05 septembrie 2012

Se pregătește eliminarea sau modificarea cvorumului de validare a referendumurilor, în vederea viitorului referendum constituțional


...la care se va încerca trecerea în Constituție a regionalizării și a eurodiktatului fiscal (limita maximă de deficit). Eventual și unele modificări constituționale noi care ar rezulta din planurile Bruxelului de "adâncire a integrării" și de "uniune politică".

Atenție - nu se mai iau în calcul cetățenii români din străinătate care au drept de vot ! Nu se mai pomenește nimic despre cvorumul de validare, nici măcar la referendumurile locale !

Șmecheria cu expații trecuți pe liste speciale și fără cvorum la referendumuri a rezultat în urma NU-urilor francez și olandez de la referendumurile pentru așa-zisa "Constituție Europeană".

"Codul de bune practici în materie de referendumuri" al Comisiei de la Veneția este o tactică antidemocratică, adoptată în 2006 și 2007, după ce francezii și olandezii au respins la referendumurile naționale "Constituția Europeană", în 2005 (derulați în jos pagina de la
link). Mai exact, se recomandă renunțarea la cvorumul de validare a referendumurilor.

Autoritatea Electorală Permanentă a republicat
proiectul de Cod Electoral, pe care îl supune dezbaterii publice (link, se descarcă un document .pdf).

Referendumul privind demiterea Preşedintelui României


Art. 23.

(1) Referendumul pentru demiterea Preşedintelui României se stabileşte prin hotărâre a Parlamentului, în condiţiile prevăzute la art. 95 din Constituţia României, republicată.
(2) Alegătorii români care participă la referendum se pronunţă prin "DA" sau "NU" la următoarea întrebare înscrisă pe buletinul de vot: "Sunteţi de acord cu demiterea Preşedintelui României?"
(3) Demiterea Preşedintelui României este aprobată dacă a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate pe întreaga ţară ale alegătorilor români care au participat la referendum.

Referendumul cu privire la probleme de interes naţional


Art. 24.

(1) Preşedintele României, după consultarea Parlamentului în şedinţă comună a celor două Camere, poate cere poporului să îşi exprime voinţa prin referendum cu privire la o problemă de interes naţional.
(2) Punctul de vedere al Parlamentului asupra referendumului iniţiat de Preşedintele României este exprimat prin hotărâre adoptată în şedinţa comună a celor două Camere, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi, în termen de cel mult 20 de zile de la solicitarea Preşedintelui.
(3) Dacă Parlamentul nu îşi exprimă punctul de vedere în termenul stabilit la alin. (2), procedura constituţională de consultare a Parlamentului se consideră îndeplinită.
(4) Problema care se supune referendumului şi data desfăşurării acestuia se stabilesc de Preşedintele României, prin decret.
(5) Alegătorii români care participă la referendum se pronunţă prin "DA" sau "NU" la întrebarea înscrisă pe buletinul de vot.
(6) Rezultatul referendumului se stabileşte în funcţie de majoritatea voturilor valabil exprimate pe întreaga ţară ale alegătorilor români înscrişi în listele electorale.

Un comentariu :

Riddick spunea...

"modificarea cvorumului de validare a referendumurilor" = s-ar putea calcula fără expați (o variantă)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: