10 iulie 2012

O posibilă capcană pregătită pentru PDL



Decizia CCR în privința necesității criteriului de validare a referendumului de demitere, prin participarea a minim 50% dintre persoanele aflate pe listele electorale poate fi o capcană. Pe fondul unui posibil boicot anunțat de PDL, referendumul ar putea fi totuși validat de CCR după vot (oricum are loc procedura de examinare în vederea validării). Iar omul UDMR de la CCR ar putea întoarce atunci cu 180 de grade situația strategică, validând referendumul (5/9, cu cei patru din partea USL). Iar în acel moment, S-A TERMINAT. Până nu se modifică în mod corespunzător OUG și nu e pusă în acord cu decizia CCR, mai ușor cu boicotul. Și e suspectă și unanimitatea cu care CCR a stabilit obligativitatea prezenței de 50%.

UPDATE:  Guvernul: Vom respecta decizia Curții Constituționale în cazul Legii referendumului

ȘMECHERIA: Cheia deciziei Curții Constituționale

Care este concluzia? Curtea Constitutionala a sugerat o noua lege. Care nu poate fi dezbatuta, votata si promulgata pana pe 29 iulie. In consecinta, functioneaza ultima lege valida. Cea a USL. Dar daca USL reuseste sa aduca la urne jumatate plus unu din numarul total de alegatori iar dintre acestia jumatate plus unu voteaza pentru demiterea lui Traian Basescu, sunt intrunite conditiile puse de Curtea Constitutionala a Romaniei, fara a mai putea fi suscitate alte discutii ori contestatii.

România atinge criteriul de inflație pentru accesul în eurozonă. "Succesul" e amenințat de cursul de schimb

Partea plină a paharului: acțiunile USL vor duce la amânarea termenului de trecere la euro !

România atinge criteriul de inflație pentru accesul în eurozonă. Succesul e amenințat de cursul de schimb  Una peste alta, dacă nu se stabilizează cursul de schimb, România riscă ”să se înece ca țiganul la mal”, adică să nu poată păstra și stabiliza o țintă importantă, adusă cu mari eforturi la îndemână. Dozajul între tentațiile populiste din perioada electorală care urmează și necesitatea unei ușoare compensări prin cerere internă a diminuării cererii externe se anunță extrem de dificil.


Isărescu e îngrijorat numai când leul se depreciază față de dolar, față de euro - "nu ne îngrijorează şi nu răspundem”

După ultima prăbuşire a cursului valutar, guvernatorul BNR Mugur Isărescu a lansat o frază care nu a fost luată în seamă : când leul se depreciază cu trei procente faţă de euro, “nu ne îngrijorează şi nu răspundem”, când însă leul se depreciază faţă de dolar cu zece procente, BNR “îi dă o aumită semnificaţie”. Ţinând cont de această declaraţie a şefului băncii centrale şi privind la cursul valutar, e de aşteptat ca BNR să lanseze cât mai curând contraatacul. Aceasta pentru că în ultimele zile leul s-a depreciat mai puternic în raport cu moneda americană, decât în raport cu euro : vinerea trecută un dolar ajunsese la 3,6480 de lei, luni, 9 iulie, a ajuns la 3,6848 lei, respectiv cu 3,68 bani mai mult decât în şedinţa precedentă (în cazul monedei unice europene, aceasta a ajuns luni, 9 iulie, la 4,5275 de lei, doar cu 1,33 de bani peste precedentul record).

USL intră în campanie electorală cu bani publici !  Ministerul Agriculturii va achita în avans, din octombrie, 50% din sprijinul pe suprafaţă pe 2013 pentru fermieri

"Ce-i trebuie țării ăsteia ? Votul universal, și să-i dea de pămînt pe ciocoi !"

UE înseamnă Imperiu. Imperiu înseamnă război.

Un comentariu :

Riddick spunea...

Ceva nu-i în regulă. Eurocartelul (PSD, PDL, PnL, PC, UNPR, UDMR) vrea trecute în Constituție (printre altele !) regionalizarea și limita de deficit, și vor avea probleme în validarea acelui referendum. Că doar n-om fi proști să ne ducem țopăind spre urne, să ne punem singuri ștreangul europeist de gât ! Iar acum era o oportunitate de împământenire a practicii referendare cu "minorități majoritare" (= validare cu participarea sub 50%). Altfel, ar putea fura din nou, pe față, ca în 2003 (participare reală cca 39%, validat cu peste 55%).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: