20 iulie 2012

NU MERG LA REFERENDUM



Deși sunt conștient că există riscuri, cu toată decizia CCR în privința OUG, m-am hotărât - nu merg să votez la referendum. După cum nu m-am dus nici la cel constituțional din 2003, convocat de PSD și falsificat (cifra de prezență). Nu cred că se pot aduna acum mai multe voturi NU decât voturi DA. Mișcarea USL, de a încerca lungirea programului secțiilor de votare, arată că validarea e nesigură, nu va veni peste 50% din electorat. Iar presiunile externe, aparent favorabile democrației din România, de fapt o subminează, lucrând tocmai pentru ca referendumurile să fie decise de minorități.

Cum bine scrie la Contributors:
O batalie se poate cistiga in multe feluri; poti ataca frontal sau poti sa iti lasi adversarul sa-si iroseaseasca fortele. In toate situatiile insa, crucial este ca obiectivul strategic sa fie definit si comunicat cu claritate, iar lupta sa o dai, atit cit este posibil, in conditiile pe care le vrei tu si nu in cele care iti sint impuse.
Prevederile constitutionale privind asigurarea unei majoritati calificate si/sau absolute in cazul deciziilor privind aspecte fundamentale pentru o societate se inscriu tocmai printre sus-numitele mecanisme de protectie. A apela la ele atunci cind democratia este in pericol este o obligatie, nu un drept.

A participa la votul din 29 iulie ar insemna sa legitimez un proces, in aparenta democratic, dar, in realitate, viciat pe tot parcursul lui. Ar insemna sa accept, macar implicit, pretextele cusute cu ata alba folosite la justificarea suspendarii. Mai mult, ar insemna sa contribui la realizarea unui precedent extrem de periculos si generator de instabilitate politica – inlocuirea unei echipe de conducere, inainte de termenul legal, dupa bunul plac al unei majoritati de moment.
P.S. 

Dacă vor apărea indicii că se va valida referendumul indiferent de prezență, voi merge și voi vota NU.

8 comentarii :

Anonim spunea...

salut :) foarte logic si de bun simt ...in principiu BOICOTAM dar suntem atenti si pregatiti sa intervenim la nevoie...

Anonim spunea...

In tabara NATIONALISTA sunt voci care indeamna la un VOT DE BLAM(adica o stampila pusa aiurea intre DA SI NU). Deoarece masina de votanti se afla pe litoral acolo inde culmea HASOTI SI MAZARE au solicitat sectii de votare suplimentare. Cu siguranta v-a fi cea mai mare frauda din 46 in coace. Ironia sorti(care nu e pentru primadata) sa dormim de ziua imnului de stat DESTEAPTA-TE ROMANE. Eu zic TREZESTE-TE PINA NU-I PREA TIRZIU.

Crystal Clear spunea...

Problema este ca deja trebuia sa intervina apararea tarii :armata ( care este parte a NATO) , SRI, SIE....Noi nu putem face mai mult decat a boicota.
Cand se da peste cap orice ordine constitutionala, atunci incepe situatia de urgenta, intervina armata...noi, putem face ceva dar numai in mod organizat

Crystal Clear spunea...

Incepe circul :

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12844039-autoritatea-electorala-permanenta-amanat-pana-saptamana-viitoare-procedura-achizitionare-softului-pentru-depistarea-votului-multiplu-referendum.htm

Riddick spunea...

Orice vot (DA, NU, ori anulat) presupune o unitate ("1") adăugată la cifra de prezență, deci care ajută la validarea referendumului. Aș vrea ca acum să fie boicot din partea taberei care nu vrea demiterea (Băsescu are lipsuri serioase, dar oare ce calități o avea Antonescu ?!), astfel ca să nu fie validare și să vedem care e cifra larvelor USL și cea a naivilor cu NU.

SRI, SIE, etc., demult trebuiau să vină cu flagranturi, că doar nu suntem naivi să credem că nu se știe ce se petrece. Cum de aflăm abia acum că a fost Kondyakov în România (1-4 iunie) ?

E suspectă treaba cu softul. Oare e de unică folosință, au fost alegeri locale, nu se poate folosi tot același soft ?

Anonim spunea...

salut :) nu cred ca la alegerile locale au avut soft de depistare a votului multiplu...insa ptr.acest referendum este obligatoriu sa se lucreze cu un soft performant de depistare a votului multiplu...avem in Ro ITI-isti de mare profesionalism...avem filiale Microsoft,IBM ,Siemens,Ericson etc...putem apela la ajutorul UE la o adica...adevarul este insa ca nu se vrea...pucistii merg la frauda pe fata...cred ca unica solutie este un BOICOT MASIV...

Riddick spunea...

Da, n-au apucat (USL) să umble la AEP. BOICOT !

Anonim spunea...

Anonim 3 TREZESTE-TE in RO e pepiniera roadele le culeg alti sub pretextul de haker(grupare infractionala). Produsul finit nu sta in soft ci in directiva. E acelasi lucru cu ex. eu comentez acest articol dar linga scaunul meu (din fata tastaturi) se afla DUMNEZEU sau SATANA?


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: