24 septembrie 2012

Presiunile străinilor împotriva establișmentului - "Bă ! Cum de ne-ați dat în vileag, permițând o licitație transparentă ?"


Cutra aia de Andronic le face jocul:
Schimbarea lui Daniel Chiţoiu de la Ministerul Economiei, o chestiune de timp?

Zilele lui Daniel Chiţoiu la ministerul Economiei sunt numărate. Nu văd cum circul privatizării Oltchim se poate încheia în termeni cât de cât favorabili pentru actualul ministru. Şi Victor Ponta i-a promis, la rândul său, că va răspunde cu funcţia dacă privatizarea combinatului nu se termină cu bine.
Prin schimbarea lui Chiţoiu de la Economie, Victor Ponta se spală pe mâini de circul privatizării şi liberalii devin primii responsabili. În schimb, într-un interviu publicat vineri de Jurnalul Naţional, Antonescu a criticat nu doar Ministerul de Interne pe vremea referendumului de demitere a lui Traian Băsescu, dar a acuzat şi faptul că strategia economică a guvernului nu este una coerentă. Mă întreb ce părere ar avea Crin Antonescu dacă Victor Ponta îşi pune în aplicare promisiunea în privinţa lui Daniel Chiţoiu, cel pe care l-a lăsat la conducerea partidului în timpul interimatului la Cotroceni
DD trebuie să iasă la atac și să vorbească pe șleau, n-are rost să mai umble cu mânuși cu haita.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: