Nu, nu merg. Singurul lucru care s-a schimbat în gara din Tecuci, faţă de acum 20 de ani, este un bancomat al BCR plasat chiar in sala de aşteptare. Şi un automat de cafea. În rest, poti face pipi pe peronul gării, de vreme ce toaleta cu weceuri turceşti care nu s-a schimbat de când aveam eu cinci-şase ani este închisă după lăsarea nopţii.


Guvernul a dat cu o mână, iar acum taie cu amândouă

Aşa cum era de aşteptat, după ce au trecut alegerile din 9 decembrie au dispărut subit şi planurile grandioase puse la cale de guvernanţi pentru România.
Soluţia Guvernului la lipsa acută de bani e una ingenioasă: aplică măririle de pensii şi salarii la care s-a angajat, dar pentru asta ia bani din alte zone ale bugetului.


Fiul lui Tinu merge cu maşina în care a murit tatăl său

Andrei Tinu a venit la parastas cu maşina în care se afla tatăl său, în momentul producerii accidentului de acum zece ani. „Nu am nici o problemă să merg cu maşina tatălui meu”, ne-a declarat Andrei Tinu, care s-a declarat convins că fostul director al ziarului „Adevărul” nu ar fi murit de fapt într-un accident de maşină.

Bilderbergii vor guvern mondial cu Rusia în frunte

Liderul Uniunii Europene, numit de Bilderberg, adica Herman Van Rompuy, a iesit la rampa si a anuntat „o guvernanta mondiala” cu Rusia – jucator principal. Liderii UE si ai Rusiei s-au intalnit la Bruxelles, intre 20 si 21 decembrie, in ceea ce s-a numit „Al 30-lea summit Rusia –UE”. Fiind cel de-al 30-lea summit, mass media nu a acordat prea mare importanta la ceea ce s-a hotarat acolo. Adica „convergenta si interdependenta politica, economica si sociala intre tariele UE si Rusia”.

3 comentarii :

Riddick spunea...

Referitor la al doilea link din postare ("Nu e linişte deloc !"), nu exclud posibilitatea unui joc al lui Băsescu, care să provoace o suspendare, chiar o demitere, pentru a mai câştiga timp guvernul USL, în vederea aplicării măsurilor dictate de Bruxel.

p spunea...

Mda..Bravos domnule patriot..La barlogul din care provine primul articol -acela cu iconoclastdebunker- se salasluieste un ipochimen care pledeaza pentru decuplarea Ardealului de Romania, asa cum rezulta din harta-manifest cu ˝Romania lui˝ formata doar din Tara Romaneasca si Moldova.Aici:

http://www.flickr.com/photos/cod_gabriel/7833850642/

Un fel de Sabin Gherman pe invers sau mai mult decat atat.Oricum, decupajul de harta respectiv are o origine destul de cunoscuta.

Riddick spunea...

De unde până unde s-a înţeles că aş susţine sau aş lăuda aşa ceva ?! Doar am semnalat.

Idividul e internaţionalist, de fapt. "Maskva". Ca să n-o mai dăm pe după cireş şi să ne facem că nu înţelegem.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Cioroianu, 2009 ("Şi totuşi, Europa unită există – deşi nu toţi europenii votează"): Într-o Uniune Europeană ce întârzie să-şi legifereze unitatea (din moment ce Tratatul de la Lisabona nu este ratificat de toate statele membre), într-o Uniune care nu are încă o politică externă comună şi nici o politică de securitate energetică (vezi diferenţele mari dintre state comunitare precum Italia, Germania, România sau Lituania în privinţa relaţiilor lor cu Rusia, de exemplu), într-o Uniune al cărui „euro-parlament” de la Bruxelles & Strasbourg nu prea se ştie cu ce se ocupă, lipsa unui entuziasm comunitar nu poate surprinde. În anul 2007, cu ocazia unei vizite a lui H.G. Pöttering (preşedintele Parlamentului European) în România, în numele MAE român am organizat un prânz în onoarea oaspetelui – la care au fost invitaţi mulţi dintre politicienii exponenţiali ai tuturor partidelor noastre parlamentare. Cu toţii i-am povestit dlui Pöttering cât de unanimă a fost dorinţa românilor de a adera la Uniune şi cât de mult ne-am bucurat, de la mic la mare. Zâmbind, acesta ne-a spus că nu e convins că această unanimitate ar trebui să ne entuziasmeze – cu atât mai mult cu cât nimeni nu poate garanta cât de reală era ea. Date fiind problemele ce or să apară în procesul de integrare, poate ar fi fost mai bine să ştiţi mai precis cine crede într-adevăr în Uniune şi cine nu – a spus, în rezumat, invitatul nostru. Şi cred că acest raţionament era corect. Poate o să-l înţelegem mai bine în următorii ani, în care e foarte posibil să apară şi la noi curente (politice sau intelectuale) care să pună problema în termeni mai tranşanţi: ce aduce Uniunea Europeană unui stat ca România? Beneficiile sunt mai mari decât constrângerile? Avantajele sunt superioare concesiilor? Personal, cred că răspunsul la astfel de întrebări este cert pozitiv. Dar nu exclud eventualitatea ca unii români să nu vadă lucrurile astfel – şi, mă tem, numărul lor va fi, în următorul deceniu, în creştere".

Postări populare (nu P.P.E. !):