14 septembrie 2012

Pare inevitabil un guvern USL. Și o majoritate constituțională pro-regionalizare PDUSL.


PP-DD va fi Vocea Opoziției și câștigătorul din 2014 și 2016 dacă nu se va compromite colaborând cu eurocolaboraționiștii.  Datorită redistribuirii, USL ar avea nevoie de cam 46-47% ca să obțină 50% din mandate.
Alegeri parlamentare 2012: USL are 49%, ARD - 24%, PP-DD - 14% - sondaj CSOP

Daca maine ar avea loc alegeri parlamentare, USL nu ar trece de 50 la suta si nu ar mai avea astfel garantia ca presedintele va desemna un premier din randurile sale, potrivit unui sondaj CSOP pentru PDL. Alianta Romania Dreapta (PDL-PNTCD-ICCD-NR) ar acumula 24%, cu trei procente mai mult decat ar lua PDL singur, PP-DD ar intra pe locul trei in Parlament cu 14% din voturi, ar mai trece pragul electoral UDMR-ul, cu 5%, in timp ce PRM (3%) si PNG(2%) nu ar intra in Parlament.

(Ziare.com)

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: