07 august 2012

Adevărata linie a președintelui de_senat și președinte al PnL



"Spune-mi cu cine te însoțești, ca să-ți spun cine ești". Numirea militantului de stânga Daniel Barbu în funcția de consilier prezidențial, conducător al Departamentului de Analiză Politică, nu este surprinzătoare. L-a mai servit și pe Constantinescu, tot la Cotroceni. Barbu a preluat funcția de decan al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București după demisia lui Cristian Preda (care îl apreciază, se pare că cei doi sunt destul de apropiați). Atenție la falsul naționalism afișat de USL...

"Pentru creştinism, ca formă de cultură colectivă, nu mai este loc de 200 de ani în Europa !"

Afirmația a fost făcută la o agapă, în compania unor simpatizanţi şi bloggeri pro-PnL (ultima frază, la finalul clipului):





(da, el este, nu Bunicul Broscoi)

Daniel Barbu, 2000: "Cum nu-i leagă nimic altceva decît limba şi sîngele, românii se arată deosebit de sensibili la tot ceea ce înseamnă diferenţă ori are aerul să pună în discuţie soliditatea acestor materii organice din care-şi construiesc naţiunea. Oricît ar părea de paradoxal, românii sînt, în mod tipic, incapabili de cel mai simplu gest de solidaritate umană, grăbindu-se în schimb să-şi demonstreze, în toate ocaziile, solidaritatea naţională. Paradoxul este numai aparent, căci solidaritatea naţională şi conştiinţa apartenenţei de neam sunt valori "de gata", preconstruite, care nu implică nici alegere şi nici efort personal. Solidaritatea umană este o valoare a cărei experienţă trebuie construită de fiecare în parte. Solidaritatea umană îţi cere să investeşti timp în recunoaşterea diferenţelor şi în folosul celor din jur, îţi cere să optezi între propriul tău interes şi un interes de factură mai generală. Ea presupune reflecţie, responsabilitate, acţiune, gratuitate, devotament şi chiar, în anumite situaţii, sacrificiu. Solidaritatea naţională nu solicită decît energia vocală şi refuzul pătimaş de a te pune în locul celuilalt. Pe de altă parte, însăşi noţiunea de "interes naţional", tot atît de ireductibilă juridic ca şi cea de ţară, devine recurentă în discursul politic românesc numai în acele situaţii în care naţiunea etnică este sau pare să fie ameninţată. Frecvenţa sintagmei, de rară utilizare în perioada interbelică, este deosebit de mare în textele scrise sau rostite de mareşalul Antonescu".

8 comentarii :

Anonim spunea...

Este o scursura de om. Un sac plin cu fecale din istoria bolsevica a romaniei.

Riddick spunea...

Bine zis ! Ambii.

Anonim spunea...

Dar omul are dreptate, ba chiar supraliciteaza cind zice ca ''Cum nu-i leagă nimic altceva decît limba şi sîngele, românii se arată deosebit de sensibili la tot ceea ce înseamnă diferenţă ori are aerul să pună în discuţie soliditatea acestor materii organice din care-şi construiesc naţiunea'' Pai pe romanii din Ardeal si Banat nu-i mai leaga de mitici nici singele si nici limba sau, eventual, miticii le-au furat singele si limba fiindca ei, ardelenii si bacuii, fiind mai ''speciali'', cum zicea Dancu, este firesc sa fie detinatorii legitimi ai celor doua ''valori''.
Cu religia in UE nu greseste, fiindca unde s-a mai vazut stat BOLSEVIC(sau NAZIST) in care sa fie pretuita religia.
Apoi, nu minte cind zice ca noi parca nu avem gena solidaritatii umane, atit in oferirea dar si primirea gesturilor de solidaritate....
Si as mai spune ceva:noi sintem ''falsi'' in multe dintre gesturile si ipostazele din viata ! Falsi, Riddick si nimic nu ne insusim temeinic, nu aderam temeinic la convingeri, iar cind o facem, o facem fanatic si exclusivist, adica, cine nu e cu noi e impotriva noastra, adica in spirit bolsevic;as zice ca avem in singe chestia asta...
Nu cumva ai auzit fraze de genul: Eu am 6 milioane pensie si am dat 40 de ani la tirnacop si imbuibatul ala de pilot are 70 de milioane pentru ca s-a plimbat cu avionul !?
Astia sintem si au recunoscut-o, direct, explicit, sau prin ricoseu, mari oameni ai acestei Natiuni.
Nici mie nu-mi place ala cu funduri de borcan la ochi dar parca nu greseste in ce spune !

Riddick spunea...

El enumeră niște puncte dintr-o agendă, iar noi suntem fraierii care le parcurgem.

Anonim spunea...

Anonim 2 El e un produs al bolsevismului numai daca te-ai uita la ziua de nastre din CI. Problema e ca acestii indivizi nu fac decit sa distruga un neam, un trecut milenar prin baliverne. Ei au menirea de a privi in viitor si a se balaci in trecutul nostru. Noi ce facem ii aplaudam ca la o plenara CC?

Riddick spunea...

Noi ne cam trezim. Dar nu e destul să ne trezim, trebuie să și acționăm după aceea.

Anonim spunea...

Frate Doamne ajuta . Vb. lui CAMARADULUI PETRE TUTEA "poporului roman ii trebuie o pedeapsa de sa se teama fiu din pintecele mamici" (citat aproximativ).

Riddick spunea...

Îi trebuie s-o vadă, adică. Nu merită toți pedeapsa.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: