06 iunie 2012

Unde este Lista Națională (de dreapta) ?




O mai târâim așa alți 20-30 de ani, cu sorosismul, PPE-ismul și alianțo-civismul lui Arpagic ?

Orice rejectare a partidelor naționaliste și a electoratului naționalist e de fapt jocul făcut stângii și europeiștilor. Nu e de ajuns doar dreapta-cenaclu sau pseudo-dreapta gen Pleșu-Paleologu în fața frontului de stânga mai unit acum ca niciodată.

Batem apa-n piuă. Trebuie totuși să discernem între naționaliștii eurosceptici și tovarășii de drum ai stângii (și care n-ar recunoaște în ruptul capului linia lor reală).

Aici e dilema. Dacă mergem pe aiurelile PPE-iste ale PDL o mai târâim așa alți 20-30 de ani.

Ce mama dracului, mai stăm de fasoane când o jumătate din CDR/DA practic a fuzionat cu PSD ?!

Unde este Lista Națională (de dreapta) ?

... că "ăla e habotnic", "ăla e (sanchi) criptolegionar", "ălălalt nu vrea în UE" & so on, acceptăm etichetările și delimitările puse de stângiști, le preluăm tabuurile. La stânga e grup omogen, brătieniști plus cristian-rakovskiști, ca să zic așa.


Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: