14 septembrie 2012

De-asta s-a pus statuia "Traian și Lupoaica" la intrarea MNIR, trebuia pregătit un cadru adecvat?


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEga_UyXpVGTx05IG3EueJew1-Po2IzmK9AYQUdZGkbn7Q5tYj4KizK_uBfb4BYAnHS3l-74kD8hrN4Hi3ZWdeJFKiZZp5Aim0IDto4R3nx5F1hv3fJ2NPSUPPiaUwANnREiWyQ3m8mVMDI/s1600/batjocur%C4%83.jpg

Când se va îndepărta această porcărie pusă la intrarea principală?

Muzeul Naţional de Istorie a României găzduieşte, în perioada 15-16 Septembrie 2012, prima ediţie a Salonului Internaţional de Arte şi de Cultură Masonică, organizat de către Marele Ordin Feminin Român (MOFR). 

Într-un eveniment de amploare, un univers discret şi adesea controversat va putea fi descoperit de către marele public, invitat să se lase purtat într-o incursiune ce începe în vremuri imemoriale şi continuă având ca puncte de reper tradiţiile cu aură de mister şi valorile inconturnabile ce definesc masoneria. 

Evenimentul va reuni expoziţii de obiecte şi decoruri folosite în vechile ritualuri din Europa, insigne şi obiecte vestimentare specifice, o galerie de fotografii ale masonilor celebri (savanţi, artişti sau politicieni), cărti şi documente vechi sau picturi, fiecare dintre acestea purtând amprenta unei societăţi ale cărei începuturi sunt plasate undeva între mit şi realitate istorică.

Amos News:  Salonul Internaţional de Arte şi de Cultură Masonică la Muzeul Naţional de Istorie a României

Primarul general a arătat că prezentarea simbolică a împăratului Traian, cu elementele artistice elocvente ale simbolurilor dacice, pe care maestrul Vasile Gorduz a realizat-o, este o împlinire a proiectului pe care l-a început în urmă cu doi ani, pornind de la Piaţa Roma. Edilul şef a adăugat că alte elemente de design urban şi monumental vor împodobi în următoarea perioadă zona Centrului istoric.      

La rândul său, academicianul Răzvan Theodorescu a arătat importanţa simbolisticii monumentului împăratului Traian, care realizează "întâlnirea între latinitate şi creştinism, cei doi piloni ai poporului român". "Vom avea, de-acum, pe treptele Muzeului Naţional de Istorie, un simbol al naţiunii noastre. Metafora aceasta îl reprezintă pe cel mai longeviv împărat roman, pe cel mai iubit împărat roman, pe Optimus Princeps, care înseamnă «fruntaşul cel mai bun»", a declarat Răzvan Theodorescu.

3 comentarii :

Anonim spunea...

Taica dormim in front. Ne ia unii cu mistria si compasul la trei paziti. Auzi "un simbol al natiunii noastre." Pai adevarul iese acum la suprafata. http://www.libertatea.ro/detalii/articol/arheologi-hunedoara-oras-409982.html Nu de geaba se spune ca e ingropat cu multa minciuna.

Riddick spunea...

Ehe...

Crystal Clear spunea...

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/arheologi-hunedoara-oras-409982.html

Descoperirea este extraordinara !

@Anonim
Mersi pt link


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: