Cum pot fi identificaţi complicii ocupantului: deviază atenţia de la agenţii străini ajunşi la butoane în România, la ţinte secundare pe care le numesc "statul mafiot", "sistemul băsist", "corupţia generalizată".

08 noiembrie 2012

Programul de guvernare USL: otravă UE-istă cu glazura "interesului naţional"USL a publicat azi programul său de guvernare. O mixtură de promisiuni, atacuri la PDL şi propagandă ieftină.

Căcărău declara: "La masa Uniunii Europene, la masa lumii se cooperează, dar se cooperează între naţiuni care îşi armonizează interesele, nu şi le neagă, nu şi le uită, nu şi le desfiinţează. Are şi România dreptul de a face o politică naţională, are clasa politică românească obligaţia fundamentală de a identifica mereu, de a formula şi reformula şi de a servi pe durată interesele naţionale ale României ? Fără niciun fel de îndoială, nimeni nu neagă asta ! Toată lumea te respectă dacă faci asta, cu excepţia unor oameni din interiorul României."

Cum merg aceste cuvinte comparate cu agenda reală, expusă în programul de guvernare ? Redau doar punctele mai îngrijorătoare:

- După 4 ani de mandat al guvernului USL, TVA VA REVENI LA NIVELUL DE 19%.

 • Da... ce să spun... va fi bine, şi la vară cald ! Probabil asta va fi o parte din propaganda electorală pentru 2016, dacă va rezista până atunci o eventuală majoritate a USL.
- ALINIEM LA MEDIA EUROPEANĂ REDEVENŢELE încasate de stat ca urmare a concesionării activelor statului.
 • Iar promisiuni. Din luna mai a zis Ponta că "va mări redevenţele" şi iaca, trece anul ! Şi de ce neapărat "la media europeană", şi nu "la o valoare corectă" sau "spre maximul din UE" ?
- Implicarea activă a statului român în REALIZAREA PROIECTULUI EUROPEAN DE TRANSPORT AL GAZELOR NATURALE - Nabucco şi AGRI - şi a conductei de petrol Constanţa-Trieste.
 • Bulgarii au renunţat oficial la o conductă similară care ar fi transportat ţiţeiul necesar altora, cu risc de poluare pentru Bulgaria. Ce facem noi, preluăm acest risc de poluare, ca să transportăm în vestul Europei petrolul rusesc ? Oricum, este prima menţionare a proiectului într-un document oficial, după vreo doi ani în care nu se mai auzise nimic despre el.
- PROMOVĂM PROIECTE TRANSFRONTALIERE care să asigure diversificarea accesului la resursele energetice de materii prime, în principal petrol şi gaze.
- Susţinem EXTINDEREA INFRASTRUCTURII DIN JURUL PROIECTULUI ELI şi demararea de noi proiecte în jurul ELI.
- REVITALIZĂM PROIECTUL CANALULUI DUNĂRE - BUCUREŞTI (parteneriat public - privat).
 • De ce, ca să ajungă mai uşor deşeurile nucleare la Măgurele, pentru reciclare ? (Bulgarii trimit deşeurile nucleare de la Kozlodui pe Dunăre, spre Rusia).
- Negociem cu UE SUBVENŢII PENTRU AGRICULTORI, LA NIVELUL FERMIERILOR DIN VEST. În acord cu Comisia Europeană, ACORDĂM SUBVENŢII PENTRU CERCETAREA DIN AGRICULTURĂ, pomicultură, zootehnie şi celelalte domenii viabile care pot contribui la o relansare imediată a economiei.
 • Nu se vor obţine în următoarele 2-3 decenii (dacă va mai exista UE...) subvenţii agricole "la nivelul fermierilor din vest", şi se ştie asta foarte bine la nivelul oamenilor politici.
- Acordăm un SET DE STIMULENTE FINANCIARE PENTRU COMASAREA TERENURILOR agricole - numai pe bază de cadastrare şi intabulare.
- Susţinem DUBLAREA PRIMEI PENTRU VÂNZAREA TERENURILOR
 • Ca să cumpere mai uşor străinii terenuri agricole, din 2014, n'aşa ?! Nimeni nu se opune, nici USL, nici PDL. Ungaria a anunţat că va interzice accesul străinilor la cumpărarea de terenuri agricole.
- Introducem UN NOU NIVEL ADMINISTRATIV - REGIUNEA - compatibil cu cel european. Este vorba despre o reformă mai amplă a aparatului administrativ, care nu presupune desfiinţarea judeţelor.
 • Aiureală - asta nu reduce birocraţia, ci o extinde, o multiplică. Iar "nedesfiinţarea judeţelor" nu-i decât o propagandă ca să accepte lumea să voteze inclusiv regionalizarea, la referendumul constituţional. Programul PnL menţionează păstrarea judeţelor doar "într-o primă etapă".
- Susţinem un proces de regionalizare decis prin referendum, de către cetăţenii României. Orice modificare trebuie discutată cu cetăţenii, agreată politic şi acceptată de Uniunea Europeană.
 • De-aia a renunţat USL să mai ţină referendumuri judeţene "anti-regionalizare" în 2011, te pomeneşti ! Oricum, întrebarea era pusă la mişto: "sunteţi de acord cu desfiinţarea judeţului *** ?", în loc de "sunteţi de acord cu regionalizarea ?".
- LIPSA CVORUMULUI DE PREZENŢĂ necesar validării referendumului va fi prevăzută în Constituţie.
 • Ca să se asigure oligarhia că îşi va putea trece ulterior orice aberaţii, prin "minorităţi majoritare" !
- Reforma CCR: MODIFICAREA PROCEDURII DE DESEMNARE A MEMBRILOR CURŢII CONSTITUŢIONALE pentru limitarea influenţei factorului politic.
 • Varianta alternativă pentru CCR - numirea de judecători de la ÎCCJ, unde USL beneficiază de inamovibilizările de pe vremea lui Iliescu.
- GENERALIZĂM PROGRAMUL 'ŞCOALA DUPĂ ŞCOALĂ' în parteneriat cu autorităţile locale, părinţi, agenţi economici.
 • Adică, în traducere: angrenarea copiilor în activităţi extraşcolare de propagandă. Cele intraşcolare au demarat deja de pe vremea lui Funeriu.
- Introducem TAXA PE TRANZACŢIILE FINANCIARE pe model european, în acord cu toate statele UE.
 • Nu va fi niciun acord "cu toate statele UE", unele state nu vor să-şi împovăreze inutil sectorul privat şi contribuabilii !
- RESPECTĂM ANGAJAMENTELE INTERNAŢIONALE ALE ROMÂNIEI, în special în calitate de membru al Uniunii Europene şi al NATO.
 • Este vorba despre angajamentele militare. A se observa ordinea: întâi UE, apoi NATO (care va să zică, UE ar putea obiecta la anumite iniţiative ale NATO, şi atunci...).

Un comentariu :

Riddick spunea...

Nici programul ARD/PDL nu-i mai bun, am scris despre el aici:

http://riddickro.blogspot.ro/2012/09/la-bani-marunti.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Teodor Baconschi, 2011: "România nu a ajuns târziu și din întâmplare în construcția Europei unite, ci a participat încă de la început, prin voci precum Gafencu și Ciorănescu, la gândirea acestui proiect.Totodată, îmi permit să evoc în acest ilustru sediu ideea federalismului european, concept creștin-democrat căzut în desuetudine. Consider că a reînvia astăzi ideea Statelor Unite ale Europei nu este lipsit de importanță, ba chiar de o anumită urgență. Asistăm cu toții nu doar la o criză de creștere sau la o reticenţă a lărgirii Uniunii (enlargement fatigue), ci la o adevărată criză a spiritului european. Criza actuală nu e pur economică sau financiară, ci e o criză a valorilor fondatoare, a viziunii și a identității europene. Mai mult ca oricând, trebuie să evităm riscul revenirii, pe fondul crizei, a discursurilor naționaliste, xenofobe, rasiste. Tentația închiderii în sine e mare. O Europă care se îndoiește de beneficiile euro sau ale spațiului Schengen este deja o Europă în devoluție. Tocmai fiindcă știm că alternativa la partidele populare riscă să fie partidele populiste, dorim să creăm în România o Mișcare Populară cu vocație majoritară, asemănătoare cu UMP în Franța sau PDL în Italia. Europa are nevoie să mențină în guvernele naționale partide populare capabile să răspundă întreitului imperativ al momentului: să reformeze în spiritul responsabilității, să se opună populismului crescând al stângii și al extremei drepte, și să continue construcția europeană. În fine, criza Europei nu are ca soluţie resurgența discursului naționalist și redescoperirea frontierelor, ci determinarea creștin-democraților, a tuturor guvernelor și partidelor afiliate PPE, de a continua până la capăt proiectul Statelor Unite ale Europei, oricât de extrem ar părea acest lucru."


Postări populare (nu P.P.E. !):