24 septembrie 2012

De ce nu a semnat Dan Diaconescu contractul pentru privatizarea Oltchim


E trasată linie de la Cabina de Control Regie: dați un exemplu și intimidați în public un capitalist autohton nealiniat, "regardless" costurile electorale, că oricum eurocartelul PDUSLMR va avea majoritate după 9 decembrie !

Lecție pentru cei mai mici, care s-ar putea inspira din el.

Business24:

Dan Diaconescu a refuzat, luni, sa semneze contractul pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la combinatul Oltchim, invocand o serie de "inadvertente" in continutul documentului.
 

"Am sperat sa semnam azi si sa platim. E un soc mare, sa vedem ca e o batjocura de contract", a declarat presedintele PP-DD.

Diaconescu este nemultumit de lipsa unor paragrafe si de lipsa numelui cumparatorului.

"In afara de stampila adaugata pe vechiul contract, nu exista nicio diferenta. Nu s-au sinchisit nici sa treaca numele cumparatorului. Sunt o suta si ceva de inadvertente in contract, descoperite in aceste ore de colegii mei avocati.

Noi am venit pregatiti cu contracte de 1000 de pagini, asa cum este normal pe un bun care face aproape doua miliarde de euro", a declarat Diaconescu, dupa intalnirea cu reprezentantii OPSPI, de la Ministerul Economiei.

Premierul Victor Ponta il someaza pe Dan Diaconescu sa plateasca statului roman suma de 45 milioane de euro (203 milioane de lei), convenita in urma licitatiei de vineri.

"Daca Dan Diaconescu are banii, daca ii da Videanu banii, sa ii aduca imediat. Dupa care, o sa avem grija ce se intampla cu locurile de munca. Guvernul a platit si salariile pe luna iulie, le vom plati si pe luna august si vom gasi o solutie de a salva combinatul si locurile de munca", a declarat Ponta.

Dan Diaconescu are termen de 10 zile pentru plata banilor, potrivit sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu.

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Sunt socata !
Cate forte s-au pus in miscare ca sa-l elimine pe DD !

Ce scapare mai avem ?

Riddick spunea...

De scăpare nu ştiu, dar de trezit se vor trezi mulţi. Iar cei odată treziţi nu mai acceptă starea de fapt.

Crystal Clear spunea...

Da, s-au trezit multi !
De scapat , nu sunt sigura ca va fi pe cale pasnica...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: