09 septembrie 2012

Vine, vine, mgannga...


Vracii euroconstituționali vor eliminarea pragului de validare a referendumurilor, să treacă Constituția cu regionalizarea și eurodiktatul fiscal. Demiterea lui Băsescu în lipsa pragului de validare sau demisia lui (și eventual ale lui Ponta și Antonescu) pare a fi un subprodus al schimbării legilor electorale și a legii referendumului.
”O delegație a Comisiei de la Veneția va veni la București săptămâna viitoare în contextul formării unei opinii privind situația constituțională (din România), conform cererii secretarului general al Consiliului Europei și a premierului român”, a declarat pentru NewsIn Tatyana Mychelova, de la Biroul de Presă al Comisiei.
Mychelova a mai precizat că punctul de vedere al Comisiei de la Veneția privind situația din România va fi adoptat în plenul Comisiei care se va reuni în octombrie, la Veneția.


"Toate sculele artei sale magice se limitau la un fel de coş, pe fundul căruia se găseau o tigvă plină cu scoici, amulete, idoli de lemn şi tot felul de alte fetişuri, apoi o însemnată cantitate de cocoloaşe de balegă, accesorii importante pentru descântece şi pentru vrăji în Africa centrală.  

Mulţimea îşi dădu în curând seama că vraciul acesta are un semn deosebit: era mut, dar acest beteşug nu făcea decât să-l ridice şi mai mult în ochii mulţimii. Vorba lui se reducea la un sunet gutural şi tărăgănat, cu totul lipsit de sens. Un motiv în plus ca să fie bine înţeles de duhuri, când face vrăji.  

Vrăjitorul dădu mai întâi ocol pieţei, executând un fel de dans turbat, care tăcea să zornăie clopoţeii atârnaţi de brâu. Mulţimea îl urma de aproape, imitându-i mişcările. Apoi, pe neaşteptate, vraciul coti pe strada principală din Kazonde, îndreptându-se spre reşedinţa regală."  

http://www.scribd.com/doc/35191525/Jules-Verne-Capitan-La-Cincisprezece-Ani

Un comentariu :

Riddick spunea...

Chapitre XVI
Un mgannga

http://fr.wikisource.org/wiki/Un_capitaine_de_quinze_ans/II/16


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: