09 iulie 2012

USL merge înainte cu programul de finanțare de la buget a băncilor străine (pornit de PDL)



ORDONANŢA PENTRU SALVAREA EVENTUALELOR BĂNCI ÎN DIFICULTATE

Banca Naţională a Româ­niei (BNR) urmează să salveze băncile care s-ar putea afla în dificultate, cu banii de la Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar (FGDB), potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă (OUG) a Guvernului, care urmează să intre în dezbaterea Senatului, în sesiunea extraordinară din luna august. Printr-o coincidenţă cu rumorile despre precaritatea sistemului nostru bancar, Guvernul, prin această Ordonanţă, pune pe tapet posibilitatea ca unele bănci să se confrunte cu dificultăţi, deşi potrivit mesajelor transmise de oficialii BNR, sistemul bancar este solid şi bine capitalizat. Contrar acestor mesaje, Executivul iese cu Ordonanţa, prin care oferă o soluţie imediată (este o Ordonanţă "de urgenţă") unei probleme despre care recunoaşte că este posibilă.

Bilanțul caftelii USL vs PDL - 2 miliarde de euro pierderi, creșterea inflației cu 5% (prin devalorizarea leului)

De la începutul anului cursul a crescut cu aproape 5%, depăşind inflaţia şi anulând orice câştig pentru cei care şi-au depus banii în lei. Toate aceste evenimente politice care au început în februarie cu demisia premierului Emil Boc şi au culminat vineri seara cu suspendarea preşedintelui Traian Băsescu se decontează în economie, în curs, în dobânzi, în riscul de ţară al României, în investiţii străine şi în lipsa locurilor de muncă.
 

Cu cine joacă PP-DD ? E cumva o intoxicare SR-S - Chirieac ?

DeCe News l-a întrebat pe Dan Diaconescu dacă partidul are  o poziție și dacă va adresa un îndemn electoratului său.”Nu este lupta noastră, ne-a răspuns Dan Diaconescu. În general, noi luptăm cu întreaga clasă politică, noi credem că USL=PDL, așa că ne luptăm și cu Crin Antonescu și cu Traian Băsescu. Totuși, în acest moment trebuie să înlăturăm răul mai mare. Acum putem scăpa România de Traian Băsescu și o vom face. Apoi ne vom confrunta cu Antonescu. Deci, la referendum votăm pentru suspendarea lui Traian Băsescu, odată ce s-a pus problema aceasta”.

USL îi face propagandă lui Macovei ? (au nevoie de o dreaptă de mămăligă)

Europarlamentarii PSD şi PNL îi vor trimite, astăzi, o scrisoare preşedintelui Parlamentului European, Martin Schultz, în care vor sesiza că europarlamentarul PDL Monica Macovei a "dezinformat" liderii europeni, solicitând sancţionarea acesteia cu pierderea mandatului.

Economistul-șef al BNR - lobby pentru "Europa unită"

Este încă proaspătă în memoria colectivă soarta Uniunii Sovietice, care a colapsat în pofida faptului că avea toate atributele unei uniuni (politică monetară, politică fiscală, diplomaţie şi putere militară unificate), întărite de existenţa unei limbi oficiale (rusa). Colapsul s-a datorat combinării unei mişcări centrifuge (republicile ex-sovietice au rupt nişte legături cu centrul pe care le considerau constrângătoare) cu o mişcare centripetă (analiza cost-beneficiu din perspectiva Federaţiei Ruse a reliefat costul mare de menţinere al uniunii). Desigur, nimeni nu poate garanta că evoluţii asemănătoare nu s-ar putea înregistra în Europa unită. Dar, în timp ce ţările europene individuale nu au nici o şansă în competiţia globală a secolului XXI, o Europă unită are cel puţin o şansă de a fi printre învingători şi chiar numai acest argument face ca proiectul să merite continuat.

Cum înțelege Severin "demnitatea națională"

Cu aceste ocazii dar mai ales cu prilejul intalnirii de joi de la Bruxelles dintre premierul Ponta si Presedintele Comisiei Europene, mesajul ce se cere dat este unul de demnitate nationala: „Romania sustine proiectul Statelor Unite ale Europei, este fidela aliantei strategice euro-atlantice si doreste resetarea relatiilor cu Rusia in sincronie cu agenda aliatilor sai occidentali.

Deci, "greșeala mare" a lui Viktor Orban este că a refuzat să apeleze la FMI (2010) ?

În schimb, oficiali de la Bruxelles afirmă că în cazul în care situaţia României se deteriorează, Uniunea poate continua să îi blocheze accesul în Spaţiul Schengen, "un obiectiv scump" la Bucureşti, sau să suspende fondurile structurale din cauza progreselor insuficiente în reformele judiciare, potrivit FT. Dar nu este clar dacă USL-ul lui Ponta va merge atât de departe la Bucureşti pe cât a mers Fidesz-ul lui Orban în Ungaria, comentează publicaţia. "Domnul Ponta nu are charisma domnului Orban. De asemenea, Ungaria a fost suficient de puternică financiar în 2010 ca Guvernul lui Orban să întoarcă sptele unui ajutor FMI şi să încerce măsuri economice neortodoxe", conchide publicaţia.

"Lupta politică de la Bucureşti ar putea afecta masiv încrederea în conceptul de uniune politică europeană"

Ţara care a REFUZAT de două ori intrarea în UE. Locuitorii ei nu ştiu ce e criza

2 comentarii :

Anonim spunea...

@Ridikk de ce nu spui de fapt lucrurilor pe nume. Ca adevartul GUVERNATOR AL ROMANIEI ar trebui sa-si depuna mandatul printr-un REFERENDUM NATIONAL. Cunva tii cu JIDANII? Poporul Roman are mai multi sfinti decit ei.

Riddick spunea...

Este evident că Isărescu are susținerea tuturor partidelor parlamentare actuale.

N-ai să vezi referendum pe tema asta, ar fi suficient un parlament responsabil.

Până una-alta, noi și nu "jidanii" i-am cocoțat acolo pe toți, prin vot.

Citește postările mele cu subiect BNR:

http://riddickro.blogspot.ro/search/label/BNR


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: