08 noiembrie 2012

Programul de guvernare USL: otravă UE-istă cu glazura "interesului naţional"USL a publicat azi programul său de guvernare. O mixtură de promisiuni, atacuri la PDL şi propagandă ieftină.

Căcărău declara: "La masa Uniunii Europene, la masa lumii se cooperează, dar se cooperează între naţiuni care îşi armonizează interesele, nu şi le neagă, nu şi le uită, nu şi le desfiinţează. Are şi România dreptul de a face o politică naţională, are clasa politică românească obligaţia fundamentală de a identifica mereu, de a formula şi reformula şi de a servi pe durată interesele naţionale ale României ? Fără niciun fel de îndoială, nimeni nu neagă asta ! Toată lumea te respectă dacă faci asta, cu excepţia unor oameni din interiorul României."

Cum merg aceste cuvinte comparate cu agenda reală, expusă în programul de guvernare ? Redau doar punctele mai îngrijorătoare:

- După 4 ani de mandat al guvernului USL, TVA VA REVENI LA NIVELUL DE 19%.

 • Da... ce să spun... va fi bine, şi la vară cald ! Probabil asta va fi o parte din propaganda electorală pentru 2016, dacă va rezista până atunci o eventuală majoritate a USL.
- ALINIEM LA MEDIA EUROPEANĂ REDEVENŢELE încasate de stat ca urmare a concesionării activelor statului.
 • Iar promisiuni. Din luna mai a zis Ponta că "va mări redevenţele" şi iaca, trece anul ! Şi de ce neapărat "la media europeană", şi nu "la o valoare corectă" sau "spre maximul din UE" ?
- Implicarea activă a statului român în REALIZAREA PROIECTULUI EUROPEAN DE TRANSPORT AL GAZELOR NATURALE - Nabucco şi AGRI - şi a conductei de petrol Constanţa-Trieste.
 • Bulgarii au renunţat oficial la o conductă similară care ar fi transportat ţiţeiul necesar altora, cu risc de poluare pentru Bulgaria. Ce facem noi, preluăm acest risc de poluare, ca să transportăm în vestul Europei petrolul rusesc ? Oricum, este prima menţionare a proiectului într-un document oficial, după vreo doi ani în care nu se mai auzise nimic despre el.
- PROMOVĂM PROIECTE TRANSFRONTALIERE care să asigure diversificarea accesului la resursele energetice de materii prime, în principal petrol şi gaze.
- Susţinem EXTINDEREA INFRASTRUCTURII DIN JURUL PROIECTULUI ELI şi demararea de noi proiecte în jurul ELI.
- REVITALIZĂM PROIECTUL CANALULUI DUNĂRE - BUCUREŞTI (parteneriat public - privat).
 • De ce, ca să ajungă mai uşor deşeurile nucleare la Măgurele, pentru reciclare ? (Bulgarii trimit deşeurile nucleare de la Kozlodui pe Dunăre, spre Rusia).
- Negociem cu UE SUBVENŢII PENTRU AGRICULTORI, LA NIVELUL FERMIERILOR DIN VEST. În acord cu Comisia Europeană, ACORDĂM SUBVENŢII PENTRU CERCETAREA DIN AGRICULTURĂ, pomicultură, zootehnie şi celelalte domenii viabile care pot contribui la o relansare imediată a economiei.
 • Nu se vor obţine în următoarele 2-3 decenii (dacă va mai exista UE...) subvenţii agricole "la nivelul fermierilor din vest", şi se ştie asta foarte bine la nivelul oamenilor politici.
- Acordăm un SET DE STIMULENTE FINANCIARE PENTRU COMASAREA TERENURILOR agricole - numai pe bază de cadastrare şi intabulare.
- Susţinem DUBLAREA PRIMEI PENTRU VÂNZAREA TERENURILOR
 • Ca să cumpere mai uşor străinii terenuri agricole, din 2014, n'aşa ?! Nimeni nu se opune, nici USL, nici PDL. Ungaria a anunţat că va interzice accesul străinilor la cumpărarea de terenuri agricole.
- Introducem UN NOU NIVEL ADMINISTRATIV - REGIUNEA - compatibil cu cel european. Este vorba despre o reformă mai amplă a aparatului administrativ, care nu presupune desfiinţarea judeţelor.
 • Aiureală - asta nu reduce birocraţia, ci o extinde, o multiplică. Iar "nedesfiinţarea judeţelor" nu-i decât o propagandă ca să accepte lumea să voteze inclusiv regionalizarea, la referendumul constituţional. Programul PnL menţionează păstrarea judeţelor doar "într-o primă etapă".
- Susţinem un proces de regionalizare decis prin referendum, de către cetăţenii României. Orice modificare trebuie discutată cu cetăţenii, agreată politic şi acceptată de Uniunea Europeană.
 • De-aia a renunţat USL să mai ţină referendumuri judeţene "anti-regionalizare" în 2011, te pomeneşti ! Oricum, întrebarea era pusă la mişto: "sunteţi de acord cu desfiinţarea judeţului *** ?", în loc de "sunteţi de acord cu regionalizarea ?".
- LIPSA CVORUMULUI DE PREZENŢĂ necesar validării referendumului va fi prevăzută în Constituţie.
 • Ca să se asigure oligarhia că îşi va putea trece ulterior orice aberaţii, prin "minorităţi majoritare" !
- Reforma CCR: MODIFICAREA PROCEDURII DE DESEMNARE A MEMBRILOR CURŢII CONSTITUŢIONALE pentru limitarea influenţei factorului politic.
 • Varianta alternativă pentru CCR - numirea de judecători de la ÎCCJ, unde USL beneficiază de inamovibilizările de pe vremea lui Iliescu.
- GENERALIZĂM PROGRAMUL 'ŞCOALA DUPĂ ŞCOALĂ' în parteneriat cu autorităţile locale, părinţi, agenţi economici.
 • Adică, în traducere: angrenarea copiilor în activităţi extraşcolare de propagandă. Cele intraşcolare au demarat deja de pe vremea lui Funeriu.
- Introducem TAXA PE TRANZACŢIILE FINANCIARE pe model european, în acord cu toate statele UE.
 • Nu va fi niciun acord "cu toate statele UE", unele state nu vor să-şi împovăreze inutil sectorul privat şi contribuabilii !
- RESPECTĂM ANGAJAMENTELE INTERNAŢIONALE ALE ROMÂNIEI, în special în calitate de membru al Uniunii Europene şi al NATO.
 • Este vorba despre angajamentele militare. A se observa ordinea: întâi UE, apoi NATO (care va să zică, UE ar putea obiecta la anumite iniţiative ale NATO, şi atunci...).

Un comentariu :

Riddick spunea...

Nici programul ARD/PDL nu-i mai bun, am scris despre el aici:

http://riddickro.blogspot.ro/2012/09/la-bani-marunti.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Leonard Orban, 2011: "Guvernele europene, deci şi cel român, vor avea în viito­rul nu foarte îndepărtat competenţe din ce în ce mai mici în materie de regle­mentări în domeniul economic, deci şi o marjă de manevră din ce în ce mai redusă. Bugetele naţionale vor fi avizate de Bruxelles. Parlamentul va trebui să ţină seamă de aceste opinii. Şefii de state îşi vor asuma angajamente punctuale pe domeniul economic. Iar apariţia unui guvern al Uniunii Europene, în adevăratul sens al cuvântului, care să gestioneze politica economică şi fiscală este inevitabilă. În faţa competiţiei dure a Asiei şi Americii, Europa va trebui să-şi aleagă un guvern unic, altminteri riscă să-şi piardă influenţa. O pierdere a influenţei ar însemna o lovitură extrem de dură pentru fiecare cetăţean pentru că pierderea influenţei echivalează cu scăderea drastică a nivelului de trai. Eu nu văd o altă soluţie decât un guvern european."

Leonard Orban, 2011: "În momentul de faţă, interesul vital pentru România este consolidarea Uniunii Europene. Acea idee a Statelor Unite Europene este o idee spre care trebuie să mergem, pentru că, altfel, dacă ne uităm pe hartă, Europa e un continent mic, în pierdere de viteză, cu o populaţie care îmbrătrâneşte, cu anumite avantaje, dar şi cu multe dezavantaje. Dacă europenii vor să menţină un anumit nivel de trai, un anumit standard de prosperitate, au nevoie de unitate. Altfel, vom deveni irelevanţi la nivel global, ceea ce înseamnă că standardul de viaţă, prosperitatea va scădea semnificativ, ne vom confrunta cu crize majore şi, până la urmă, nu vreau să avansez scenarii foarte dure, dar, în condiţiile în care această construcţie se va prăbuşi, cred că există riscul să ne întoarcem la situaţiile de dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial".

 

Postări populare: