26 august 2012

Schizofrenia propagandei USL: "Recomandările Bruxelului sunt bune, cele ale lui Viktor Orban nu sunt bune"



...iar dintre recomandările Bruxelului, nu cumva să amintească despre cele 11 puncte cerute guvernului USL.
"Subliniem că impunerea cvorumului de participare nu a respectat recomandările Comisiei Europene adoptate recent la Veneţia în materie de referendum prin care 'nu se recomandă un cvorum de participare, întrucât îi asimilează pe cei care se abţin cu partizanii votului negativ. 

Mai subliniem că înainte de referendum, preşedintele suspendat şi partidul acestuia (PD-L) au făcut apeluri ilegale şi nedemocratice către electorat de a nu participa la referendum. Un apel identic către minoritatea maghiară din România de circa 7% din populaţie, a fost făcut şi de dl Viktor Orban, premierul Ungariei".

Sorin Ilieșiu - propagandist USL-Antena 3

Șmecheria cu expații trecuți pe liste speciale și fără cvorum la referendumuri a rezultat în urma NU-urilor francez și olandez de la referendumurile pentru așa-zisa "Constituție Europeană". 

Deci, s-a lucrat pentru ca viitoare aberații să treacă cu voia unor minorități iresponsabile, asta când nu se va mai putea ocoli un referendum.

"Codul de bune practici în materie de referendumuri" al Comisiei de la Veneția este o tactică antidemocratică, adoptată în 2006 și 2007, după ce francezii și olandezii au respins la referendumurile naționale "Constituția Europeană", în 2005 (derulați în jos pagina de la link). Mai exact, se recomandă renunțarea la cvorumul de validare a referendumurilor.
Comunicatul APCE atrage atenţia că România trebuie să respecte cu scrupulozitate standardele democratice şi principiile statului de drept. 'Alegerile parlamentare care se vor desfăşura în toamnă trebuie să se desfăşoare într-un context de dezbatere politică democratică şi în conformitate cu standardele internaţionale acceptate, aşa cum sunt ele specificate în Codul de bune practici electorale al Consiliului Europei. APCE este gata să urmărească aceste alegeri. Facem apel la toate forţele politice implicate să aibă campanii electorale demne, axându-se pe problemele ţării şi să evite toate confruntările personale', mai notează textul citat.
De asemenea, APCE salută solicitarea făcută de autorităţile române Comisiei de la Veneţia pentru opinii experte de evaluare a două măsuri de urgenţă disputate, cele care amendează legea privind Curtea Constituţională şi legea de desfăşurare a referendumului. 'Îi cerem primului ministru să implice mai mult Comisia de la Veneţia în elaborarea unor legi prezente sau viitoare. Facem apel la toate forţele politice din România nu numai să respecte toate procedurile constituţionale, ci şi să se angajeze într-un dialog autentic caracterizat de toleranţă şi respect reciproc', mai menţionează comunicatul APCE, adăugând că ar fi 'de dorit să înceapă să se ia în calcul posibile schimbări ale Constituţiei în lumina experienţelor din ultimele două decenii'.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: